Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha a Szentlélek csak egy...

Ha a Szentlélek csak egy személytelen erő, akkor miért kellett Jézusnak elküldenie?

Figyelt kérdés
2016. febr. 29. 16:43
1 2
 11/18 Jézus szolgája ***** válasza:

tudjátok a Jht-uk és mi ugyan azt az Istent szolgáljunk.

csak ők Jehovának nevezik,mi mennyei atyának,de ugyan azt szolgáljunk,csak más módon.

tisztelnünk kel,más vallását,ahogyan mi is elvárjunk hogy tiszteljék a mienket.

nem szabad vádaskodni ítélkezni,hisz Jézus nem erre tanított minket.

és bár igaz sok dologban nem értünk egyet velük,de a vitának nincs értelme.

mert ahogyan mi nem értünk velük egyet úgy ők sem velünk.

ők is a bibliából tanulnak (és hiába kiforgatott át írt)de nekik az már ugyan az mint nekünk a mienk.

tehát nincs értelme,nem kel őket bántani,maradjanak meg az ő hitük szerint,és mi is a mienk szerint.

és ne feledjünk,hogy ők is a mi felebarátaink.

tudjátok mikor beszélgettem egy Jht-val,azt mondta nekem,ha a vallásunkat meg sértik,nem minket bántanak hanem Jehova Istent.

én azt mondtam dehogy,csak a hülye tanításotokat bántják.

aztán mikor egyedül voltam,elgondolkodtam,és valahol volt igaza.

mert ugye ők is az atyát képviselik szolgálják,tehát valahol megbántom az ők Jehovájukat is,és ha ezt teszem,ugyan azt teszem a mi atyánkkal is,hisz egy és ugyan az.

tehát nem szabad egymást sértegetni bántani.

Jézus azt mondta,szeresd felebarátodat mint önmagadat,de olyat is mondott hogy szeresd ellenségeidet is.

persze a Jht-uk nem az ellenségeink,ezzel csak azt akartam mondani,hogy ne feledjünk a szeretetet.

2016. márc. 1. 06:46
 12/18 anonim válasza:

egyet értek az előttem szólóval,sem a vitának sem a vádaskodásnak nincs értelme.

és valóban egy Istent szolgálunk,ők így mi úgy,de egy a cél.

és még mindég jobb mint ha az atyát is megfosztanák a nekijáró tisztelettől.

2016. márc. 1. 07:02
 13/18 anonim ***** válasza:
A szentlélek Isten tevékeny ereje.
2016. márc. 1. 08:33
 14/18 anonim ***** válasza:

a lélek emberre és állatra vonatkoztatható kifejezés.

Isten szelleméről beszélünk, mivel nem Fizikai fogalom

A szent szellem ajándék Istentől, ami bizonyos képességet képesítést, vagy felettébb való erőt ad azoknak akik keresztény életet élnek

a Tanítványok idejében képessé tette Őket a gyógyításra, más nyelvek használatára a célja érdekében, stb.

Jézus is kapott ebből a keresztelkedésekor, addig nem rendelkezett vele. Jézusba nem szált bele a "harmadik "Isten" vagy Isten harmadik személye, hanem Isten ereje, Jehova, a mindenható képességéből küldött Jézusnak a feladatok elvégzésére, amit ennek hiányában magától nem lett volna képes elvégezni

S a Tanítványok is ebből kaptak, hogy folytathassák, ha Jézus vissza tér az Atyjához.

Ha megfigyeled, amikor Jézus vissza tért az Atyjához, a Tanítványok élete és addig végzett munkája szinte leállt, de az előttük álló hatalmas világméretű feladat elvégzésére, szükség volt arra hogy Jehova elküldje a segítséget, hiszen Jézus már nem volt velük,

2016. márc. 1. 11:21
 15/18 anonim ***** válasza:

Jézus a Szent szellem által fogant.

Akkor most ez a "harmadik" Személy, megtermékenyítette Máriát?

kizárt dolog. Mert Isten mint személy nem termékenyít meg senkit

Isten szelleme, vagy is képessége mindenható képességét használta fel, hogy a fia égi életét Fizikai embrióként ültette át Mária méhébe, hogy úgy szülessen meg, mint bármelyik más gyermek, de ne legyenek benne emberi gének, ami által örökölhetne tökéletlenséget. s erre a szellem, vagy is Isten ezen képessége vigyázta.

