Hogyan fordulhat el, hogy Isten embere ekkorát téved? Csak Jehova tanúi válaszait várom!
Az említett kép a jw.org oldaláról:
János 20,25: Mondta is hát neki a többi tanítvány: „Láttuk az Urat!” De ő ezt mondta nekik: „Hacsak nem látom a kezén a szegek nyomát, és ujjamat nem dugom a szegek nyomába, és kezemet nem dugom az oldalába,+ én nem hiszem.”
János 21,25: "Mondta is hát neki a többi tanítvány: „Láttuk az Urat!” De ő ezt mondta nekik: „Hacsak nem látom a kezén a szegek nyomát, és ujjamat nem dugom a szegek nyomába, és kezemet nem dugom az oldalába,+ én nem hiszem.”
Tehát a kérdés az, hogy hogyan mehet szembe egy lektorált kép a bibliai igékkel szembe? Mert nincsenek a képen szegek, csupán egy szeget látok.
A másik pedig az, hogy a Biblia azt írja, hogy Jézusnak a feje fölé rakták a táblát, nem a kezei fölé:
Az ellene szóló vádat is a feje fölé erősítették. Ez volt ráírva: „Ez Jézus, a zsidók királya.”
Nem értem, hogy hogyan mehet szembe egy rajzoló és az engedélyező a Bibliával? Vagy előfordulhat, hogy nem is Istené?
Miért nem válaszolják meg soha a tanúk ezt a kérdést?
Megválaszoltuk. Hogy nem érted, arról már nem tehetek.
Nem egy szeget használtak a két kézhez, az ábrázolás, pedig egy dolog. Nem ezen van a hangsúly, csak Te lovagolsz rajta
Erre pedig kérlek Te is válaszolj:
hogy az egyházak, és a Pápa mint "Isten földi helytartója" valóban tévedésben élnek még is a jelenések könyve szerint, tömegek népek tartoznak hozzá, és a pusztulásba mennek.
azt írja róluk, hogy királysága van a Föld királyai felett, és "királyként uralkodik" ami nem jellemezheti a keresztényt e világban.
(Jelenések 17:1, 2) . . .Jöjj, megmutatom neked a nagy szajha feletti ítéletet, aki sok vízen ül, 2 akivel paráznaságot követtek el a föld királyai, a föld lakosai pedig lerészegedtek paráznasága borától.”
(Jelenések 17:18) 18 Az asszony pedig, akit láttál, azt a nagy várost jelenti, melynek királysága van a föld királyai felett.”
(Jelenések 18:3) 3 Mert paráznasága haragja borának áldozatul esett az összes nemzet, és a föld királyai paráznaságot követtek el vele, és szégyentelen fényűzése hatalmának köszönhetően meggazdagodtak a föld utazó kereskedői.”
Nem, itt én kérdezek. Ha kérdésed van, akkor írd ki és a kérdésemre semmi választ nem kaptam.
Nincs olyan, hogy hibás ábrázolás egy állítólagos isten népénél. Ha valóban Isten vezetne benneteket, akkor ekkora szarvashiba nem fordulna elő, mert nem egy ember kezén ment keresztül a kép.
Más: az állításotok is szembe megy a Bibliával. De ez már másik kérdés lesz, mert tudom, hogy halandzsázni fogsz és a sok semmitmondó hozzászólással igyekszel egy kérdést mindig ellehetetleníteni.
"Erre pedig kérlek Te is válaszolj:
hogy az egyházak, és a Pápa mint "Isten földi helytartója" valóban tévedésben élnek még is a jelenések könyve szerint, tömegek népek tartoznak hozzá, és a pusztulásba mennek. "
Te kinek képzeled magad, hogy eldöntöd, hogy ki az aki pusztulásba fog menni?
Nem Én döntöttem el, Isten leíratta a jellemzőit azoknak akik a pusztulásba mennek.
Sokan vannak.
Jézus sem válaszolt mindig mindenre, sőt volt hogy Kérdéssel válaszolt a kérdésre.
Ha nincs értelme, kár veszekedést vitát indítani.
Úgy is mindenben a hibát keresik az emberek, Jézusban is kerestek, és "találtak" nem lehet mindenkinek a kedvére tenni.
Rendszeresen keresnek, és találnak hibákat a katolikus, református, és egyéb vallásban.
Nem azt nézik ami összességében a Biblia szerint zajlik, a jövendölések szerint, hanem szavakon lovagolnak. Ezért nem ismerték fel Jézust sem sokan, csak nagyon nagyon kevesen.
" Nem Én döntöttem el, Isten leíratta a jellemzőit azoknak akik a pusztulásba mennek.
Sokan vannak.
Igen, Isten dolga eldönteni, te viszont egyértelműen jogot formáltál arra, hogy rámutassál valakire, és azt mond, hogy ő lesz az aki majd a pusztulást okozza, te megad írtad le. Ehhez nincs jogod.
Jézus sem válaszolt mindig mindenre, sőt volt hogy Kérdéssel válaszolt a kérdésre.
