Hogy mondjam el, hogy nem megyek?
Barátom keresztanyukája meghívott a barátom unokatesójának a konfirmálására. Kedvesek, jól el lehet velük beszélgetni. A gond csak az, hogy én erősen ateista vagyok, nem fogadok el semmi vallási, isteni, bibliai dolgot, mert szerintem hülyeség. Egy misét meg nem tudnék végigülni normálisan, mert magamban teljesen ellentmondanék a papnak...
Tudják hogy ateista vagyok és ezeket a dolgokat is mondtam nekik régebben.
Mégis hogy mondjam meg nekik, hogy nem megyek?
Attól, hogy ateista vagy a tiszteletet megadhatod, hogy elmész. Nem azt kérik, hogy keresztelkedj meg, vagy kezdj el hinni istenben, csak szeretnék ha te is részese lennél egy olyan eseményben ami nekik fontos.
A te okod egyszerű kifogás...
Én is ateista vagyok, mégis elmentem keresztelőre, templomi esküvőre, nem is egyszer. Túléltem, és nem tértem meg :)
Ez csak egy helyszín és egy családi esemény. Tiszteld annyira a másikat, hogy elfogadod, ha valamiben más. Nem azt kérték, hogy légy vallásos.
nyilván akkor karácsonykor sem mész a barátodhoz, senkinek nem adsz ajándékot, és nem is fogadsz el.
különben nem ateista vagy hanem képmutató
Én is erősen ateista vagyok mégis részt szoktam venni időnként vallási szertartásokban, ha meghívnak. Te is túléled, legfeljebb majd te is forgatod közben a szemedet, mint én szoktam.
# 6/8 Időpont ma 00:45
A karácsonyban az egyetlen keresztényi dolog az éjféli mise, a többihez nem sok köze van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!