2016. márc. 1. 11:28
 16/18 A kérdező kommentje:

"A szentlélek Isten tevékeny ereje."

És akkor miért is Jézusnak kellett elküldenie? Mi lenne, ha a kérdésre válaszolnál ahelyett, hogy egy őrtoronyos hazugságot ismételgetsz?

2016. márc. 2. 09:32
 17/18 A kérdező kommentje:

"a lélek emberre és állatra vonatkoztatható kifejezés.

Isten szelleméről beszélünk, mivel nem Fizikai fogalom "

A Biblia kétféle "lélek" fogalmat különböztet meg. Van az éltető lélek, amit mai napig nem tudott a tudomány kimutatni, hogy mi is az élet. Ez az, amit Isten ad, hogy élet legyen. A másik pedig szellemként van azonosítva, ahogy a Szent Szellemet is írja. Az, hogy a ti imádott őrtornyotok nem különbözteti meg a kettőt, holott a Biblia is két külön dologról beszél, az nem Isten bűne, hanem a tietek.

"A szent szellem ajándék Istentől, ami bizonyos képességet képesítést, vagy felettébb való erőt ad azoknak akik keresztény életet élnek

a Tanítványok idejében képessé tette Őket a gyógyításra, más nyelvek használatára a célja érdekében, stb. "

Ez sem így van, hisz leírja a Biblia, hogy a Szent Szellem adja, amit előbb is írtam, hogy nem Isten életet adó lelkeként azonosít a Biblia, hanem Szellem fogalomként.

"Jézus is kapott ebből a keresztelkedésekor, addig nem rendelkezett vele."

egint hazudsz. Jézusra a Szentlélek galamb formájában szállt le (vagyis felvett egy formát) és így szólt az Atya, hogy Ő az én fiam, benne gyönyörködöm. Legalább ne mondj már ellent a Bibliának.

"Jézusba nem szált bele a "harmadik "Isten" vagy Isten harmadik személye, hanem Isten ereje, Jehova, a mindenható képességéből küldött Jézusnak a feladatok elvégzésére, amit ennek hiányában magától nem lett volna képes elvégezni"

Betelve Szentlélekkel, ami még mindig nem Isten éltető ereje, végezte el a feladatát. A jehova szót pedig Krisztus nem ismerhette, mert élete után pár száz évvel keletkezett.

"S a Tanítványok is ebből kaptak, hogy folytathassák, ha Jézus vissza tér az Atyjához. "

Ők is beteltek Szentlélekkel, nem pedig kaptak Isten éltető, személytelen erejéből.

"Ha megfigyeled, amikor Jézus vissza tért az Atyjához, a Tanítványok élete és addig végzett munkája szinte leállt, de az előttük álló hatalmas világméretű feladat elvégzésére, szükség volt arra hogy Jehova elküldje a segítséget, hiszen Jézus már nem volt velük,"

Már megint hazudsz tanú, mert Jézus küldte el. Milyen érzés folyamatosan hazudni? És addig, míg nem volt itt ez a személytelen erő, ami szerintetek teremtette a világot, addig mi tartotta fenn? Tudod nem kötelező hülyének maradni, ha kérnél bölcsességet, akkor kapnál és nem kéne meghalnod.

2016. márc. 2. 09:39
 18/18 A kérdező kommentje:

"Jézus a Szent szellem által fogant.

Akkor most ez a "harmadik" Személy, megtermékenyítette Máriát? "

Igen.

"kizárt dolog. Mert Isten mint személy nem termékenyít meg senkit"

Isten vagy, hogy tudod mire képes? Ostoba.

"Isten szelleme, vagy is képessége mindenható képességét használta fel, hogy a fia égi életét Fizikai embrióként ültette át Mária méhébe, hogy úgy szülessen meg, mint bármelyik más gyermek, de ne legyenek benne emberi gének, ami által örökölhetne tökéletlenséget. s erre a szellem, vagy is Isten ezen képessége vigyázta."

Ahha, tehát egy halhatatlan szellemét szerinted emberi életté alakította át (ergo mégis képes rá, így saját magad cáfolod önmagadat) és akkor hol is volt Jézus szelleme?

Könyörgöm, ennyi sületlenséget hogy tudsz a válasz helyett előadni????

2016. márc. 2. 09:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!