Jehova Tanúi ti tényleg így képzelitek el a Paradicsomot? (lent)
"Az engedelmes emberiség képes lesz uralma alá vonni a földet, hiszen Isten meg fogja áldani őket. Amikor az ókori Izrael népét Isten megáldotta, a földjeiken bőven volt gabona és a kertjeikben is kiváló gyümölcsök teremtek. Ehhez hasonló lesz a helyzet, amikor a földünk fokozatosan paradicsommá válik. Isten ihletett Szava, a Biblia azt ígéri, hogy „a föld megadja termését, megáld bennünket Isten, a mi Istenünk” (Zsoltárok 67:6). A földön lévő rétek, hegyek, fák, virágok, folyók és tengerek mind örülni fognak (Zsoltárok 96:11–13; 98:7–9). A földünk megtelik majd üde növényzettel, színes madarakkal és más csodálatos állatokkal, valamint melegszívű emberekkel."
Igen ezzel egyetértek!
A Biblia leírja, hogy milyen lesz a "Paradicsom".
ma 13:34
"Ha meg tényleg olyan gyönyörű lesz mint ahogy azt a tanúk mondják, hát akkor mégúgy oda szeretnék kerülni :)"
A tanúk ilyennek mondják;
"Az engedelmes emberiség képes lesz uralma alá vonni a földet, hiszen Isten meg fogja áldani őket. Amikor az ókori Izrael népét Isten megáldotta, a földjeiken bőven volt gabona és a kertjeikben is kiváló gyümölcsök teremtek. Ehhez hasonló lesz a helyzet, amikor a földünk fokozatosan paradicsommá válik. Isten ihletett Szava, a Biblia azt ígéri, hogy „a föld megadja termését, megáld bennünket Isten, a mi Istenünk” (Zsoltárok 67:6). A földön lévő rétek, hegyek, fák, virágok, folyók és tengerek mind örülni fognak (Zsoltárok 96:11–13; 98:7–9). A földünk megtelik majd üde növényzettel, színes madarakkal és más csodálatos állatokkal, valamint melegszívű emberekkel."
De vajon tényleg ilyen lesz?
Az az érzésem, hogy erre a kérdésre nem fogok választ kapni a tanúktól, legalábbis nem olyan választ amit a Bibliából is alá tudnak támasztani.
Pedig ez én úgy gondolom, hogy egy fontos kérdés.
ma20:12
Pontosan ezért tettem fel a kérdést. :)
Sajnos ők egy "elképzelés" hívei amelynek köze sincs a Bibliához...ez a szomorú valóság!
ma 19:42
"Miért fáj neked kedves kérdező hogy ők így képzelik el a paradicsomot? Jobb a katolikusok tüzes pokol tanítása,.. "
Kedves válaszoló nekem nem az fáj, hogy ők hogyan képzelik el a paradicsomot, hanem inkább az zavar(ha fogalmazhatok így), hogy egyszerűen nem a Biblia szerint tanítanak.
Itt van egy példa olvasd el megkérlek figyelmesen;
(Jel 21:1)
"Ezután láték új eget és új földet; mert az első ég és az első föld elmúlt vala; és a tenger többé nem vala."
Ennek ellenére mivel biztatják a híveket;
"A földön lévő rétek, hegyek, fák, virágok, folyók és tengerek mind örülni fognak.."
"Folyók és tengerek" amelyek többé nem lesznek, és ez csak egy példa.
Mégegyszer mondom, engem nem zavar, hogy ők így látják a paradicsomot, de ne csapjanak be másokat.
És kedves válaszoló, a pokol létezését nem csak a katolikus vallás fogadja el hanem számos más vallás is.
Én is elfogadom, hogy a pokol egy valós hely ami a Sátánnak és az alattvalóinak készíttetett és ahova nem Isten küld hanem saját maga az ember dönt úgy, hogy oda kerüljön.
A FÖLD A PARADICSOM !!!
a Földön nincs semmiben hiány!
a végletekig hazugsággal eteti az emberiséget a sajtó.
az igazság az, hogy sokkal de sokkal több van mint elegendő !
60 évvel ezelőtt a termelékenység olyan rohamosan nőtt,
hogy azt jósolták, mára egy egész család egyetlen eltartó heti 10 órás
jövedelméből kényelmesen élhet!
azon gondolkoztak vajon mit fogunk csinálni a sok szabadidőnkkel ?!
kiderült hogy igazuk volt!
ami akkor 4 hét munkát vett igénybe az most 10 óra hossza alatt elvégezhető!
Olyan technológiáink vannak amelyekkel ráfordításaink 1000x hozamot adnak.
most 100x gazdagabbak vagyunk mint az 50 es évek szép napjaiban!
óriási jólét és gazdagság felé tartunk!
minden férfira,nőre,és gyerekre is !
több mint 200ezer dollár / 60millió ft! / esik!
EZ NEM VICC VAGY KABARÉ AMIT ITT LEÍRTAM!
ezt csak azért nem érezzük mert a BŰNÖZŐI RÉTEG elszipkázza tőlünk a gazdagságot.
/ árakat emelnek,csökkentik a béreket, ..., ellopják a munkánk gyümölcsét! .../
Egy egész család egyetlen eltartó fizetéséből jól élhetne de addig most mindkét szülő
8x annyit termel de csak annyit keres hogy vegetálhasson.
Ellopják az életünket. ÁTVÁGNAK ! ilyen a világ most.
a watch tower tulajdonosok évi folyamatos növekvő milliárdjai gyűlnek! ez 1000% IG ÍGY VAN!
az ingyenes nem tulajdonos jehova tagok is
minden évben ugyan így gazdagodnak egyre jobban és jobban élnek
az usa vállalkozóknak végzett munkájukért cserébe ?!
IGY VAN ???? hát nem hiszem !
gondolkoztatok már rajta kedves jehovák ?
a paradicsom helye az itt van , nem a Teremtőre kell várni,
az semmit sem fog tenni soha
mert amit kellett azt már megtette !!! ami kell azt már mind megadta az emberiségnek !!!
NEM A VALLÁSRA HITRE KELL KONCENTRÁLNI !!!
az megvan magának úgy ahogy, és mindíg is megvolt sok sok milló évekkel ezelőtt is, és meg is lesz mert lelki lények vagyunk.
velünk van a baj , CSAK AZ EMBEREKKEL! csak velünk !!!
EZT KELL RENDBE RAKNI MERT EZ A MI "MOCSKUNK" A SAJÁT FEJÜNKÖN !
mindenki saját magától senki és semmire sem várva ! saját maga körűl kifele haladva ahogy belül érzi hogy helyes a cselekedete ,
rakjon egyre nagyobb és nagyobb rendet olyan távolságig amíg tud a világban mint egy táguló kör.
erre szerintem magától minden ember képes lehet valamilyen szinten.
szerintem ez a megoldás és máshogy nem lehetséges hogy valaha a földön " paradicsom " legyen és mindenkinek.
/ a múlt megmutatta hogy központi irányítással, hatalommal ez nem lehetséges mert soha sem volt még azóta elérhető
mikor ádám és éva a paradicsomban megtapasztalta a jólétet ahogy mondják. /
és ha ebben emberek összetartunk hatalmunk lesz olyan jövőt megteremteni amilyet akarunk.
nem jézusra vagy jehovára kell várni mert akkor lehet még ... évmilliárdokat kell várni !
a felelősség a miénk embereké és ne akarják már
az emberek áthárítani a felelőséget a Teremtőre azzal hogy őt várjuk !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!