A zsidók hétköznapokon miért nem viselik a kipát?
Figyelt kérdés
Azt vettem észre, hogy a vallásos zsidók is sapkát vagy svájcisapkát viselnek, ami ugyan kóser de mi lesz így a hagyománnyal a jellegzetes zsidó viselettel.2016. márc. 1. 07:28
1/8 anonim válasza:
A kipa sem feltétlenül hagyományos, szmájlis, mikegeres, minden van ma már.
2/8 anonim válasza:
Nem tudom, mennyire igaz, de egyszer azt hallottam, hogy a hagyományok néha változnak. Elképesztően hangzik, de lehet, hogy így van.
3/8 anonim válasza:
a kipa viselése de még a fej fedése sem kifejezetten vallásos hagyomány, inkáb csak szokás és identitás náluk, történelmi nem valási okai vannak, egyébként én úgy figyeltem emg hogy számos zsidó visel kipát, vagy kalapot
4/8 anonim válasza:
Mivel nem mindig "kell" ,de sokszor illik azért. (de van olyan ,amikor szinte tilos. Pl. szex)
Személyre van szabva.
5/8 Tobi Hurwitz válasza:
vallasos zsidok hordanak kipat, sokan sapka allat.
6/8 anonim válasza:
Nem muszáj kipát hordani a parancsolatban az áll hogy fedett fővel élj...sok ember úgy teljesíti ezt hogy a kalapja alá rakja a kipát stb.
7/8 anonim válasza:
Az ortodoxok hordják mindig. Ha esetleg mégsem, az az antiszemitizmus miatt lehet.
8/8 anonim válasza:
A micve lényege itt az hogy fedett legyen a fej. Ha valaki duplán fedi a buksiját (lasd kalap alatta kipa), az különösen jámbor, tehát nagyon vallásos. Igazából ez évszakfüggő is:D.
Példaul valaki nyáron simán csak kipát hord, azonban télen valamilyen melegebb sapkat,kucsmát. By the way a fejet azért kell befedni, hogy mindig emlékeztesse a zsidó embert hogy van valaki felette.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!