Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi lesz ha, Jehova Tanúi...

Mi lesz ha, Jehova Tanúi többségben lennének és nem mennének el szavazni?

Figyelt kérdés

Tegyük fel, hogy a vallás hirtelen olyan népszerű lesz mint a kereszténység, tehát a világ nagy részén ez lenne a meghatározó. Ebben az esetben gyakorlatilag senki sem menne el szavazni bizonyos országokban. Így viszont hogyan tudna működni egy ország, hiszen a modern társadalom, a demokrácia alapja a népképviselet, vagyis, hogy az emberek elmennek választani és az általuk választott emberek irányítják az országot az ő felhatalmazásukkal. Kik vezetnék az országok életét, gazdaságát? Kik alkotnának törvényeket, stb.?

Ezt a kérdést egyáltalán nem kötekedésből, pusztán kíváncsiságból tettem fel, nem szeretném senkinek a nézeteit megsérteni.

2016. máj. 19. 23:08
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

3.

Mert még testiek vagytok; mert a mikor írigykedés, versengés és visszavonás van köztetek, vajjon nem testiek vagytok-é és nem ember szerint jártok-é?

4.

Mert mikor egyik ezt mondja: Én Pálé vagyok; a másik meg: Én Apollósé; nem testiek vagytok-é?

5.

Hát kicsoda Pál és kicsoda Apollós? Csak szolgák, kik által hívőkké lettetek, és pedig a mint kinek-kinek az Úr adta.

6.

Én plántáltam, Apollós öntözött; de az Isten adja vala a növekedést.

7.

Azért sem a ki plántál, nem valami, sem a ki öntöz; hanem a növekedést adó Isten.

2016. máj. 20. 09:19
 12/19 anonim ***** válasza:

Régen is kötelezték az embereket, még a Testvéreket is.

De ennek is meg van a módja, hogyan maradhat az ember még is tiszta ha látszólagosan ott is van a szavazó helységben.

2016. máj. 20. 09:41
 13/19 anonim ***** válasza:

Ha kevesen szavaznak, akkor ők fognak választani, az ő szavazataikon fog múlni a választás eredménye.

Ha pedig az egész ország Tanú lenne, akkor ott a Vezető Testület venné át a hatalmat, még akkor is, ha deklarálják, hogy ők nem tartoznak ehhez a világhoz, és nem kormányoznak. Jönne egy új világosság, hogy amíg el nem jön Jézus, addig ők képviselik. Besúgóhálózatot működtetnének, a másként gondolkodókat talán száműznék, talán bebörtönöznék, vagy kivégeznék. Diktatúra.

2016. máj. 20. 16:16
 14/19 anonim ***** válasza:
A fent leírt teokrácia napjai meg lennének számlálva, ugyanis mindenki tudja, hogy a Tanúk nem fognak fegyvert. Egyrészt jönne az alvilág, mert nincs rendőrség, illetve fegyvertelen. Másrészt jönne az aktuális nagyhatalom, és elfoglalná őket, mert nincs hadseregük. Még annyi sem, mint Magyarországnak.
2016. máj. 20. 16:23
 15/19 KZitus ***** válasza:

Kedves 13-as

"a pedig az egész ország Tanú lenne, akkor ott a Vezető Testület venné át a hatalmat," -te felcsaptál jósnak? Honnan tudod előre azt, hogy a teljesen(tőled) másként gondolkodó emberek milyen döntést hoznak(hoznának) egy adott helyzetben??

Ilyet senki ember nem tudhat előre! Egyetértesz ebben?

2016. máj. 20. 18:11
 16/19 KZitus ***** válasza:

Szia

Amit kérdezel, az fantazi kérdés.

Miért? Mert a kérdésedben leírt helyzet soha nem álhatna elő.

Amikor egy tanú megkeresztelkedik, leadja a "voksát" egy örök életre, az az semmilyen más kormányzatról nem hiszi el a Krisztusén kívűl, hogy békét és biztonságot teremthet bármelyik országban. Erre a történelem a bizonyíték.

Voltak olykor jó uralkodók, de nem MINDEN ember számára teremtett kielégítő életet - csak viszonylagosat. Pl. nem éhezett a nép - de ez messze van minden lakos megelégedettségétől, békéjétől, attól, hogy ne legyen sem köny, sem sírás. Márpedig Krisztus Királyságában béke, biztonság, fájdalom mentes örök élet vár azokra, akik mellette "voksolnak".

