Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek evvel bűnt követte...

Szerintetek evvel bűnt követtem el?

Figyelt kérdés
az egyik családtagom nézet online egy filmet és egy kis reklám ablakban bejött egy nem túl szemérmes reklám. én meg éppen odanéztem, nem néztem sokáig, amint észrevettem elkaptam a fejem nem állt szándékomban ilyet nézni. bűnt az követ el aki tudva és akarva nem cselekszik Isten parancsainak. de most akkor ez egy kisebb bűn volt vagy nem volt bűn? tudom hogy nem de mégis valamelyik pillanatban elbizonytalanodok hogy hátha mégis.
2016. márc. 29. 02:19
 1/5 A kérdező kommentje:
még annyit hozzátennék hogy lehet hogy sejtettem hogy lesz ilyen reklám mert amikor régebben én néztem online filmeket akkor is jöttek be ilyen reklámoldalak. ha sejtettem de nem akartam bűnt elkövetni akkor bűn volt?
2016. márc. 29. 02:24
 2/5 anonim ***** válasza:

Dehogy volt bűn kedves kérdező!

Ha minden ilyesmit bűnnek tekintenénk akkor be kellene zárkózzunk a házba és soha nem tudnánk kimenni az utcára mert minden második reklám ami mellett elmegyünk bűnre késztet bennünket.

-Én inkább kísértésnek nevezem az ilyesmit és nem bűnnek.

A bűn akkor bűn ha engedsz a kísértésnek.

2016. márc. 29. 02:53
 3/5 anonim ***** válasza:
Nem
2016. márc. 29. 05:43
 4/5 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a válaszokat
2016. márc. 29. 12:37
 5/5 anonim ***** válasza:
Szia! nemcsak a tudatos bűn számít bűnnek, hanem az ilyen is. Igen, Isten arra hív, hogy ha Őt követed, akkor a szemeddel is Őt szolgáld, és az is szent legyen. Meggondold, hogy mire nézel! Még egyszer leírom: igen, bűn, de nyilván más súlya van, mint annak, hogyha szándékosan tetted volna. De ha így is történt, hogy odanéztél, kiváncsiságból, vagy tudomisén miért, megbánhatod, bocsánatot kérhetsz Tőle, és tiszta lelkiismerettel tovább mehetsz. Miért lennél bizonytalanságban afelől, hogy rendben van-e a kapcsolatod Istennel, vagy nincs? Hogy bűnt volt-e ez a dolog vagy nem? Ha a lehetősége is felmerül, inkább bánd meg és tisztázd Vele, és békességgel továbbléphetsz! Isten áldjon!
2016. márc. 29. 16:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!