Zsidó ismerősöm miért nem fogja föl, hogy Jézus az ő messiásuk volt?
Hmmm Antikrisztus, gondoltam, hogy eltitkol valamit.
És szerintetek Jáhve és Allah ugyanaz a pusztító személyiség, csupán két vallás élén?
Mert úgy hallotam, hogy azt szokták mondani, hogy Allah Akbar mikor, felrobbantják magukat ezek a terroristák.
Két szentély van csak, a jeruzsálemi Mórija-hegy csúcsán emelkedő Első és Második Szentély, a prófécia szerint a Messiás megépíti a harmadikat.
Az Örökkévaló maga Isten.
A Bar-Kochba felkelésről biztosan hallottál már. Na ennek a felkelésnek volt a vezetője Bar Kochbá, Akiba ben József kiáltotta ki messiásnak.
Cvi Sabbatáj szintén egy zsidó állmessiás a 17. századból.
Hát ami azt illeti olvastam, már a jelenések könyvét, nem könnyen értelmezhető..
De néha a hitelességén is elgondolgozok, azokután miután az evangéliumok szerint Jézus a zsidók messiása volt.
És pontosan mit jelent az, hogy a zsidók Messiása engedni fogja a véráldozatot?
Pontosan mi az a véráldozat?
Mert jobb a törvénybe kapaszkodni és abban bízni, mint mindentért önmagunk vállalni felelősséget.
Jézus megjelent az Ószövetségben is már, ő beszélt Ábrahámmal, ő beszélt Mózessel, Illéssel. Majd eljött és vér és háború helyett a szeretetet hirdette, ami a gonosz szívű embereknek nagyon nem tetszett, mai napig. Ők szenvedést akarnak látni, rengeteg vért és a szelíd tanítást nem fogadják be. Ők látványos hatalmat és királyságot akarnak, nem pedig láthatatlant, amiről Jézus beszélt nekik. Ez maga a szív állapota, amit ők várnak, az a kegyetlen, megtorló Isten és ezért nem látják meg a szeretetet. Ugyanakkor rengeteg zsidó tért már meg, ezt ne feledd, pedig az ő múltjukban is ugyanaz a nevelés és tanítás van.
Ahogy a világban sem érdekel sok embert Jézus, úgy a zsidóknál is így van, mert egyszerűen sötét a szív.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!