Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Apáca szeretnék lenni, mi...

Apáca szeretnék lenni, mi szükséges hozzá?

Figyelt kérdés
Befejezett 8 általánosom van. Cukrásznak tanultam de 1 évem sajnos hiányzik. Meg vagyok keresztelve. És elsöáldoztam is. Bérmálkozni is szeretnék de falunkban nincs lehetöség. Papunktól nem tudok segítséget kérni. Hova tudok fordulni azzal hogy apáca szeretnék lenni?
2016. márc. 8. 12:19
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
77%

"Bérmálkozni azért nem tudok mert falunkban nincs bérmálkozás mert nincs sok ember ki szeretne max 2."

Bérmálkozni azért nem tudsz a faludban, mert csak a püspök bérmálhat.

A bérmálkozást a papod szervezi le. Ő fog előtte fölkészíteni hittanból, és ő egyeztet a püspökséggel, hogy a püspök mikor és hol bérmál. Általában a városi templomokba szokták összeszervezni a környékbeli községekben élő bérmálkozókat is.

2016. márc. 8. 14:18
 12/13 anonim ***** válasza:
63%

Szia

Itt konkrétan meg tudod kérdezni és válaszolnak Neked: [link]

Itt pedig tájékozódni tudsz hogy milyen szerzetesrendek vannak és mivel foglalkoznak és hogyan lehet velük kapcsolatba kerülni:

[link]

2016. márc. 8. 16:33
 13/13 anonim ***** válasza:
63%

Azt hiszem, kezdem érteni a körülményeidet. A történelem során sokan voltak hasonló helyzetben és jutottak hasonló következtetésre. De mégse hiszem, hogy ez a normális mód. Egyébként azt hiszem, keveset tudsz egy apácarendről, a belső életükről. Nem is tudhatsz.

Én azért mégis arra beszélnélek rá, próbálkozz másféle élettel. Nem ez a mai - ahogy mondják - trendi. ÉS arról sem lennék meggyőződve, hogy ettől boldog életed lenne. Most talán boldogtalan. A mesterséged nem befejezhető? Nem folytatható? Másban nem tudsz gondolkodni? Van még néhány ember és szakma, akitől és ahonnan tanácsot lehet kérni. Nem vagyok meggyőződve arról, hogy a papa a legjobb tanácsadó az élet dolgaiban. Mert az az, és nem hitkérdés.

2016. márc. 8. 17:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!