Jehova tanúi szándékosan ferdítenek?
Feltettem egy kérdést, nem kaptam választ, bár szerintük igen.
Megkérdeztem, hogy ha az Igében szegek vannak írva, akkor az őrtorony szerinti grafikán miért csak egy szeg látható, ki lektorálta ezt az ordas hibát? Vagy talán képtelenség szegeket rajzolni egy olyan pozitúrába, ahová csak egyetlen szeg fér el?
Majd a 28%-os beírt két igét, ahol a kezekre fókuszált, pedig nem az volt a kérdés. Ez szándékos viselkedésforma a tanúknál, hogy hazudnak, terelnek, félrebeszélnek, majd játszák a zaklatott mártírt?
Nem vagyok Jehova Tanúja.
De ha oszlopra szegezték volna Jézust, akkor is szegekről beszélhetnénk,hiszen a lábát is átszegezték.
Azonban ha oszlopra szegezték volna, akkor a Biblia is oszlopot írna.
Nem beszélve a Biblián kívüli nem keresztény iratokról.
Jehova Tanúi több dolgot is elferdítenek, ami nem biblikus, de az emberek, akikkel találkozol, csak félretájékoztatott emberek, akik sajnos nem mernek Őrtorony kiadványokon kívül máshol körülnézni, mert nekik ezt nem lehet. Nagyon nehéz helyzetbe kerül, aki oda bekerült és el akar kezdeni mást csinálni, mint amit ők megengednek.
Nem az emberekkel, hanem a tanaikkal van a gond.
De hogy a kérdésre válaszoljak. Jehova tanúi szándékosan ferdítenek? A mai tanúk, akikkel találkozhatsz is, már nem szándékosak. Tévtanokat hittek el és kegyelemre van szükségük. Nem tudják, mi az. Nem tudják mit jelent, hogy Isten elfogadta őket úgy, ahogy vannak és Jézus Vére betakarja minden bűnüket Isten előtt és szabadok. Szabályok betartásával akarnak megfelelni a saját lelkiismeretüknek. Ez rettenetesen nehéz és könnyen ítélkezővé és keménnyé tesz.
Könyörgöm, kegyelmezzetek nekik! Ők maguk sem teszik ezt meg maguknak!
"Érted már te is, ugye? Érted, hogy miért szólítjuk meg őket újra és újra? Érted már, hogy miért mutatjuk meg azokat a tanításokat, amik teljesen ellent mondanak a Bibliának?"
Értem, viszont ezt csak simán zaklatásnak veszik. Nem tudod őket megtéríteni ilyenekkel. Persze lehetnek köztük is nyíltabbak, vitakészebbek, akikkel van értelme vitázgatni, de a nagyrészük nem ilyen.
"Azonban ha oszlopra szegezték volna, akkor a Biblia is oszlopot írna."
Pont ezen megy a vita, hogy a Bibliából ez nem eldönthető, mert a sztaurosz alatt érthettek ketesztet is meg oszlopot is. De ha úgy értetted, hogy akkor a mai fordítások is oszlopot írnának kereszt helyett, mert a hagyomány akkor ezt őrizte volna meg, az viszont már jogos.
"akkor is szegekről beszélhetnénk,hiszen a lábát is átszegezték. "
A Biblia azt írja, hogy a kezein lévő szegek nyoma, tehát nem veszi bele a lábát. Ez nem vita tárgya.
Ez a kérdés amúgy sem erre irányult, hanem arra, hogy én a kezein lévő szegekről kérdeztem, a tanú meg egy egész más választ adott, utána pedig bemásolt egy olyan igét, ami arról szól, hogy én csak kötözködöm, miközben a kérdésre még nulla választ kaptam, terelést, ferdítést annál inkább.
:D
Kedves István!
Igen, oszlopra szegezték. Mert az oszlopon volt egy másik "oszlop", amire a kezeit szegezték. Igen, a hagyomány szerint keresztre szegezték. Ami érdekessé teszi a "hagyományt", hogy ez egy római hagyomány volt. Ahogy a Spartacus felkelés rabszolgáit is keresztre feszítették. Néz meg nyugodtan Jézus előtti ábrázolásokat róla. Amúgy a halála hozta el azt a megváltást, ami lehetővé teszi, hogy Isten gyermekei vagyunk. Hogy most az egy oszlop volt vagy kettő, engem nagyon nem érdekel. :D Kegyetlen halált halt azért, hogy szabad lehessek és amíg élek hálás vagyok ezért. Örökké. Az oszlop kérdés ehhez képest annyit nyom a latba, mint hogy milyen színűre festem a körmöm.
Kedves Kérdező!
Érdekelne az álláspontod a "feszítsd meg!" kifejezés kapcsán is, hamár egy szeg. Tényleg. Nekem nem áll össze ezzel, de legyen. Győzz meg. Tényleg. Érdekel!
Kedves kérdező!
Ne kapkodj! Nem ferdít senki, csak te, amikor azt írja, nem adunk választ. Van válasz, csak el kéne olvasni, mielőtt butaságokat írsz. Nyugodj le és kérlek olvasd el a válaszokat, melyeket írtunk a témában, hogy megértsd. Megteszed? Ne nyiss addig új kérdést, amíg még a régit se olvastad el, kérlek. Olvasd el a feleleteket, és majd utánna, ha valami nem tiszta, tehetsz fel új kérdést.
Kedves kérdező!
Ez e a te egyéni véleményed, amit tisztelek is. Én a magam részéről alaposan, az Írások alapján válaszoltam, ha vmi nem érthető még neked, kérdezz rá, további válaszokat adok neked, ígérem, ami neked nem érthető. Utánanézek és hitelesen válaszolok, ahogy hiszem és tudom, ígérem. Azonban arra megkérlek téged, hogy tiszteljed hitemet és engem, mert én nem "hazudok" és "terelek" a hitemről, hanem leírom és közlöm, ahogy az van valójában, ahogyan azt én hiszem és vallom. Köszönöm! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!