Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért nem kapok választ a...

Miért nem kapok választ a kérdéseimre a tanúktól?

Figyelt kérdés
Sziasztok, nagyon érdekelne, hogy teológiai vitákban, többször is bizonyítékokkal alátámasztván, megpróbáltam kérdéseket feltenni, amik a téves tanításokra vonatkoztak, de eddig nem kaptam választ egyszer sem, valami olyasmi szokott történni, hogy amikor kitérek az általam érdekelt kérdésekre, és elő mutatom az írásos bizonyítékokat, hirtelen a tanú akivel beszélgetni szoktam, elkezd teljesen másról beszélni, már próbáltam többször is megkérni a beszélgető partnert, hogy légyszíves válaszoljon a kérdésemre, de valamiért egy másik általam fel nem tett kérdésre kezd választ adni, nem tudjátok miért van ez?
2016. ápr. 2. 17:32
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
ez egy egyszerű védekezési reakció, "tanulják" is, kicsit olyan mint a biztosítási ügynökök és haosnlók módszerei, kitérőválaszok és egyebek, de vigyázz mert ha egyszer sikerül tényleg sarokba szorítanod őket azt mondják majd, hogy te üldözöd őket, ahogy az első keresztényeket üldözték ,gyűlölöd őket, elönt a harag, dehát Jézust is gyűlölték (értsd, te magát ézust utálod )
2016. ápr. 2. 17:46
 2/25 anonim ***** válasza:
Ahogy az első is írta. Ezért nem beszélget velük itt sem Szinte már senki, mert nem lehet. De nem csak velük, vannak itt más szektából is, akik állandóan csak bemásolnak, majd ha cáfolva van, akkor vagy nem vesz róla tudomást, vagy sértődötten közli, hogy abban hisz, amiben akar. De megfigyelhető, hogy ezeknél az embereknél mindig a teológia van kritizálva és mégis magukra veszik. Mindig!
2016. ápr. 2. 17:49
 3/25 anonim ***** válasza:

azért vannak kivételek én egyszer utcán találkoztam egy tanúval kisasszonyal aki belátta, hogy adott kérdésre ő maga nem tud felelni, szerintem ez egy korrekt gondolkodás, nem is várom el senkitől ,hogy lecserélje kb a teljes identitását mert egy dologban valaki fogást talált rajta

azt is belátta, hogy nekem miért antipatikus az egész, és hogy valaki aki ezt kívülről nézi nem fogja belátni hogy csak azért mert tízezerszer elmondták már igazuk is van

egy dolgot viszont kiemelnék: kettesével szoktak állni, ezt a lányt pedig a beszélgetés elején otthagyta a társa, gondolom mennie kelett dolozni vagy ilyesmi. Miért fontos ez? Mert őket azért küldik ki kettesével, hogy folyton kontroll alatt tartsák egymást, simán lehet, hogy egy veled beszélő tanú is elismerné h most megfogtad, de majd utánanéz vagy ilyesmi, de nem teheti meg, mert akkor a társa feljelenti a feljebbvalóiknak

tehát azért mindig vedd figyelembe, hogy gyakran ők is áldozatok, és sosem tudhatod, hogy akivel épp beszélsz hogy áll a dologgal a szíve mélyén, sosem lehet egy tanú igazán önmaga, mivel sosem lehet igazán egyedül

2016. ápr. 2. 18:03
 4/25 anonim ***** válasza:
39%
Mi a kérdésed?
2016. ápr. 2. 18:20
 5/25 A kérdező kommentje:

" Mi a kérdésed?"

