Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Igaz az, hogy az indiaiaknál...

Igaz az, hogy az indiaiaknál tiltott dolog a válás? Még itt Európában is?

Figyelt kérdés

Megismerkedtem egy indiai férfival. Állítása szerint a vallása nem hindu, hanem szik (szikhizmus). A helyzet az, hogy a felesége egy európai származású nő, állampolgár stb. Több éve együtt van már a feleségével, gyerekük nincs, viszont többször meg is csalta már őt, amiről a felesége tud. Tőlem is többet akart, velem is megakarta a nejét csalni. A volt szeretője hiába könyörgött neki, hogy hagyja el a nejét, és vegye el őt feleségül, csináljon neki gyereket, azt mondta, hogy nem. Aztán mikor én is felvetettem neki ezt, hogy maximum akkor lehet köztünk valami, ha elválik, és elhagyja a feleségét, azt mondta nem, és inkább visszalépett, ha ez az ára, így békén hagyott.

Beszélgettem vele, azt mondta, nem szereti a feleségét. Nem érzi magát jól mellette, ezért keresi más nőknek a társaságát. De egyszerűen nem válik el, nem akar. A neje megbocsátotta neki az előző félrelépést, ami velem történt, arról nem tud. Ma utána olvastam egy cikknek a neten, hogy állítólag az indiai kultúrában tilos, tiltott és elítélendő dolog a válás, mivel egyetlen egy van az életben, és az egy egész életre szól. Én úgy vettem észre, hogy a pasi annyira nem vallásos, vagyis legalábbis nem mutatkozik annak. Nem hord turbánt, meg ilyenek. De ezt pontosan nem tudom. Mit gondoltok, lehet jó a sejtésem, és emiatt nem akar semmi esetre sem elválni? Mert tiltja a vallása? Egyébként a férfi egész családja Indiában él, csak ő van itt Európában.

2016. márc. 24. 00:07
 1/4 anonim ***** válasza:
Én ismerek elvált indiai férfit. Ez az ismerősöd szimplán csak erkölcstelen.
2016. márc. 24. 06:54
 2/4 anonim ***** válasza:

Indiában nem csak egy vallás van, ő szikh, más hindu, de vannak keresztények, muszlimok.

S mivel hatalmas, simán lehet, hogy egy indiai európai kultúra szerint nő fel, más meg indiai hagyományok szerint.

A pasas simán erkölcstelen.

2016. márc. 24. 08:17
 3/4 anonim ***** válasza:

"emiatt nem akar semmi esetre sem elválni? Mert tiltja a vallása?"

Ugyan. Egyszerűen közösülni akar, semmi cécó, válás, házasság stb. Morális hulla, felejtős.

2016. márc. 24. 08:49
 4/4 anonim ***** válasza:

Indiából nézve Európában is tiltott a válás (mert ugye Európa "keresztény", és a kereszténység tiltja a válást).

Hogy ki hogyan és mennyire vallásos, és pontosan mit mennyire tartanak be, azt nehéz ilyen távolságból megítélni.

2016. márc. 25. 14:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!