Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jézus után ki a legtekintélyes...

Jézus után ki a legtekintélyesebb személy az egyház számára?

Figyelt kérdés
2016. ápr. 6. 18:05
 1/9 anonim ***** válasza:
0%

Akár Mihály arkangyal is lehet.

Ha azt mondanám, hogy a Szent Lélek akkor tévednék mert Ők egyek, úgyhogy marad Mihály arkangyal.

2016. ápr. 6. 18:11
 2/9 anonim ***** válasza:
0%

Tévedés, mert a sátán.

Jézus után ő a legnagyobb.

2016. ápr. 6. 20:32
 3/9 anonim ***** válasza:

"Ha azt mondanám, hogy a Szent Lélek akkor tévednék mert Ők egyek, úgyhogy marad Mihály arkangyal."

Te honnan veszed a teológiádat? A kukából? :D

Kérdezőnek pedig: melyik egyház számára?

Katolikusoknak Péter vagy Mária talán, protestánsoknak talán Pál. De ezt nem lehet megmondani, Jézus messzemenően a legfontosabb, a többiek "csak" "egyszerű" emberek.

2016. ápr. 6. 22:02
 4/9 anonim ***** válasza:
Bocsámat első! Úgy olvastam, hogy Mihály Arkangyal és a Szentlélek egyet.
2016. ápr. 6. 22:03
 5/9 anonim ***** válasza:
Az Istenszülő Mária, aki a világra szülte Jézus Krisztust, az Istenembert.
2016. ápr. 6. 22:04
 6/9 szp72 ***** válasza:

A legtekintélyesebb három személy: az Atya, a Fiú és a Szentlélek.

Az Atya annyiban tekintélyesebb, hogy ő minden tekintély forrása, még a Fiúé és a Szentléleké is. A Szentlélek, mint mindenét, a tekintélyét is az Atyától és a Fiútól kapja.

2016. ápr. 6. 23:05
 7/9 anonim ***** válasza:

Semmi gond #4-es! :)

Nem!-Mihály és Jézus NEM ugyan az a személy!

Én azt írtam, hogy a Szentháromság után lehet akár Mihály arkangyal is a legtekintélyesebb személy az egyház számára.

-Ott tévedtem, hogy nem fejtettem ki egy kicsit jobban;-de már mindegy! :)

2016. ápr. 7. 02:30
 8/9 anonim ***** válasza:
Jézus és a Szent Szellem alatt nincs más szellemi tekintély, akinek az Egyház alá volna rendelve. Az angyalok szolgáló szellemek elküldve azokért, akik örökölni fogják az üdvösséget(Zsd 1,14). Erőben, dicsőségben, bölcsességben és ismeretben az ember felett állnak, ám tekintélyben nem. Jézus Krisztus a Szent Szellemen keresztül irányítja az Egyházat, a Szent Szellem pedig emberek által tevékenykedik. De nincs olyan, hogy az Egyetemes Egyház földi helytartója. Minden esetben a helyi gyülekezet pásztora a helyi gyülekezet szellemi vezetője, amíg érvényben van az elhívása. A pásztornak pedig Isten vezetésével kell irányítania. A helyi gyülekezet nagyobb (földi)egyházi egységhez is tartozhat, aminek szintén van vezetője, de neki korlátozott a tekintélye a helyi gyülekezetek helyi ügyeit illetően.
2016. ápr. 7. 04:44
 9/9 anonim ***** válasza:
A texasi Kárácsá, aki Mordvinföldön él.
2016. ápr. 7. 22:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!