Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi értelme betartani ezeket?

Mi értelme betartani ezeket?

Figyelt kérdés

Házasság előtt nincs sex.

Kötelező templomba járni, miért amúgy nem lehet imádkozni, Isten nem hallgat meg?

Ha nem tartod be a 10 parancsolatot pokolra jutsz és démonok tépik a lelked?

Néhány katolikus családban annyra ráeröltetik ezt az egészet hitet a gyerekre, szegény bármennyire is gyűlöli késöbb meg szidni fogja a vallást. Mi van ha ő másban hisz mondjuk az iszlámban.

Nem mehetnek szórakozni, nem gépezhetnek, nem tvzhetnek, nem mehetnek ki játszani.

Az ilyen vallásosan érlelt gyerekeket piszkálják a társaik az iskolában mert visszahúzódóak és alázazosak, furák.

A legtöbb valásos ember képmutató is templomba jár közben otthon iszik és veri a családot.

2016. máj. 1. 11:55
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Most, hogy kiírtál még egy olyan kérdést, ami bizonyítja a tudatlanságodat, most boldogabb vagy?
2016. máj. 1. 13:52
 12/15 anonim ***** válasza:

Ma sem voltál templomban, itt kekeckedsz másokkal az interneten.

Nem kéne inkább a holnapi házidat megírni?

2016. máj. 1. 14:28
 13/15 anonim ***** válasza:

Szervusz

Ha megengeded sorban válaszolok a kérdéseidre:

"nincs szex"

(Héberek 13:4) 4 A házasság tiszteletre méltó legyen mindenkinél, és a házaságy beszennyezetlen, mert az Isten meg fogja ítélni a paráznákat és a házasságtörőket.

Ezt azért kell betartani, mert Isten hozott erkölcsi törvényeket. A hazásság intézményét Isten hozta létre, és ez nem nehéz, vagy lehetetlen. Mert olyat nm kér amit nem lehet megtartani.

Bár Én nem Templomba járok, hanem gyülekezetbe, azért kéri a Teremtő, hogy szellemi oktatásban is részesüljünk, hogy miként kell élni az életünket a Teremtő elvárásai szerint, és hogyan tudjuk alkalmazni a minden napi életükben.

S nem csak ott, de otthon is lehet, sőt kell is imádkozni.

Már nem vagyunk a 10 parancsolat alatt, és pokol nem létezik abban az értelemben, ahol sajnálatosan tanítják.

2016. máj. 1. 16:38
 14/15 anonim ***** válasza:

Szia!

Így semmi. A ráerőltetett hit bizony visszaüt. A tiltás előbb-utóbb kijátszásra kerül. A visszahúzódás, különcködés mindig visszatetszést szül. A képmutatás pedig elnyeri méltó büntetését.

Engem szerencsére elég nagy szabadságban neveltek a szüleim, és a hitet magam választhattam meg. Megértettem már kis korban, hogy a hűség egy nagyon szép emberi tulajdonság, amit magam is szerettem volna követni. 15 évesen tértem meg egy református bibliatáborban, így olyan párt választottam aki hasonlóan gondolkozik. Én 3 évig udvaroltam neki, és 21 évesen vettem el harmadéves egyetemistaként. Mi kibírtuk a házasságig. Nem volt könnyű de megérte. :-)

Megtérésem után 3 felekezet ifjúsági bibliaköreit látogattam, így nem csak vasárnap, de szerdán és pénteken is "templomba" jártam. Minden este több mint 1 órát olvastam a Bibliát és imádkoztam. Isten meghallgatott otthon is és ott is... :-)

Nekem 2 gyermekem van, ez egyik idén lesz 18, a másik most töltötte a 8-at. Egyik sincs megkeresztelve, nem kötelező nekik jönni, de tegnap mindketten velem töltötték az egész napot a gyülekezetben. Jól érezték magukat. Persze van amikor nem jönnek. Olyankor gépeznek, TV-znek, vagy éppen kint játszanak... :-)

Mindketten jó tanulók, vannak barátaik, és bár sokszor alázatosak, de nem furák egyáltalán. Sőt, az osztálytársaik is szívesen jönnek hozzánk nyáron kerti partira. Én sohasem emeltem kezet egyik gyermekemre sem.

Mindazonáltal, akik itt ismernek tudják, hogy elég "fanatikus" hívő vagyok, de lehet így is csinálni... :-)

Üdv. Péter

2016. máj. 1. 21:51
 15/15 anonim ***** válasza:
0%
A vallást emberek találták ki.Ha nem tartod be a szabályaikat,azzal az ő akaratuknak mondasz ellent.Gondolom így már érthető,hogy miért hivatkoznak Istenre.
2016. máj. 2. 09:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!