Futuristák (neoprotestánsok), hogyan értelmezitek a (Jel.8,6-12) -ben lévő négy harsonaszót?
Nem teológiai vitát szeretnék nyitni, csak érdeklődöm. A többi iskola magyarázata:
- Preterista: Biga Cubenzis a könyvében a 66-70 zsidó-római háborúval hozza összefüggésbe. Bár ő maga úgy tudom, nem szakember, de lehetséges, hogy a valódi preterista szakemberek is így magyarázzák.
- Historikus: Na, erről már komolyabb információim vannak. A h.n. adventista kommentárban a Római Birodalom idejére van értelmezve, egészen pontosan a népvándorlási törzseket látják benne.
- Idealista: Pontos információim nincsenek, de gondolom, hogy e nézet szerint minden korra alkalmazható a képsor, feltéve, ha jól értelmezem az irányzatot.
- Futurista: ?
Ez utóbbit kellene nektek elmondani, hogy hogyan gondoljátok.
Köszönöm előre is a válaszokat.
Detektív Úrral egyetértek.
"áltudós szerző"
Valóban "áltudós" Dr.Grüll Tibor! :)
1.Tanulmányok:
1983–88 ELTE BTK magyar–latin szak
1992–94 ELTE BTK könyvtár–informatika kiegészítő szak (másoddiploma)
2.Végzettség:
1988 magyar–latin szakos középiskolai tanár
1994 könyvtörténész–könyvmuzeológus
3.Munkahelyek:
1985–86 ELTE BTK tudományos ügyintéző
1988–94 Berzsenyi Dániel Gimnázium (Sopron) könyvtáros–tanár
1994 Széchenyi István Városi Könyvtár Sopron) igazgatóhelyettes
1994–1998 Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskola, Történelem és Irodalom Tanszék, adjunktus
1998−2001 Pécsi Tudományegyetem, Ókortörténeti és Régészeti Tanszék, tudományos főmunkatárs
1997– Szent Pál Akadémia, Társadalomtudományi Tanszékcsoport, tanszékvezető főiskolai tanár
2006– Pécsi Tudományegyetem, Ókortörténeti és Régészeti Tanszék, egyetemi docens.
4.Tudományos fokozatok:
1992 József Attila Tudományegyetem, Szeged
1998 József Attila Tudományegyetem, Szeged
2004 Országos Rabbiképző–Zsidó Egyetem
A Dán 9-hez csak röviden:
Én régen, amikor azt a jövendölést Krisztusra magyaráztam, teljes mértékben a 27. versig rá vonatoztattam. A számolást Kr.e 457-től kezdtem és Kr.u. 27-ig jutottam, addig az időig, az Krisztus keresztségének az időpontja (Lk 3,1 vö. 15).
Ma már persze nem vagyok biztos benne hogy ez így van. Bizonyos magyarázók szerint a prófécia a makkabeus korra vonatkozik. A másik meg az, hogy ezekkel a számolásokkal is vigyázni kell. Ebben a kritikájában Lambert például arról ír, hogy helytelen a prófétai éveket átültetni az általunk használt szoláris évre:
A válaszokat egyébként köszönöm.
@Inkviziciós detektív
És van valami magyarázat arról, hogy ezek a látomások hogyan fognak beteljesedni?
Mondjuk az első hasronaszó?
"Az első angyal megfújta a harsonát. Erre vérrel vegyes jégeső és tűz záporozott a földre. A föld harmada elégett, a fák harmada pernyévé lett, és a zöldellő fű mind elhamvadt" (Jel 8,7)
Ezt szó szerint értelmezitek [ebben az esetben természeti katasztrófákról van szó] vagy jelképesen, ami valami mélyebb jelentést takar?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!