Jehovatanui miért nem követik Jézus parancsát? Jn 10,16
Legyetek tehát okosak, mint a kígyók, és szelidek, mint a galambok! Jn 10,16
Olyan szelidek mint a kigyó, és annyi eszük van mint egy galambnak.
Na szóval, ez egy újabb provokatív kérdés, amikor a kérdező nem óhajt megtudni semmit.
Pedig nem ártana művelődnie, nem szégyen az.
"21:31: És mire válaszoljanak, te szerencsétlen? Arra, hogy téged ki küldött? Vagy hogy mennyire ostoba vagy?
A válasz írója 27%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 21:49"
"Ha olyan gerinctelen lennék, mint a kérdező, én is feltehetném ezt a kérdést kicsit másképp."
Ez a válasz 21%-ban hasznosnak tűnik.
A válasz írója 27%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 16:48
Tényleg olyan szelidek mint a kigyó.
"Na szóval, ez egy újabb provokatív kérdés, amikor a kérdező nem óhajt megtudni semmit.
Pedig nem ártana művelődnie, nem szégyen az."
A válasz írója 50%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 17:13
Egy ilyen válasz után én viszont úgy vélem,hogy nincs annyi eszük se mint egy galambnak.
De esetleg lehet válaszolni a kérdésre.
Addig is egy jehovatanus IQ bajnok "válasza"
"A 20%-os IQ bajnok válaszolt egy kérdésre;
"35 éves vagyok 2 hét múlva lesz a keresztelőm. Mit vegyek fel?"
Válasza;
"fürdőnadrágot, és egy fehér pólót."
A válasz írója 20%-ban hasznos válaszokat ad."
V alószinüleg a "vének" közé tartozik és jelen volt Urunk megkeresztelkedésén.
Vagy annyira stupid, hogy még a kérdést sem értette meg?
Kérdés"Jehovatanúi csak kóser módon elkészitett húst fogyasztanak?"
Jehovatanu válasza;
"Nem tartjuk a szertartásokat emelyeket a zsidók tartottak, minden jellegű húst elfogyasztunk, viszont vigyázunk arra, hogy az megfelelően ki legyen véreztetve. A bibliai alapelvvel összhangban "tartózkodunk a vértől" (Cselekedetek 15:29) . . .tartózkodjatok a bálványoknak áldozott dolgoktól, a vértől, a megfojtott állattól és a paráznaságtól. Ha gondosan megőrzitek magatokat ezektől, jól lesz dolgotok. Legyetek jó egészségben!”
Ez a válasz 33%-ban hasznosnak tűnik.
A válasz írója 51%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: 02-08 09:51
"mindegyikőtök téved. vendéglátóegységgel rendelkező Jehova tanúja vagyok. az ántsz és állategészségügyi előírások szerint ma magyarországon semmilyen húskészítmény nem tarrtalmazhat vért, CSAK ABBAN AZ ESETBEN, ha ezt KÜLÖN FELTÜNTETIK A CSOMAGOLÁSON, VAGY A KÉSZÍTMÉNY NEVÉBEN. azaz, ha az adott hús, vagy húskészítmény a magyar előírásoktól eltérően mégis tartalmaz valamilyen formában vért, akkor az nem az adott húst elfogyasztó személy bűne. természetesen, ha egyértelmű, hogy véres egy hús, pl vérrög van benne, az alapos átmosással el lehet távolítani. utolsó válaszoló: ne higgy el mindent, mert a hiszékenység bűnébe esel. Jehova tanúinak nem kell titkos összejöveteleket tartaniuk, mert magyarországon jelenleg törvényesen végezhetik a tevékenységeiket, és sok, saját tulajdonukban álló ingatlanuk van, ahol nem kell titokban összejönniük. ugyanaz vonatkozik az amerikai vezető testületre is. Jehova tanúi TOVÁBBRA SEMM fogadnak el vérátömlesztést, mert miért néznének junosz tévét, mikor létezik 106 cm-es led tv is. azaz: sokkal modernebb megoldások vannak ennél. mit gondolsz? bill clinton reggel befeküdt a korházba, délután kijött, pedig szívkoszorúér-műtétje volt. vajon mennyi vért kapott? vagy: beckhem pár órás műtétje során kapott-e vért? vagy: ha az orvosod azt mondja, hogy tartózkodj az alkoholtól, akkor arra gondol, hogy ne egyél/igyál alkoholt, de intravénásan beköthetsz magadnak egy üveg pálinkát? szomorú következménye lenne az ilyen jellegű tartózkodásnak.
