Isten hogyan jött létre?
Én igazából nem tudom, hogy hiszek-e Istenben vagy sem, mert sok kérdés van a fejemben.
Ugyebár Isten teremtette az univerzumot, tehát az univerzum egy adott ponttól létezik, amit a tudomány az ősrobbanással magyaráz. De a kérdés, hogy ez előtt mi is volt? Isten mit csinált előtte? Ő is létrejött valahogy?
Hakapeszi,ugye tudod, hogy az Ősrobbanás elmélet Georges Henri Joseph Édouard Lemaître belga katolikus pap, fizikus nevéhez fűződik? Akkor jó.
"Hakapeszi,ugye tudod, hogy az Ősrobbanás elmélet Georges Henri Joseph Édouard Lemaître belga katolikus pap, fizikus nevéhez fűződik?"
Igen.
Ugye azt is tudod, hogy az ősrobbanás nem a semmiből keletkezett?
Azon kívül van már elképzelés arról, hogy mi okozta, és hogy ezt hogyan lehet vizsgálni.
"Ugye azt is tudod, hogy az ősrobbanás nem a semmiből keletkezett?"
Nem. Vannak különféle elméletek erre, biztosat senki nem tud. Egy bizonyos - nagyon kicsi - időpont előtt, ami az ősrobbanás után telt el, senki nem tudja, hogy mi történt.
De éppen ezért NEM mondhatod biztosra, hogy a semmiből keletkezett!
Mivel pedig a tömegmegmaradás egy nagyon alap törvény, ezért gyakorlatilag nincs vita arról, hogy a tömeg már létezett az ősrobbanásban, nem ott keletkezett (mint pl. a téridő).
Ez az én egyik kedvenc kérdésem, amin el szoktam merengeni. Matekos vagyok.
Kb. 25 éve, hogy megértettem, hogy Isten létezik, szeret és hogy személyes kapcsolatra vágyik minden emberrel és én is megszerettem Őt.
Hatalmas "szerencséje" az Univerzumnak, hogy olyan Isten van, aki jó is, cselekszik is, tervei is vannak, ereje is van, humoros is, érző szíve van, kreatív...
A matekos agyam azt mondja, micsoda különleges esemény ez, pedig ha csak egy tényező is máshogy lenne, annyira más lenne a világ...
pl. Isten nem létezne, vagy undok lenne, vagy erőtlen lenne, vagy fantáziátlan ...
Vajon milyen más világokat teremtett még? :)
Vajon miért kezdett el teremteni?
Hogy-hogy létezik egy ilyen hatalmas Intelligens Lény?
Vajon mit csinál majd, ha vége lesz a Föld megmentésének? Lesznek új teremtményei is?
hajaj, de izgalmas is Embernek lenni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!