Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Muszlim férfinak szabad csak...

Muszlim férfinak szabad csak úgy beszélgetnie egy olyan nővel, aki nem a családtagja?

Figyelt kérdés
Egy házban lakunk egy muszlim - arab -családdal, a gyerekeink nagyon szeretnek az udvaron együtt játszani, az övéikkel mindig az apuka megy ki, a mieinkkel én (nő vagyok). Mindig olyan hülyén érzem magam tőle, mert én ilyen esetben mindig beszélgetni szoktam a másik szülővel, ez az apuka viszont látszólag teljesen elzárkózik tőle, ülünk egymás mellett tisztes távolságra kukán. Ez a vallása miatt lehet, vagy csak ilyen a személyisége? Igazából azért érdekel, mert a környékünkön sok hasonló család van, és szeretném tudni, hogy hasonló szituban feléjük érdemes lenne-e nyitni, vagy csak magamat hoznám kellemetlen helyzetbe.
2016. máj. 23. 12:06
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Elvileg muszlim ffi szóba állhat egy nővel, csak egy muszlim nő nem állhat szóba férfival. Ezért viszont a férfiak sem erőltetik a dolgot, mert az bunkóság lenne.

A konkrét szituban meg hagyjad, hogy alakuljanak maguktól a dolgok. Nem lehet tudni, hogy éppenséggel melyik muszlim hogyan értelmezi a saját vallási előírásait és mennyire tartja be azokat. Lehet, hogy ő pont ilyen távolságtartó, a másik apuka meg nem lesz az.

2016. máj. 23. 12:31
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Ki tudja miért, de szerintem nem feltétlenül a vallás a gond, pl. sok muszlim férfi alapból nem is menne ki a gyerekével a játszótérre. A gyereknevelést női munkának tartják, ezért tényleg csak minimálisan veszik ki a részüket a gyereknevelésből. De sok muszlim Európában egészen máshogy viselkedik, átveszik a szokásokat. Egyébként azért mert arab még lehet keresztény is.
2016. máj. 23. 12:48
 3/11 A kérdező kommentje:
Hát a felesége öltözködéséből ítélve biztos nem keresztény. Azt, hogy arab, azért hangsúlyoztam ki, mert nyilván számít az is, hogy egész más kultúrkörből érkezett. És köszönöm szépen az eddigi válaszokat!
2016. máj. 23. 13:20
 4/11 anonim ***** válasza:
78%
Szerintem ne erőltesd a beszélgetést. Ha ő férfi létére nem kezdeményez, akkor te ne nyomulj, akárhogy is beszélhetnéked van. Az ő kultúrájukban a nők a legutolsó helyen vannak, az összes európai nőt könnyűvérűnek tartják és lenézik, úgyhogy ezt azért ne felejtsd el.
2016. máj. 23. 13:57
 5/11 A kérdező kommentje:
Jaj, dehogy erőltetek bármit, párszor próbáltam vele felvenni a szemkontaktust, de nem sikerült. Szerencsére jó érzékkel meg tudom állapítani, hogy ki nem vágyik a társaságomra. :) Egyszerűen ilyen zárkózottsággal, hogy valakivel napi szinten együtt vagyunk, és mégsem szólunk egymáshoz, még nem találkoztam, ezért kérdeztem rá, hogy mi lehet az oka.
2016. máj. 23. 14:19
 6/11 anonim ***** válasza:
Muszlim férfi nyugodtan beszélgethet idegen nővel. Ha nem beszélget veled, akkor azért nem, mert nem akar. (Aminek persze lehetnek vallási okai, lehet, hogy ő személyesen erkölcstelen dolognak tartja. De az iszlám alapból ilyen követelményt nem támaszt férfiakkal szemben. Inkább az a tipikus, hogy a legtöbb muszlim férfi ezerrel hajt az olyan nőkre, akik hajlandóak szóbaállni velük.)
2016. máj. 23. 14:49
 7/11 anonim ***** válasza:

Muszlima vagyok, alhamdulillaah.

Az iszlámban a nem-rokon nők és férfiak NEM beszélgethetnek egymással, és a másik ember szemébe sem nézhetnek bele (legalábbis nem ilyen helyzetben, amit a kérdező leírt).

Tartsd meg a távolságot vele és ne állj vele szóba, ne nézz a szemébe és ne próbáld megérinteni a testrészeit (kéz, arc, kar).

Nem is lehetnek kettesben a nem-rokonok, csak vészhelyzetben.

(A többi válaszoló inkorrekt válaszokat írt)

2016. máj. 23. 21:40
 8/11 anonim ***** válasza:
Gyerekeid vannak, ferjes asszony vagy, o pedig nem beszelget idegen nokkel, plane ezek ismereteben. Ez nem zarkozottsag, hanem tisztelet. Ha csakugy szoba allhatna veled, akkor szepen mondva a "rossz lanyok" kozott tartana szamon.
2016. máj. 24. 16:53
 9/11 anonim ***** válasza:

K. Muszlima válaszoló!

És amúgy egy ilyen helyzetben még azt sem szabad, hogy mint szomszéd köszönjenek egymásnak, ha már minden nap találkoznak és egymás mellett laknak?

2016. máj. 25. 02:36
 10/11 A kérdező kommentje:

Köszönni azért köszön. :)

Én arra lennék kíváncsi, hogyha tényleg ennyire nem szabad a két nemnek kommunikálnia egymással, hogyan zajlik a párválasztás? Teljes egészében a szülők intézik?

2016. máj. 25. 06:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!