Ez a válasz 32%-ban hasznosnak tűnik.
A válasz írója 20%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: 03-17 05:20
"kedves kérdező. nem szertném ismét leírni az egészet, de a lényeget megint kiemelem: magyarországon SEMMILYEN HÚS, VAGY HÚSKÉSZÍTMÉNY NEM TARTALMAZHAT VÉRT, csak ha azt külön feltüntetik a csomagoláson, vagy a nevében. tehát: Jehova tanúi nem vesznek olyan húst, aminek a csomagolásán, vagy a nevében fel van tüntetve az, hogy vért tartalmaz. valóban, a vérátömlesztés szó nem szerepel a bibliában, mint ahogy a géppisztoly szó sem, de aki betartja azt, hogy "tedd le a kardot", az nem csak a tényleges kardoktól tartózkodik, hanem valamennyi fegyvertől. a kérdésem neked szól, kérlek válaszolj rá: ha az orvosod azt írja, hogy tartózkodj az alkoholtól, csak arra gondol, hogy nem ehetsz/ihatsz alkoholt? az megengedett, hogy intravénásan beköss egy üveg páleszt?
Ez a válasz 15%-ban hasznosnak tűnik.
A válasz megírásának időpontja: 03-17 10:31
"azaz: az eu előírásai szerin a magyar áruházakban és húsboltokban kóser húst KELL árúlni. ha nem ezt tapasztalod, feljelentheted az adott üzletet, MERT TÖRVÉNYT SÉRT.
Ez a válasz 15%-ban hasznosnak tűnik.
A válasz megírásának időpontja: 03-17 10:44
"kedves kérdező ismét nem olvastad végig a válaszomat. abban az áll, hogy az eu n belűl csak olyan élelmiszert hozhatnak forgalomba, ami NEM tartalmaz vért. KIVÉVE, ha a nevében, pl VÉRES HURKA, vagy a csomagoláson, pl EGGYES PÁRIZSIFÉLÉK, kifejezetten feltüntetik, hogy tartalmaznak vért. ismét leírom, hogy Jehova tanúi csak vért nem tartalmazó húst és húsféléket fogyasztanak, ezt az eu előírásai garantálják nekünk. sajnos azt tapasztalom, hogy te valójában ezen oldalon olyan boltokat szeretnél rekámozni ingyen, amikkel nyílván kapcsolatban vagy. a kérdéseidből kiderűl, hogy addig fogsz kérdezni, amig meg nem kapod azt a választ, amit szeretnél. az alázat azonban nem ilyen. Jézus "szelíd, és alázatos szívű" volt, amit az akkori zsidó nép, büszkévé válva aszívében, nem tudott elfogadni, és utánozni, felfuvalkodottak lettek. odáig vezetett ez, hogy addig ügyeskedtek, míg meg nem ölték Jézust, isten fiát. emiatt Isten elvetette a zsidó nemzetet, mint kiválasztott nemzetet. olyan népet keresett magának, "akiknek a szíve van körülmetélve".ez persze nem jelenti azt, hogy napjainkban a zsidó emberek ne közeledhetnének Istenhez, hisz ez a lehetőség mindenkinek adott, köztük a zsidóknak is. de ezt lehetetlen makacssággal és sértegetéssel elérni. szelíd és alázatos szív kell hozzá.
Ez a válasz 12%-ban hasznosnak tűnik.
A válasz megírásának időpontja: 03-18 06:38
"a bibliában hol található a kóser szó? a kóser szó azt jelenti, hogy nincs benne vér? úgy tudom, hogy van kóser szilvapálinka. ez azt jelenti, hogy a szilvát megfelelő módon kivéreztették?
Ez a válasz 11%-ban hasznosnak tűnik.
