Miért bocsájtott meg Jézus egy házasságtörésen ért nőnek? (jános 8:1-11 ig)
Sztem nem Jézus dolga az ítélet, hanem Istené:
Ne szolgáltassatok magatoknak igazságot, szeretteim, hanem hagyjatok teret az Isten haragjának, hiszen írva van: "Enyém a bosszú, én majd megfizetek" - mondja az Úr.
Mert a 18.32-es válaszolt igazán a kérdésre.
Lényeg: ne ítélkezz, mert te is bűnös vagy (vagy leszel).
Jézus azt mondta: "Menj, de többé ne vétkezzél!"
Jézus a bűnt ítéli el, nem a bűnöst. Ezért bocsátott meg a nőnek, és ezért bocsát meg nekünk is, ha tudjuk bánni a hibáinkat.
Jézus dolga az ítélet. Isten a Szentháromság, három személy, egy Isten, tehát Jézus Isten. Itt a földön embertestben Isten lelke volt. Mondja is valahol, hogy "Az atya énbennem van, és én az Atyában vagyok". A Hiszekegyet is így mondjuk: "... ott ül az Atyaistennek jobbja felől, onnan lészen eljövendő ítélni elevenek és holtak fölött, és országának nem lesz vége."
(A R. K. Egyház hite szerint legalábbis. Aztán mindenki azt hisz, amit akar, Isten meg azt csinál, amit akar. Ez a demokrácia. :))
19:03
Jézus nem azért nem ítélte el az asszonyt, mert másnak is van bűne. Legfeljebb azokat is elítélte volna. Hanem azért, mert Ő sem ítélkezhet, csak Isten.
"„Ne ítéljetek” – miért is szól közbe Jézus? Azért, mert õ nem bíróként, hanem megmentõként jött el közénk."
Evangélikus Élet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!