Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vajon ha szavazok egy pártra,...

Vajon ha szavazok egy pártra, tényleg állást foglalok, és "részestársa leszek a bűneinek"?

Figyelt kérdés
azaz, akit követek, azt támogatom, ha az akit követek, csaló, hazug, tolvaj, (miként a pártok) akkor én egy csaló hazug tolvajt támogattam, és én magam is azzá váltam? nézd meg szerbiát. akit követtek, mára háborús bűnös, aki követte, az is elítélhető.
2010. ápr. 6. 09:50
1 2 3 4
 31/40 A kérdező kommentje:
szabálysértés, de büntetés jár érte, mégpedig a btk szerint, ami büntetőTÖRVÉNYkönyv. de igazad van, az csak szabálysértés, rosz volt a példám, de szerintem értitek, mire gondoltam. arra, hogy nem tudom, milyen vallású lehet az a válaszadó, aki azt állítja, semmi törvénytelent nem követett el idáig. azaz ártatlan.
2010. ápr. 6. 13:11
 32/40 anonim ***** válasza:

A rossz győzelméhez elegendő a jó tétlensége.

Igen, bűnrészesek vagyunk, amikor nem állunk ki azon értékek, dolgok mellett, amit fontosnak tartunk. Igen, szarok vagyunk, ha valamely embertársunkat hagyjuk tönkremenni pusztán azért, mert ő nem mi, holott a helyében kétségbeesetten kapálóznánk mi is.

Mondjuk, amikor te pártra szavazol, akkor már régen rossz, mivel elhiszed, hogy a rendszer, amit kidolgoztak és ami pártokat hordoz magában, más célt szolgál, mint azt, hogy megosszon és uralkodjon feletted, felettünk. Aki majd jó pásztorként kutyával tereltet vagy bottal vagdos nyakon, ha letérsz az útról amit kigondolt, amikor azt mondod, szabad vagy és tőle független, netán az újszülöttedhez semmi joga és köze. A többiek pedig neki helyeslően bégetnek.

2010. ápr. 6. 14:51
 33/40 anonim ***** válasza:

Olvasd csak át azt a kreszt még egyszer. kétszer. Ki méri le a 200 métert??????? A rendőr GPS-el a kezében áll ott, és ha 200 méter 1cm-re van a zebra már nem büntet????? Ennél azért okosabb volt a kresz írója.

És bizony van ahol szabályosan kelhetsz át és nincs zebra? Használd azt a csökevényt az agyadban, hátha eszedbe jut, hogy hol (segítek: még elsőbbsége is van a gyalogosnak ott a kanyarodó járművel szemben pl. ez 1 hely, de van még ilyen)

Egyébként mint mondtam, ha nem élsz szavazati jogoddal és nem mész el szavazni, úgyanúgy voksolsz. Úgyhogy bűnös vagy így is úgy is.

2010. ápr. 6. 17:04
 34/40 A kérdező kommentje:
szerintem nem, mert ha nem szavazok, akkor nem vagyok részestárs a bűnben, de ha igen, akkor annak írásos nyoma marad. a kreszben biztos igazad van.
2010. ápr. 6. 17:10
 35/40 anonim ***** válasza:
Ezek szerint neked tökéletesen megfelel, amit mások döntenek, és te elégedett leszel, akárki kerül az ország élére? Tökmindegy, milyen intézkedéseket hoz majd, neked az jó lesz, bármi lesz is? Akkor is, ha olyan intézkedéseket hoz, ami következtében neked rosszabb lesz, vagy a gyerekednek, vagy a szeretteidnek?
2010. ápr. 6. 21:01
 36/40 anonim ***** válasza:
Én írtam, hogy nem követtem el törvénytelen dolgot. Elnézést kérek érte. Szabálysértést persze, hogy elkövet az ember, de nekem a törvénytelen=bűncselekmény. Nehogy azt mondd már, hogy a Földön nem láttál még senkit, aki nem követett el bűncselekményt. És a vallás nem ide tartozik.
2010. ápr. 6. 21:07
 37/40 anonim ***** válasza:
Biztos, most voltam boltban, a faluban lévő utolsó zebrától másfél kilométerre van egy állandóan lakott falurész, a városi első zebrától pont öt kilométer. Mielőtt azt tanítod a gyerekednek, hogy ballagjon el a zebráig,ha iskolába menet át akar menni a városba tartó busz megállójához, neked is javaslom ismereteid bővítését.
2010. ápr. 6. 21:25
 38/40 anonim ***** válasza:
NEM!Te egy általad logikusnak vélt választás szenvedője leszel,és vered a fejedet a falba,hogy 4 év mulva véletlen sem fogsz hinni nekik!Ez nem bűn,hanem egyrészről hiszékenység,a párt részéről mocskos ügyes hazugságra vall!Ezen egyszer az életben mindenki áttesik,mégsem ő lesz érte a bűnös,hanem a párt feje,aki azt a sok embert átveri!!!!
2010. ápr. 7. 20:55
 39/40 anonim ***** válasza:
Abban az esetben, ha a párt elédtárja a programját, amiben megígéri Neked, hogy pl felakasztatja az összes szemüvegest és Te ezért Rájuk szavazol. És utána be is tartja az ígéretét, akkor igen tettestársnak számíthatsz erkölcsileg. Jogilag nem hiszem, hogy következménye lenne a dolognak.
2010. ápr. 7. 21:08
 40/40 anonim ***** válasza:

Nézd, ha a te tudod, hogy a párt milyen disznóságokat művelt az elmúlt 8 évben, akkor igen.

De ha mondjuk nem az MSZP-re szavazol, hanem a Fideszre vagy Jobbikra, és aztán kiderül, hogy az ellenkezőjét csinálják annak, amit megígértek akkor semmiképpen.

Persze ez csak erkölcsileg.

Jogilag sehogy sem vagy bűntárs. Ha csak nem csúsztak le neked is innen-onnan kisebb-nagyobb falatkák a kenőpénzekből.

2010. ápr. 8. 23:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!