Üdv, jelenleg az, ami ki van írva :)

2016. ápr. 2. 18:48
 6/25 A kérdező kommentje:

"egy dolgot viszont kiemelnék: kettesével szoktak állni, ezt a lányt pedig a beszélgetés elején otthagyta a társa, gondolom mennie kelett dolozni vagy ilyesmi. Miért fontos ez? Mert őket azért küldik ki kettesével, hogy folyton kontroll alatt tartsák egymást, simán lehet, hogy egy veled beszélő tanú is elismerné h most megfogtad, de majd utánanéz vagy ilyesmi, de nem teheti meg, mert akkor a társa feljelenti a feljebbvalóiknak

tehát azért mindig vedd figyelembe, hogy gyakran ők is áldozatok, és sosem tudhatod, hogy akivel épp beszélsz hogy áll a dologgal a szíve mélyén, sosem lehet egy tanú igazán önmaga, mivel sosem lehet igazán egyedül"

Szia, ez számomra egy eléggé rémisztően hangzik, amit leírtál ebből nekem nem egy szeretetre épülő szervezet benyomását kelti. :/

2016. ápr. 2. 18:51
 7/25 anonim ***** válasza:

hát nem is az, ez persze nyíltan nincs kimondva, de mint korábban si itt is csak a pénzügyes vagy mlm cégeket tudom hozni hasonlatképpen

ha dolgoztál már ilyen cégnél és ismered jehova tanúit rengeteg párhuzamot találsz, pl hogy a végnél is azt mondják megérti khogy te mondjuk ezt másodállásban vagy tanulás melett csinálod, és hogy nem szólnak bele a magánéletedbe, de ha vizsgaidőszakban csak ötször hív fel valaki naponta, hogy de ne mtudnál még egy ügyféllel találkozni, aha és miért nem, jó de majd tanulsz a buszon, úgy érezzük nem veszed figyelembe hogy te egy közösség része vagy stb stb akkor már örülhetsz hogy aznap nem 10szer, jehova tanúinak is elvileg önkéntes az utcán álldogálás, de számolják ki mennyi ideig van kint jelentéseket íratnak erről stb, és aki sokat van kint előnyökhöz jut, aki nem eleget azt folyton szekálják

és ez csak egy példa

de nyilván egyetlen szekta sem ismeri el magát szektának nem igaz?

nem feljelentik egymást, csak szólnak a vezetőnek hogy terelje vissza az illetőt a helyes útra

nem le akarnak választani a külvilágról, csak figyelnek rá ,hogy nehogy túlságosan szoros kapcsolatba kerülj rossz társasággal (ez persze nem csak a füves haverjaidat jelenti hanem a saját anyádat is)

2016. ápr. 2. 18:57
 8/25 anonim ***** válasza:
Ha a hármas válasznak csak a fele igaz is, nagyon félelmetes. Borzasztó lehet ilyen alatt élni, ilyet az ávóról hallottam nagyszüleimtől. :(
2016. ápr. 2. 19:30
 9/25 anonim ***** válasza:
0%

3-nak:Azèrt,hogy a tanuk kettesèvel mennek prèdikálni azèrt teszik mert Jèzus is kettesèvel küldte ki a tanitványait.Itt fent all az a helyzet ha egy hàznàl többen teszik fel a kèrdèst kapjanak vàllaszt.Ha veszèlyes helyen jàrnak egynek nehezebb mint kettőnek.Ugy,hogy az ellenőrzès kizàrva inkább egymàst segitik,hisz testvèrek es barátok.

A kèrdèsbe van ,hogy nem felelt,bizony az nem volt egyedül es feleltvolna a társa. Ès mèg ott az "Erveljünk könyv"ami segitt ràvezetni a kellő bibliaversre es a bibliábol felolvassa a feleletet es megadja a kellő feleletet magyaràzatban is.

2016. ápr. 2. 22:02
 10/25 anonim ***** válasza:

mint minden vallásban ha olyat kérdezel ami cáfolja a hitét akkor jönnek ezek: a sátán szált meg vagy a gonosz hogy íj istentelent kérdezel

elkezd félrebeszélni

elkezd tök más sztorit tolni az arcodba

egy vallásost sosem győzöl meg semmiről hisz ő HISZ te meg csak simán tudod és bizonyítékkal tudod alátámasztani

2016. ápr. 2. 22:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!