Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerelmi történetek a bibliábó...

Szerelmi történetek a bibliából!? SOS

Figyelt kérdés

Projekt feladathoz kéne szerelmi történetek a bibliából és ehhez kéne pár téma amit kidolgozhatnék ... Ebben kérném a segítsségeteket

Off témát mellőzük mert sürgős

2016. márc. 31. 15:39
 1/8 anonim ***** válasza:
75%
Lót fölment Cóarból, és letelepedett két leányával együtt a hegyen, mert félt Cóarban lakni. Egy barlangban lakott két leányával együtt. Egyszer a nagyobbik leánya ezt mondta a kisebbiknek: Apánk öreg, és nincs ezen a földön férfi, aki hozzánk bejönne az egész föld szokása szerint. Gyere, itassuk le apánkat borral, háljunk vele, és támasszunk apánktól utódot. Leitatták tehát az apjukat borral még azon az éjszakán, és bement a nagyobbik, és az apjával hált. Lót pedig mit sem tudott leánya lefekvéséről és fölkeléséről. Másnap azt mondta a nagyobbik a kisebbiknek: A múlt éjjel én háltam az apámmal. Itassuk le borral ma éjjel is, és menj be te, hálj vele, hogy utódot támasszunk apánktól. Azon az éjszakán is leitatták az apjukat borral, és a kisebbik is vele hált. Lót pedig mit sem tudott leánya lefekvéséről és fölkeléséről. Így esett teherbe Lót mindkét leánya az apjától. A nagyobbik fiút szült, és Móábnak nevezte el. Ő a mai Móáb ősatyja. A kisebbik is fiút szült, és Ben-Ammínak nevezte el. Ő a mai Ammón fiainak az ősatyja. (1Móz 19,30-38)
2016. márc. 31. 15:46
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm,del is értékelem:) jöhet még aki tud minnél több annál jobn:)))
2016. márc. 31. 15:56
 3/8 anonim ***** válasza:
Sámuel 1. és 2. könyve tele van Dávid szerelmi történeteivel.
2016. márc. 31. 16:01
 4/8 anonim ***** válasza:

Én Sáronnak rózsája vagyok, és a völgyek lilioma.

Mint a liliom a tövisek közt, olyan az én mátkám a leányok közt.

Mint az almafa az erdőnek fái közt, olyan az én szerelmesem az ifjak közt. Az ő árnyék felette igen kivánok ülni; és az ő gyümölcse gyönyörűséges az én ínyemnek.

Bevisz engem a borozó házba, és zászló felettem a szerelme.

Erősítsetek engem szőlővel, üdítsetek fel engem almákkal; mert betege vagyok a szerelemnek.

Az ő balkeze az én fejem alatt van, és jobbkezével megölel engem.

Kényszerítlek titeket, Jeruzsálemnek leányai, a vadkecskékre és a mezőnek szarvasira: fel ne költsétek és fel ne serkentsétek a szerelmet addig, a míg akarja.Az én szerelmesemnek szavát hallom, ímé, ő jő, ugrálva a hegyeken, szökellve a halmokon!

Hasonlatos az én szerelmesem az őzhöz, vagy a szarvasoknak fiához. Ímé, ott áll a mi falunkon túl, néz az ablakon keresztül, tekintget a rostélyokon keresztül,

Szóla az én szerelmesem nékem, és monda: kelj fel én mátkám, én szépem, és jöszte.

Mert ímé a tél elmult, az eső elmult, elment.

Virágok láttatnak a földön, az éneklésnek ideje eljött, és a gerliczének szava hallatik a mi földünkön.

A fügefa érleli első gyümölcsét, és a szőlők virágzásban vannak, jóillatot adnak; kelj fel én mátkám, én szépem, és jőjj hozzám!

Én galambom, a kősziklának hasadékiban, a magas kőszálnak rejtekében, mutasd meg nékem a te orczádat, hadd halljam a te szódat; mert a te szód gyönyörűséges, és a te tekinteted ékes!

Fogjátok meg nékünk a rókákat, a rókafiakat, a kik a szőlőket elpusztítják; mert a mi szőlőink virágban vannak.

Az én szerelmesem enyém, és én az övé, a ki a liliomok közt legeltet.

Míglen meghűsül a nap és az árnyékok elmúlnak: térj meg és légy hasonló, én szerelmesem, az őzhöz, vagy a szarvasoknak fiához a Béther hegyein.

(Énekek.2:1-17)

2016. márc. 31. 16:06
 5/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Ruth története Ruth könyvéből: [link]

Üdv. Péter

2016. márc. 31. 16:15
 6/8 Papi Gonzales ***** válasza:
van az a rész amikor Júda k***azni akar és megrakja a saját menyét
2016. márc. 31. 16:16
 7/8 anonim ***** válasza:

Jákob és Ráchel - 7+7 évet húzott le érte

Ruth története

Dávid és Bethsabe - nem az a szép romantikus sztori, de végülis szerelemrôl (és árulásról) szól

Énekek éneke eléggé adja magát

Sámson története - amikor a mennyasszonyát másnak adták, akkor mindenkit lemészárol, amiért megölik a mennyasszonyát, amiért megint mindenkit lemészárol. Aztán késôbb megint szerelmes lesz, Delilah-ba, de ô elárulja - ennek megint mészárlás (ezúttal öngyilkossággal együtt) lesz a vége. Szerelem, jó sok vér, árulás, szóval minden, ami kell.

Eszter története

2016. márc. 31. 16:34
 8/8 anonim ***** válasza:

Ádám + Éva

Dávid+Abigél (Sámuel, 25.fejezet)

Izsák+Rebeka

Ha a magyarázni is kell, példa (Efézus levél 5) Jézus és az egyház (tudod, úgy kell szeretnie a férfinak a feleségét, ahogy Krisztus az egyházat ,vagyis: az életét adja érte)

2016. márc. 31. 20:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!