Ha nincs értelme, kár veszekedést vitát indítani.
Jézus minden kérdésre válaszolt,és nem volt olyan vita amelyből meghátrált volna, olyan volt, amikor a templomban tanított és a feldühödött tömeg rátámadt, akkor igen elhátrált a támadóitól, kicsinyes dolog a Jehova Tanúkat Jézushoz hasonlítani, ehhez szintén nincsen jogotok.
Úgy is mindenben a hibát keresik az emberek, Jézusban is kerestek, és "találtak" nem lehet mindenkinek a kedvére tenni.
A Jehova Tanúi is folyamatosan a hibákat keresik a másikban, rengetegszer volt alkalmam személyesen végighallgatni tanúkat, amint szavakkal bántották a Református, Katolikus, és sok más egyháznak a hívőit.
Rendszeresen keresnek, és találnak hibákat a katolikus, református, és egyéb vallásban.
Nem azt nézik ami összességében a Biblia szerint zajlik, a jövendölések szerint, hanem szavakon lovagolnak. Ezért nem ismerték fel Jézust sem sokan, csak nagyon nagyon kevesen."
Abban biztos vagyok, hogy nem a Jehova Tanúk azok akik felismerik Jézust, számtalan bizonyíték van a Tanúk ellen, ezt te magad is jól tudod, személyesen is több tanúnak mutattam olyan írásos bizonyítékokat, mely után, volt hogy a helyi vén felkeresett és egy hosszú beszélgetés után a kiközösítést vállalta, több gyülekezeti társával együtt, tudod hány tanú mesélte el nekem is a történetét, köztük vének is, akik saját szavukkal vallották be sírva, hogy rengeteg embert megvezettek, és ezt végig tudták? Te egy vagy azok közül, aki itt folyamatosan az igazát hangoztatja, de egy személyes találkozó folyamán olyan dolgokat tudnék neked mutatni, amit el sem tudsz képzelni az eddigi megvezetéseidről, hála az Istennek, hogy jelenleg több, mint 100 tanú az, akik közül 5 vén is van, akit már megszabadítottam a Jehova Tanúk szervezetétől. :)
Kedves kérdező!
"Tehát a kérdés az, hogy hogyan mehet szembe egy lektorált kép a bibliai igékkel szembe? Mert nincsenek a képen szegek, csupán egy szeget látok."
A képet ugyan nem látom, de azt tudom, mire utalsz. Abban biztosan egyetértesz velem, hogy a hitünket nem a képi ábrázolások határozzák meg, igaz?
A János 20:25 (János 21:25?)- tel nyilván arra hivatkozol, hogy a "szegek" többesszám, és ez bizonyítja, hogy ott keresztnek kellett lennie, nem cölöpnek. Na de kicsoda állította azt, hogy a test oszlopra szegeléséhez elég egyetlen szeg? Valószínűbb inkább, hogy nem elég, hiszen egyetlen szeg nem bírná el a test súlyát, és a test oszlopra rögzítéséhez nyilván több szeget használtak. Ez esetben pedig Jézusnak nyilván "sebei" (többesszám) voltak.
"A másik pedig az, hogy a Biblia azt írja, hogy Jézusnak a feje fölé rakták a táblát, nem a kezei fölé"
Az ellene szóló vádat is a feje fölé erősítették"
Az, hogy a tábla Jézus feje fölött volt, és nem azt
írja, hogy a 'kezei fölött' , az csupán megfogalmazás kérdése. Ha a kezei fölött volt, akkor ugyanis nyilván a feje fölött is volt. Minthogy azonban a Biblia a "fej" szóval sokszor az egész emberre utal (pl.Máté 8:20), az a megfogalmazás, hogy a tábla Jézus "feje fölött" volt, azt jelenti, hogy a(z oszlopra rögzített) teste fölött.
Ennyire egyszerű a magyarázat, és az, hogy a képeken néhol egyetlen szeg van, meg hogy hol volt a tábla, ne akadályozzon meg annak elfogadásában, hogy Jézus kínoszlopon meghalt értünk, mert az ő drága, egyetlen és örök érvényű áldozata a lényeg, nem más.
"Nem értem, hogy hogyan mehet szembe egy rajzoló és az engedélyező a Bibliával?"
Ne tulajdoníts annál nagyobb jelentőséget a képi ábrázolásoknak, mint ami helyénvaló a hit szempontjából ,elvégre nem látás szerint/miatt hiszünk (lásd 2Kor 5:7) Jehova Tanúi képi ábrázolásai Jézusról még így is messze hitelesebbek, mint a kereszténységben megszokott ábrázolások.
"Vagy előfordulhat, hogy nem is Istené?"
A képi illusztrációkat, melyek a kiadványainkban vannak, nyilván nem Isten sugallja közvetlenül, hanem művészek készítik őket gondos munkával. Ez persze tetszhet vagy nem tetszhet neked, azt teljes jogodban áll eldönteni. Mármint magadnak. Másoknak ugyanis tetszhet és tetszik is.
Minden jót neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!