Cigaretta nagyon nagy bűn Jézus szemében?
Megtértem, és azóta egy szál cigit nem szívtam el, de nagyon hiányzik. Mit tehetnék, hogy ne kívánjam ennyire?
Mert bűn, de nem akarok elszívni már többet. Úgy tudom, h megtérés után minden elkövetett bűn sokszorosának számít már. Ez igaz?
És mit jelent valamit megbánni? Mit kell érezni akkor?
Nem hiszem, hogy a dohányzás sokkal másabb lenne, mint mondjuk az alkohol vagy a kávé. Egy élvezeti cikk, amely főleg cigaretta formájában könnyen függőséget okozhat s nagy mennyiségben káros az egészségre. (Az indiánok pipadohánya például egyáltalán nem volt olyan tömény nikotin)
Az nagyon helyes ha valaki le akart szokni róla, de hát nem mindenkinek olyan könnyű, s lehetnek nagyobb prioritású küzdelmek, tehát nem biztos pont erre kéne minden energiáját fordítani. Például ismertem egy volt hajléktalant, aki megtérve csodaszámba menő gyorsasággal megszabadult az alkoholizmusból, de a cigarettától nem tudott haláláig.
A cigarettat akkor tudod hamar letenni ha megundorodsz tole.
Ne erezz hamis buntudatot mert elszivsz egyet. Imadkozz, hogy ne essen jol. Nem mindenki tudja azonnal abbahagyni. En is ismerek olyat, aki 3 evig harcolt mire teljesen elhagyta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!