A kérdésedet talán úgy is feltehetted volna, "mi lesz ha, Jehova Tanúi többségben lennének és nem vennének fegyvert a kezükbe?"

Érdekes válaszokat kapnál erre is, mint a fentiekben már kaptál:-)

2016. máj. 20. 18:21
 17/19 HaEv ***** válasza:

Ez egy nagyon jó kérdés!

Én nem vagyok Jehova Tanúja, de nem mentem el szavazni. :) Most igazából mindegy miért.

Hogy mi lenne, ha nem lennének választások? Nos, az elmúlt pár évtizedben szavazunk csak. Előtte olyan államformák voltak, ahol nem volt szavazás. Hát ahhoz hasonló lenne a közigazgatás és minden más. Nem dőlne össze a világ! :) Akkor is választott tisztségviselők lennének, csak nagyon sokan nem szólhatnának bele.

De pl. a görög demokráciában is volt olyan, amit ma szeretnek elhallgatni. Egy időben a gazdag embereknek ingyen kellett vállalniuk tisztséget a közigazgatásban és teljes anyagi felelősséggel tartoztak, valamint akár meg is ölhették őket, ha annyira rossz döntést hoztak...

Ma sem az a vegytiszta demokrácia van, hiszen az nem is létezik.

2016. máj. 20. 21:23
 18/19 anonim ***** válasza:

Kedves Zitus!

Honnan veszem azt, hogy az egészen másaként gondolkodók hogyan fognak dönteni? Onnan, hogy már mosat ők irányítják a Tanúkat. Képzeld, te is azt gondolod, és azt csinálod, amit a Vezető Testület neked megparancsol. A többi pedig logikus, mert ha egy országban mindenki Tanú lenne, akkor mindenki azt csinálná, amit ők mondanak, még ha nem is nyilvánítanák ki, hogy ők az uralkodók, és azt mondanák, hogy Jézus láthatatlanul kormányoz. Tökéletes alattvalók lennétek.

2016. máj. 22. 18:43
 19/19 KZitus ***** válasza:

Kedves 18-as

Mióta Isten létrehozta a zsidó népet, Istennek mindig voltak itt a földön képviselői. Ha a zsidók nem hallgattak Mózesre, az olyan volt, mintha magára Jehovára nem hallgattak volna. Amikor ezt megtették, annak következményei le van írva a Bibliában

Istennek ma is van népe a földön. Bárki csatlakozhat hozzá, aki akar. De csak ha akar, Isten senkit nem kényszerit.

Isten a Máté 24:45-47 részében világosan elmondja, hogy az utolsó napokban milyen elrendezése lesz a népével. Csak velük foglakozik ma, mint annó csak a zsidó néppel foglalkozott, és a nemzetek azt tették, amit aakartak. Ma is így van.

A Biblia naponta a kezünkben van, senki semmilyen más tanításban nem részesít minket azon kívűl, mint amit mindenki személyesen ellenőrizhet. Ha engedelmeskedem a Vezető Testületnek az azért van, mert évtizedek óta látom, csak és kizárólag Krisztus alapelveire és annak megtartására tanítanak, buzdítanak. Az, hogy a tanúk engedelmeskednek nekik, az mind a 8 millió ember önkéntes döntése. Senki sem kényszerít minket erre. Tapasztaljuk az áldásokat az életünkön sok sok téren. Most nem fogok erről írni, mert hosszú lenne...

De sehogy nem értem, miért zavar az más embereket? Mi nem vagyunk előítélettel a más vallású emberekkel, de ha kell, megvédjük azt, amiben hiszünk.

" azt mondanák, hogy Jézus láthatatlanul kormányoz." - egyetértek veled, mert tényleg Krisztus kormányozza ma a földön népét(már aki engedellmeskedik neki), ahogyan azt a Jelenések könyvében is megígérte.

"Tökéletes alattvalók lennétek." :-) - bár csak azok lehetnénk. De sokat hibázó, bűnös emberek vagyunk, majd az 1000 év alatt válunk tökéletessé.

Ne légy kérlek előítélettel irántunk, mert csak jó szomszédaid, munkatársaid, netán rokonod szeretnénk lenni:-)

2016. máj. 28. 20:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!