Könnyebb vagy nehezebb vagy élet vallásosan?
Mit könnyít és mit nehezít egy vallás az ember életében (ha hisz benne és próbál aszerint élni)?
A kérdésem miértje:
Születésemkor megkereszteltek, római katolikus vagyok papíron, de egészen 22 éves koromig lázadtam már maga a vallás - mint létező dolog, kifejezés - ellen is. Az egész életemet a természettudomány alapján éltem. Aztán elkezdett érdekelni a távol-keleti országok kultúrája, hogy nekik van vallásuk, de igazából mégse, mert se istenük, se szent könyvük, se nincs imádkozás, viszont hisznek egy halál utáni (új) életben, legalábbis a buddhisták.
Sokat olvasgattam már ezek után, mármint a buddhizmus, a taoizmus és a sintoizmus után, és úgy érzem, hogy én ezt a fajta szemléletmódot tudnám követni. De kérdés, hogy ez mennyiben változtatná meg az életem? Az eddigi állandó stressz csökkenne és a lelkem nyugodtabb lenne, ha valamiben hinnék?
Illetve a másik, itthon hol lehet ezen vallások valamelyikébe átlépni és mik a feltételei?
Ez leginkább attól függ, hogy mennyire vagy tudatos és racionális. Ha nagyon, akkor rettenetesen zavar a vallás.
Ha viszont inkább ösztönös vagy művészlélek vagy, akkor áldás lehet neked.
12-nek!
"nem ez a földi élet a boldogság hanem az Istenországában lesz az igaz öröm ezért könnyebben elviseljük e rövid időt amíg a földön élünk"
A halál büntetés volt és most is az:
1Mózes 2:17"De a jó és gonosz tudásának fájáról, arról ne egyél; mert amely napon ejéndel arról, bizony meghalsz." 1Kor 15:26 Mint utolsó ellenség töröltetik el a halál.
Következtetés: ha igaz lenne amit Te most mondasz (emit vallásod tanít), akkor Isten egy gonosz személy, mert ezt a temérdek szennyet kell megélni itt a földön - betegség, halállal kapcsolatos fájdalom, kapzsiság, hazugság, önzés stb... ahhoz, hogy majd a mennyben jó legyen.
Isten azt ígérte, hogy itt a földön lesznek azok akik őt fogják szolgálni, és mindösszesen csak 144'000 fő az, aki az égbe megy.
Zsoltárok 37:11 "A szelidek pedig öröklik a földet, és gyönyörködnek nagy békességben."
Jelenések 14:3 "........... és senki meg nem tanulhatja vala azt az éneket, csak a száz negyvennégy ezer, akik áron vétettek meg a földről. (Tudjuk, hogy ez az ár a 30 ezüst, amit Júdás fizetett ki az árulásáért)
Tudod nem a vallás a fontos, hanem az ismeret. A Biblia egy! Az, hogy ki milyen értelmet visz bele, melyik egyháznak a tanítását fogadja, egy személyes döntés. Van aki utánajár, van aki elhiszi amit mondanak.
De semmi esetre sem mondhatjuk meg senkinek, hogy melyik vallásba menjen, vagy ne menjen. Ha Te vallásod a hamis, akkor őt is magaddal viszed az örök pusztulásba. Ez egy nagy felelősség. Döntsön mindenki a maga lelkiismerete szerint. Azt úgy is Isten adta :-)
Isten országa itt lesz a Földön, ami sajnos a fordítói és a zsinati kötöttség miatt értelmezhetetlen, így nem másolom be: Ézs 33:24. Azonban ha a szelídek öröklik a földet állítás értelmezhető, akkor nem kétséges a helyszín! :-)
Bocsi! Júdás kapott Jézus elárulásáért.
Rosszul írtam az előbb
Zsidóként ,a vallásos élet se nem nehezíti meg ,se nem könnyebbíti meg az életemet.
Nem ettől függ.
Ha az őseim nem tartottál volna ,akkor ma ki tartaná?
Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!