Hogy mondjam el, hogy nem megyek?
Barátom keresztanyukája meghívott a barátom unokatesójának a konfirmálására. Kedvesek, jól el lehet velük beszélgetni. A gond csak az, hogy én erősen ateista vagyok, nem fogadok el semmi vallási, isteni, bibliai dolgot, mert szerintem hülyeség. Egy misét meg nem tudnék végigülni normálisan, mert magamban teljesen ellentmondanék a papnak...
Tudják hogy ateista vagyok és ezeket a dolgokat is mondtam nekik régebben.
Mégis hogy mondjam meg nekik, hogy nem megyek?
Barátod unokatestvére éppenséggel elég távoli ismerős, hogy simán nemet mondj.
Az érved miszerint magadban ellentmondanál a papnak pedig értelmetlen. Mert akkor mi van, vagy mi lesz, leszakad a templom mennyezete?
Először is: konfirmálás és mise nem tartozhat össze. Konfirmálni evangélikusok, reformátusok, unitáriusok szoktak, de náluk istentisztelet van.
Másrészt, menj el nyugodtan, nem lesz baj belőle. Én se vagyok már egy nagy hívő, mégis megtiszteltem anyukámat azzal, hogy elmentem, mikor beiktatták lelkésznek. És igen, magamban folyton ellentmondtam a sok szent szövegnek, meg fájt is a fejem tőle, de kibírtam.
Persze kérdezd meg a barátodat, hogy ez fontos-e neki. Ha nem kifejezetten, akkor ne menj el, de ha az, akkor menj el, mert bajod nem lesz belőle, ennyit meg megtehetsz érte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!