Kedves katolikusok:a bününket a megbántott szemelynek kell-e elmondani (meggyonni) és rendezni főleg ha anyagi kérdés is fenn áll a sertettel szemben, vagy a papnak kell meggyonni?
Ha őszinte a bűnbánatod, akkor úgyis szükségét fogod érezni annak, hogy ne csak meggyónd, hanem lerendezd a sértettel is. Nem fog hagyni a lelkiismereted.
Ha meg nem őszinte, akkor hiába gyónsz, érvénytelen lesz a gyónásod.
Igen rendezni kell a megbántott személlyel is a dolgot, hogy ne legyen harag vagy sértődés köztetek.
Igen a papnak is meg kell gyónni hogy a lelkiismereted tiszta legyen és fel tudjon oldozni.
Egyébként gyónás közben rákérdezhet a pap erre a dologra bővebben,és lehet hogy tanácsot fog adni hogyan lehet jóvátenni.
Bár nem vagyok katolikus, ezért elnézésedet kérem, amiért hozzászólok. Csak annyit szeretnék elmnondani neked, hogy Krisztus adott tanácsot, mi a teendő a kérdéseddel kapcsolatosan, a Máré 5:23-25-ben .
Azt mondta:
"Ha tehát ajándékodat az oltárhoz viszed, és ott eszedbe jut, hogy a testvérednek valami panasza van ellened, hagyd ott az ajándékodat az oltár előtt, és menj el; előbb békülj ki a testvéreddel, és amikor visszajöttél, akkor ajánld fel az ajándékodat.
Légy kész hamar rendezni a dolgokat azzal, akinek peres panasza van ellened,..."
nem vagyok katolikus de tudom a választ,
is-is, a pap is arra int, hogy a tőled telhető legteljesebb módon békülj ki és kértalanítsd az illetőt, sőt ha ezt nem teszed meg a gyónás is érvénytelen, mivel a bűnbánatod ezek szerint nem volt hiteles
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!