Egy ilyen férfi miért megy katolikus papnak?
Tudom,hülye kérdés de érdekelne más véleménye is.
Szóval ha van egy fiatal pap,aki bármelyik nőt megkaphatná annyira jóképű de mégis emellett a hivatás mellett dönt,annak állhat valami a hátterében? Vagy csak ennyire elhivatott? Esetleg lehet közben viszi fel magához a lányokat? Pedig ez a pap tipikus jófiú,akiről ilyet el se lehetne képzelni,na de akkor is férfi. És hát az ösztönök...
"Azt nem tudta még nekem senki megmagyarázni, egy pap (katolikus) miért nem nősülhet, miért ne lehetne családja?
Miért kell megerőszakolni az ösztönöket? Miért lesz ettől jobb egy pap?
De a kérdéshez: vagy csajozik így is titokban, vagy van valami szervi - lelki gondja ami ezt nem teszi lehetővé, homoszexuális stb."
Üdv, a Biblia azt írja, hogy Isten az ígérethez, eskühöz lötött nőtlenséget, és a tisztességes, és Istennel teljes házasságot is támogatja, mint tapasztalhattad, a Katolikus Egyház az elsőt tartja fontosnak a papokkal kapcsolatosan. Ha esetleg egy ember aki Istent akarja templomban szolgálni, de mégis vágyik nőre, egyszerűen csak elmegy pl Református lelkésznek, ott megint más "játékszabályok" vannak. A lényeg, hogy az ember Isten miatt döntsön az egyiknél vagy a másiknál.
11: Ha esetleg egy ember aki Istent akarja templomban szolgálni, de mégis vágyik nőre, egyszerűen csak elmegy pl Református lelkésznek, ott megint más "játékszabályok" vannak. A lényeg, hogy az ember Isten miatt döntsön az egyiknél vagy a másiknál.
Vagy lesz belőle diakónus, lektor, kántor, vagy valami hasonló. Pap nem.
"Az más kérdés, hogy ma nem divat az önmegtartóztatás. Gyakorlatilag hülyének vagy nyomoréknak néznek, ha nem gázolsz át mindenen és mindenkin az ösztöneid által vezérelve..."
Szerencsére nem csak ilyen emberek vannak.Én úgy látom inkább az a divat,hogy "a régi szép időkben nem így volt"
De igen,mindig is voltak gátlástalanok,akiket senki és semmi nem érdekel,és voltak az ösztöneikkel tudatosan bánni tudó emberek.Aki gátlástalan,az nyilván hülyének nézi azt,aki nem az,mert magából indul ki.De hát sajnos ilyen emberek mindig is voltak,és lesznek.
A szexualitást pedig el lehet nyomni teljesen,igen.És bárki bármit mond,az esetek nagy részében ennek ára van.De egy papnak miért kellene elnyomnia,és kinek a kedvéért? Nem arról van szó,hogy minden nőre rá kell másznia,meg minden nap rárántania,hanem,hogy lehetne felesége pl.Ezt tudtommal a Biblia sem tiltja.
Valóban nem tiltja a Biblia,ez is egy furcsa "szokás" a katolikusoknál.
Én evangélikus vagyok,így kicsit másképp látom a dolgokat éppen ezért sosem értettem miért kell a cölibátust betartania egy katolikus papnak. De hát a szabály az szabály,viszont egyetérteni nem fogok vele.
"hülyének is nézne ha ilyet kérdeznék" - csak akkor, ha úgy teszed fel neki a kérdést.
De ha őszintén érdekel, nyugodtan felteheted neki, tapintatosan, és őszintén.
Én egy apácától kérdeztem hasonlót, és őszintén válaszolt, sőt beszélgettünk a miértekről.
Papnak nem kötelező menni, de sokan rákényszerülnek, mert 18 évesen úgy érzik, nincs más választás.
Persze később rájönnek, hogy "lehettem volna logisztikus, mozdonyvezető, vagy akármi más", de akkor már késő.
Így kell elbaszni egy életet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!