A válasz megírásának időpontja: 03-18 10:26
A szakértő válasza;
"Hentes vagyok,jövőre végzős élelmiszerhallgató és zsidó ismerősökkel rendelkezem.Kasrut szerint a vértelenítés úgy zajlik,hogy kérődző,párosujjú állatoknál(tehát nem lehet disznó,mert nem kérődzik és nem lehet ló,mert nem páros ujjú például) (halak közül tiszta amelyiknek a farokúszója egyformán osztott,pl a ponty,mint csontoshal,de a harcsa nem,mint porcos hal)a sajchlet(sakter) egy vágással elvágja az állat torkát,amit előtte megvizsgált,hogy nem sérült-e (törés,gyulladás pl)majd ellenőrzi a kést,hogy nem csorbult-e meg(ha igen,nem kóser)ezek után szárnyasnál ellenőrzi a nyelőcsövet,emlősöknél a gümőkórra utaló jeleket és egyéb belső szervi-szöveti elváltozásokat.A vér persze kifolyattatik.Emlősöknél az ortodoxok nem fogyasztják az emlős hátulját,míg a neológoknál,reformoknál elég ha eltávolítják a felsálban húzódó ínt,ami a medencecsontot köti össze a combcsonttal(ennek oka a Jákob angyallal való harca,ahol Jákob csípőficamos lett).A vértelenítés úgy zajlik,ahogy írtad és a májat tényleg lángolják(ami szerintem hülyeség,mert így benne marad a vér)szárnyasnál fontos,hogy vágás után,forrázás előtt sózzák,mert a forrázás miatt a vér belealvad(ez olyan,amivel találkozhatunk a csirkecombban,ahol a csont mellett sötétebb a hú,ott a vére alvadt emga forrázástól).Magyarországon úgy tudom csak a Dob utca-Kazinczy utca sarkán és a Visegrádi úton van kóser hentes.Áraik horribilisek.5:20-as téved,a vért nem lehet olyan egyszerűen mosással eltávolítani.Dolgoztam vágóhídon(Németországban is,ahol napi 1500 körülisertést,és kétnaponta150 marhát vágtunk),tudom milyen az,hogy a magaspályán ,ahol véreztetik vágás után az állatot,még utána is marad benne,amikor már kicsontozva megy a ládákba(a belsőségről nem beszélve).Téved abban is hogy fel kell tüntetni és nem tartalmaz vért.Mind a tőkehús,belsőségek,mind a töltelékes áruk tartalmaznak(nem csak a véreshurka)A véreztetés előírás,de az nem több,mint a szúrás után a magaspályán a test fejjel lefelé függesztve halad a sertésnél forrázóhoz,marhánál a bőrnyúzáshoz,utána történik a belsőségeltávolítás,darabolás stb.képtelenség szerintem a vér eltávolítása sózás nélkül,főleg úgy,hogy az izomláz miatt sok helyen elektromos kezelésnek vetik alá a fél6negyed testet.Jehova Tanúinak az előírásai nem egyeznek a zsidókéival,egy példa:a kóser vágó felesége nidó után mikvébe megy,hogy tiszta legyen.A vallásos zsidó felesége ugyanígy.Na most ,ha a mikvébe nem menő Jehova Tanúi tag nő(mert nem is engedik be) elkészíti a kóser ételt,az onnantól már nem kóser.Vagy nem tartható be pl az edények mikvében alámerítése.Én úgy tudom,hogy a Jehova Tanúi Jézust elismerik (hogy prófétának-e vagy Isten fiának,nem tudom),aki pedig az Újszövetségben feloldotta ezt a kósersági tilalmat(és pl a szombati kalásztépést is).De egy vallásos zsidó nem ehet pl rákot,csigát,nyulat(de bizonyos sáskát igen),nem ehet tejet hússal(Ne főzd meg a gödölyét az anyja tejében),nem olthat egy gyümölcsfára másfajta gyümölcsöt,nem hordhat állati eredetű anyaggal összeszőtt növényi anyagot(sáátnez).Amúgy van még a kóser bor is,ami garantáltan zsidó felügyelettel készített,nem úgy minta sztám?(nem tudom a pontos nevét).Ezen és az összes kóser terméken rajta van a hechsér,amit a mesgiach ad ki.Sajnálom,hogy Jehovás kérdésben nem segítettem,de szerintem ezért a nehézségekért és a csak zsidók számára kötelező kasrutért,meg azért mert Jézus ezt feloldotta nem kell úgy étkezniük,mint zsidóknak.Szerintem kérdezz meg egy Jehovistát vagy a honlapjukon érdeklődj.
Ez a válasz 100%-ban hasznosnak tűnik.
A válasz írója 54%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: 03-25 17:21
Tényleg sértés a galambokat jehovatanuival összehasonlitani.
Szelidek mint a kigyó;
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__7..
Tehát;
Miért is nem követik Jézus parancsát?
Mt 10,16
okosak mint a galamb
- de ezt - talán - még ők is megértik(fürdőnadrágban és pólóban)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!