Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova tanúi szerint Isten...

Jehova tanúi szerint Isten nem tud tüzet gyújtani? Ők miből gondolják, hogy ismerik Isten szemszögét?

Figyelt kérdés

Egy kérdező azt kérdezte, hogy van e összefüggés azzal, hogy imádkozott és közben meggyulladt a tűz. Mire egy tanú válasza:

"Attól függ melyik oldalról nézzük.

Ha Isten szemszögéből, akkor nem, Ilyet nem tesz."

Milyet nem tesz? Nem tud tüzet gyújtani? Vagy nem reagál imára? Ez a tanú honnan veszi, hogy teljesen biztosan meg tudja mondani, hogy Isten mit és hogy akar vagy tud tenni??

Hogy hívják ezt a fajta viselkedést?

2016. máj. 4. 06:47
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
Szerintem ők úgy gondolják, hogy Isten nem tesz ilyet, még ha képes is rá, pláne egy olyannal, aki nem is tanú. Sok dolog felmerül ezzel kapcsolatban, pl. nem gondolom, hogy kifejezetten azért imádkozott, hogy meggyulladjon-e, vagy ilyesmi. Az ember hajlamos azt hinni rögtön, hogy isteni beavatkozás történik. Én (katolikus vagyok, nem csak szokásból, komolyan veszem) egyszer gyóntam, majd utána hazaindultam a városból. Mivel nem volt buszom, gyalog mentem a kb 10 km-es úton, (kicsi falu, napi két autó megy arra kb.) Azt mondtam Istennek, hogy ezt a gyaloglásomat most felajánlom a bűneimért engesztelésül, majd ha teljesen kiengeszteltelek, küldj értem egy autóst. Na gyalogoltam még 10 percig, és egyszer csak megállt mellettem egy autó, felvett, és hazavitt. Most akkor ez is Isten műve volt?
2016. máj. 4. 07:17
 2/22 A kérdező kommentje:
Hol írja a Biblia, hogy kell vezekelni a bűneidért, ráadásul úgy, ahogy te azt kitalálod?
2016. máj. 4. 08:52
 3/22 anonim ***** válasza:
14%

Senkinek nem gyújt tüzet,, s ebben a Tanúival sem tesz kivételt.

Ezzel azt szerettem volna mondani, hogy nem tesz ilyet és nem azt hogy nem képes rá.

Ugyan is volt amikor megtette, Pl Sámuel esetében, mikor a Baál imádók is és Jehova imádói is oltárt állítottak, és az volt a bizonyság arra, hogy melyik az élő Isten akinek az áldozatát megemészti a Tűz.

Sámuel még alaposan vízzel is átitatta, locsolta a fákat és az áldozatot.

A Baálnak állított oltáron semmi nem történt, pedig majd egy teljes napot imádkoztak, és még vagdosták is magukat.

Sámuel egyetlen imájára pedig Jehova megemésztette az oltáron levő áldozatot, sőt még a leírás szerint a port is, a vizet is "felnyalta"

Milyen fajta viselkedés?

Ha valakit megbántottam elnézést de nem ez volt a szándékom, a válaszom csupán arra mutat rá, hogy Isten ilyet jelenleg nem tesz senki kedvéért.

2016. máj. 4. 09:41
 4/22 anonim ***** válasza:
A vallások nem egyformán nyilatkoznak a bűnökről, és azok eltörléséről. Katolikusoknál a gyónás által megszabadul az ember a bűneitől, de a bűnök miatti büntetés megmarad. A bűn ideiglenes büntetését, amely Isten igazságosságának érvényesülése, a szenvedések és megpróbáltatások türelmes elviselése, az irgalmasság és a szeretet cselekedetei, a különféle vezeklési gyakorlatok, a búcsúk vagy a purgatórium törlik el. A legkisebb olyan dolog, ami megterhelő az ember számára, legyen az akármilyen jellegű, felajánlható ezen büntetések eltörlésére.
2016. máj. 4. 10:31
 5/22 A kérdező kommentje:

Nem megbántottál, sőt szerintem egy embert sem bántottál meg, hanem Isten helyett nyilatkoztál és a hozzáállásod az, hogy te biztosan tudod, hogy Isten mit képes/akar tenni, vagy mit nem. Ez tulajdonképpen Istenkáromlás.

