Létezhet ennél nagyobb képmutatás egy keresztény felekezet részéről?
Sziasztok, a kérdésemet egy másik kérdező által feltett kérdés alatti eszmecsere, inspirálta, ahol egy videót osztott meg a kérdező, és érdekelte, a tanúk véleménye az egész helyzetről, én úgy döntöttem bemásolom a szelíd embertársam "tévedhetetlen" "igazságának" tökéletes primátusban leírt véleményét, melyben egyértelműen az látszik, csak úgy ahogyan a 29%-os társa is osztozik a véleményében, hogy az emberek próbálják keresni Istent, de még nem találták meg, és ők azaz Jehova Tanúi akik az igaz Istenhez vezethetik az "eltéved báránykákat" XD Tantételbeli tökéletes, és tévedhetetlen Apostol hozzászólása.
"Kedves kérdező!
Persze hogy mondunk véleményt - bármiről - ha megkérnek minket, mint te is, kedves kérdező, mert nincs semmi titkolnivalónk a hitnézeteinkkel kapcs., köszönjük ezt a kérdést is.
Végignéztem a videót, és engem nagyon meghatott. Boldog embereket láttam, akik nyílván Istentiszteleten vesznek részt egy nagy csarnokban. Énekelt egy nagyon dekoratív fiatal hölgy csodaszép hangon nekik Istenről, és arról, hogy a "mi nagy/hatalmas Istenünk". Ezt ismételgette sokszor, ez volt a szöveg lényege. Mindez tényleg lenyűgöző, és Jehova Tanújaként sohasem mondtuk, hogy más kedves embertársaink nem keresik őszintén Istent. Dehogynem. Keresik.
Őszintén keresi sok ember Istent, és pont ebben szeretnénk nekik segíteni, hogy az IGAZI Istent találják meg. Erről szól a küldetésünk voltaképp."
Kedves kérdező
Te valamit félre érthettél: " hogy ők maguk azok, akiknek az a dolguk, hogy Istenhez vezessék az embereket. Értitek? "
Ez a TE dolgod is, és MINDEN Krisztust követő ember kötelessége a Máté 28:19,20 szerint is.
"kijelentik, hogy ők maguk azok, akiknek az a dolguk, hogy Istenhez vezessék az embereket. Értitek? Senki a világban nincs olyan helyzetben, hogy olyan kijelentéseket tegyen, hogy az ő általa képviselt nézetek a teljes igazság, ez felháborító ..."
T. kérdező, valójában te magyarázod, érted félre.
Ezzel is az első századi, bibliai, MÉG VALÓBAN Krisztus-követő mintát követik. Ugyanis ők mit tettek? Azt tanította talán Jézus az ihletett bibliaírók, hogy mindegy milyen vallásos csoportba tartozol és csak az a fontos, hogy őszintén higgy abban, amit tanítanak neked és kész? Vagy EGY IGAZSÁGBAN hittek, és elutasítottak MINDEN ELHAJLÁST és szektásságot attól, ami krisztusi, vagyis keresztényi?!!!
Vajon miért volt fontos, hogy a zsidók megtérjenek és keresztényként megkeresztelkedjenek? Miért volt feltétel az üdvösséghez? Pedig ha belegondolsz, az akkori zsidó hit sok mindenben sokkal közelebb volt az első századi, még hamisítatlan kereszténységhez, mint ma sok esetben, egyes magukat kereszténynek tartó egyházak egymáshoz!!!
Mégis a Biblia szerint fel kellett hagyni az őszinte istenkereső zsidóknak a korábbi szokásaikkal és ki kellett igazítani a hitüket, ha el akarták nyerni Isten helyeslését.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!