Ha én a Tízparancsolat és az engem körülvevő társadalom legszigorúbb normáit betartva élek, Isten miért nem tartja be a játékszabályokat?
Szia
Azt írod, hogy "Tízparancsolat és az engem körülvevő társadalom legszigorúbb normáit betartva élek". Nem tudom mit foglal magába ez a Te értelmezésed szerint.
De a szavaidból az tűnik ki, hogy Istent nem tiszteled, hiszen feltételeket szabtál neki, és te mondanád meg, hogyan viselkedjen Veled.
Dehát Ő a Teremtő, és feltételeket CSAK Ő szabhat nekünk, és nem fordítva..
Ha a kérdéseddel kapcsolatban elégedetlen vagy, talán magadat kellen megvizsgálnod, a viselkedésedet, és az Istennel ápolt kapcsolatodon kellene dolgoznod. Ehhez alázatra van szükség. Mert el kell ismernünk, hogy Isten jobban tudja a dolgokat mint mi, porszemek:-)
"Miért ér engem több kellemetlenség, sikertelenség és kevesebb szerencse mint másokat?"
Konkrétan mikre gondolsz? Lehetséges,hogy csak rosszul látod?
Amúgy a nehézségek a fejlődés miatt vannak,nem büntetésként.És annyit kapsz belőle,amennyit el is tudsz viselni,és fejlődni általa.Csak ezt nehéz belátni.Nekem sem sikerül mindig.
"Ha én a Tízparancsolat és az engem körülvevő társadalom legszigorúbb normáit betartva élek, Isten miért nem tartja be a játékszabályokat?"
Ez nem így működik.Ne akarj jó lenni mindig! A "legyél jó fiú/kislány" mondatot sokszor azok mondják neked,akik ki akarnak használni.A sorsodat te magad is alakítod.De ehhez nem tanácsos mások előre gyártott szabályait,parancsolatait szentírásnak venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!