Ne nyilatkozz Isten helyett, nem hiszem kaptál rá utasítást!

2016. máj. 4. 11:06
 6/22 anonim ***** válasza:
10%
Kérdező te egyszerűen kötözködsz, már ne is haragudj!!! A Tanú világosan kifejezte, hogy a bibliai meggyőződése szerint mi a véleménye. Te most, a legutolsó válaszodban is olyan kijelentéseket adtál a szájába, amit nem mondot, sőt, tisztázta is. Te mégis rosszhiszeműen vádaskodsz és ÍTÉLKEZEL! Ha valami, akkor ez bizony nem keresztényi viselkedés.
2016. máj. 4. 12:56
 7/22 anonim ***** válasza:
14%

"Isten helyett nyilatkozol"

Nem nyilatkozok Isten helyett. A Biblia Isten szava, és ebben leírta, leíratta, hogy Ő ki, milyen szándékai vannak, nem titokzatoskodik az emberek előtt.

Hogy régen tett csodákat, azt azért tette, hogy a hamis Isteneknek bemutassa, ki az igaz Élő Isten aki az életet és mindent létre hozott.

Az első században is használt csodákat, hogy az emberek felismerjék, hogy kik a "választottai" akiknek feladatot adott, hogy Ők képviselik De tüzet már akkor sem csinált.

A Bibliából ezt jól kilehet érezni, ha az ember olvassa, legalább is Nekem ez jött le, nem kötelező velem egyet érteni.

Tisztelettel.

2016. máj. 4. 18:14
 8/22 anonim ***** válasza:
70%

"Isten nem tud ezt....Isten nem tud azt".

Rengeteg alkalommal hallottam már a tisztelt tanúktól ezt a kijelentést. :)

Egyvalami azonban biztos; az Őrtorony meg"TEREMTETTE" magának a saját istenét akinek majd ő mondja meg, hogy mit tehet és mit nem tehet.

Isten nem tud testet ölteni!

Isten nem tud meghalni!

Isten kötve van egy helyhez!

Isten "nem gyújt tüzet"!

Istennek szüksége van egy földi szervezetre a terve végrehajtásának érdekében(mert ugye egyedül ezt nem tudja megoldani)! stb stb.

Szóval Istennek szüksége van 7 USA-beli emberkére akik majd megmondják neki, hogy mit tehet és mit nem tehet.

Komolyan mondom ez nevetséges! :)

Üdv;

Matyi

2016. máj. 4. 20:36
 9/22 anonim ***** válasza:
100%

Nyomjátok csak a piros kezet tanúcskáim bátrabban!!! :)

Ebből is látszik, hogy mennyire "sebet" értem.

Majd a Brooklyni skacoktól ezért érdemet fogtok kapni ne fogjátok vissza magatokat! :)

Matyi

2016. máj. 4. 23:40
 10/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm a 8-as kommentet, pontosan így értettem én is.

Igen, Isten helyett döntötök, amikor közlitek, hogy mit tehet és mit nem, mit szokott és mit nem. Sokszor láttam már leírva. Ha nektek nem szól, akkor szerintetek nem is szokott, és eszetekbe sem jut, hogy veletek van a hiba, ha nem tudtok vele beszélgetni és nem az imára gondolok. Fel sem merül bennetek, hogy Isten mindenható. Olvastam, hogy szerintetek nem is látja, hogy ki mit fog tenni, hanem kikövetkezteti, a saját tudásotokhoz méritek és a saját tudásotokból indultok ki. Amit ti tudtok, azt ő is, ha nem tudtok valamit, akkor ő sem. Szerintem ti nem vagytok normálisak.

2016. máj. 5. 09:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!