Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért nem kapok választ a...

Miért nem kapok választ a kérdéseimre a tanúktól?

Figyelt kérdés
Sziasztok, nagyon érdekelne, hogy teológiai vitákban, többször is bizonyítékokkal alátámasztván, megpróbáltam kérdéseket feltenni, amik a téves tanításokra vonatkoztak, de eddig nem kaptam választ egyszer sem, valami olyasmi szokott történni, hogy amikor kitérek az általam érdekelt kérdésekre, és elő mutatom az írásos bizonyítékokat, hirtelen a tanú akivel beszélgetni szoktam, elkezd teljesen másról beszélni, már próbáltam többször is megkérni a beszélgető partnert, hogy légyszíves válaszoljon a kérdésemre, de valamiért egy másik általam fel nem tett kérdésre kezd választ adni, nem tudjátok miért van ez?
2016. ápr. 2. 17:32
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:

" 3-nak:Azèrt,hogy a tanuk kettesèvel mennek prèdikálni azèrt teszik mert Jèzus is kettesèvel küldte ki a tanitványait.Itt fent all az a helyzet ha egy hàznàl többen teszik fel a kèrdèst kapjanak vàllaszt.Ha veszèlyes helyen jàrnak egynek nehezebb mint kettőnek.Ugy,hogy az ellenőrzès kizàrva inkább egymàst segitik,hisz testvèrek es barátok.

A kèrdèsbe van ,hogy nem felelt,bizony az nem volt egyedül es feleltvolna a társa. Ès mèg ott az "Erveljünk könyv"ami segitt ràvezetni a kellő bibliaversre es a bibliábol felolvassa a feleletet es megadja a kellő feleletet magyaràzatban is."

Továbbra is fent áll a kérdés, arra amit felteszek kérdést, és írásosan elé teszek a tanúnak bizonyítékok gyanánt, amik az őrtorony társulat téves tanait leleplezi, azokra miért nem válaszol a tanú, tanúk? Tudtommal, Istent és nem embert kell szolgálni, ami azt jelenti, legalábbis én úgy gondolom, hogy ha én otthon ülő ember, be tudom bizonyítani, azt hogy nekem van igazam, és a szervezet amit képvisel téved, akkor ha jól gondolom, akkor el kellene kezdeni kérdőre vonni a gyülekezet felvigyázóit, és a felsőbb vezetés tagjait. Sajnos mivel nem kapok sohasem egyenes választ, ha nem a kínos résznél a tanú elkezd másról beszélni, így egyértelmű, hogy nem képes mit kezdeni az újonnan jött külső információval, ami az addigi tanokat dugába hajtja.

2016. ápr. 2. 22:17
 12/25 anonim ***** válasza:

Nem tudom, miért nem válaszolnak szerinted.

Persze ennek lehetnek okai.

Vagy nem tud, mert még "tapasztalatlan". vagy hirtelen nem tudja a választ, mert az ember feje sem Kútfő.

azt tanuljuk, hogy ha nem tudjuk a választ, legyünk alázatosak, és mondjuk el ezt, és tegyünk ígéretet, hogy utána kutatunk a válasznak és vissza térünk.

2016. ápr. 3. 07:18
 13/25 anonim ***** válasza:

Persze az is lehet, hogy nem látják értelmét, a beszélgetésnek, és ezért inkább nem válaszolnak.

Jézus sem felelt mindig, jobbnak látta ha hallgat, és nem válaszol, mert felesleges vitákba bocsátkozni.

Nem győzni akarjunk meg vitákat nyerni, hanem az embert az igazságnak meggyőzni. ha ez nem megy, felesleges a szócséplés.

2016. ápr. 3. 07:20
 14/25 anonim ***** válasza:
De itt a válasz kérdező: ha az őrtorony ellen bármit mutatsz, lehet a világ legnagyobb bizonyítéka a hazugságára, ők nem fogják érdemesnek tartani annyira sem, hogy válaszoljanak rá. Nem Jézus miatt, hanem az őrtorony miatt.
2016. ápr. 3. 07:50
 15/25 anonim ***** válasza:
Azért,mert tudják,hogy ha őszintének kellene lenniük az adott kérdésben,az nem őket igazolná.Bigott vallásosoktól nem is várhatsz mást.
2016. ápr. 3. 10:14
 16/25 anonim ***** válasza:

15-nek Örülök,hogy nem az a hangvètelem van mint neked.

Ès mèg az ilyen bejegyzèsekre szeretnèl választ.

Jèzus is voltak kèrdèsek mire nemkivánt felelni, mert Ő hamar èszrevette az àlnok vagy gunyos kèrdèseket,mi is van amikor èszrevesszük es hagyjuk a kèrdèsre feleljen a kèrdező.

2016. ápr. 3. 20:47
 17/25 anonim ***** válasza:

Utolsó válaszoló,te most erre reagáltál?

"Azért,mert tudják,hogy ha őszintének kellene lenniük az adott kérdésben,az nem őket igazolná.Bigott vallásosoktól nem is várhatsz mást."

Az utolsó mondatod harmadik részét nem értem.

2016. ápr. 3. 21:10
 18/25 anonim ***** válasza:

Utolsó a bigott szót vissza adom,nincs rà szüksègem.

Mit gondolsz mièrt jàrunk hàzrol hàzra,mert nem akarunk felelni a kèrdèsre? Hàt azèrt jàrunk,hogy ha nemkèrdeznek is feleljünk.

Nem azèrt küldte ki Jèzus a tanitvànyait,hogy ne fele ljenek ,de mèg mi se azèrt megyünk,hogy nefeleljünk.

Mi feleberàtiszeretetből tesszük. Nem csak mi szeretnènk a megmentèst,szeretnènk,hogy te is es mindenki megmentèst szerezzen. De mivel sok kèrdès nem őszinte, minket elszomorit mert komolyan vesszük az örömhirt ami àltal te is megmentèst szerezhetsz.

2016. ápr. 3. 21:46
 19/25 anonim ***** válasza:

Ok.

Figyelj,nem kell álszenteskedni:

"15-nek Örülök,hogy nem az a hangvètelem van mint neked."

Először is,nem írtam alpárian rólatok.Én leírtam a saját tapasztalatomat veletek kapcsolatban.Igen,a bigott,mint fanatikus vallásos jelzővel együtt.Megnézheted nyugodtan,mi a bigott szó jelentése.Szólj,ha nem igaz rátok.És igenis,az a tapasztalatom(nekem is)hogy hajlamosak vagytok terelni,nem a kérdésre válaszolni,hallgatni,ha egy kérdés,vagy állítás nem titeket igazol.

Persze ha hazudnék,és nem az őszinte véleményem írnám,akkor ebben az esetben a hazugság nem lenne gond?

Ha bármiben tévedek,hívd fel rá a figyelmem,és értelmes érvvel indokold is meg,hogy miért.

2016. ápr. 3. 22:29
 20/25 anonim ***** válasza:

Azért jártok házról házra, holott tiltja a Biblia, mert ezt követeli az őrtorony, le is kell adni havi jelentésben és ha nincs elérve a havi kvóta, akkor meg vagytok szólva nyilvánosan. Ezen nincs mit szépiteni.

Másrészt ha már annyira kapaszkodtok abba, hogy Jézus sem válaszolt mindig, akkor másoljátok csak be azt igét, ahol ezt leírta. Nézzük csak meg, hogy mire is hivatkoztok...

2016. ápr. 4. 01:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!