Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kedves Istenhívők! A ti...

Kedves Istenhívők! A ti hitetek hogy tud erős maradni?

Figyelt kérdés

Gyerekkoromban rendszeresen imádkoztam,templomba,hittanra jártam,szerettem Istent,hittem benne,még meséltem is neki. De mára már képtelen vagyok bármit is . Sok dolgot nagyon rosszul csináltam,nem vagyok jó ember. Úgy érzem,hogy sose fog megbocsátani és nem is érdemlem. Annyi embert elvesztettem,úgy érzem azzal büntet. Már a templomok közelében is rosszul érzem magam,bemenni meg végképp képtelen vagyok.

Mára már idegesít,ha valaki hisz benne. A nagy és végtelenül jó Istenben. Miért van az,hogy a leghithűbb emberek mind a nyomorban élnek? Hol van Isten,mikor egy gyermeket halva kell megszülni vagy amikor sorra temetjük el a szeretteinket? Hogy tud bárki így tovább hinni? Hogyha valami jó történik miért Istennek adunk hálát,amikor neki köze sincs hozzá. Ha nem ott tartana az orvostudomány ahol tart, ki mentené meg az embereket?

Mindenkinek szíve joga eldönteni,hogy mit hisz és mit nem,senkit nem akartam megsérteni,csak véleményekre vagyok kíváncsi. Irigylem azt,aki sok rossz után is képes még hinni és remélni.

2016. febr. 29. 15:35
1 2
 11/17 Jézus szolgája ***** válasza:

figyelek rá és minden nap erősít és segít.

mert ő soha nem hagy el engem.

veletek vagyok most,s az idők végezetéig ámen.

2016. márc. 1. 07:32
 12/17 anonim ***** válasza:
Olvassuk a Bibliát, ami által erősödik.
2016. márc. 1. 09:03
 13/17 anonim ***** válasza:

"Sok dolgot nagyon rosszul csináltam,nem vagyok jó ember. Úgy érzem,hogy sose fog megbocsátani és nem is érdemlem."

Ezt jól látod, nem érdemeljük meg a megbocsátást, és magunknak se tudunk megbocsátani. Nem lehet kiérdemelni. De az Úr megteszi. És nem ímmel-ámmal, hanem mint a tékozló fiú történetében: minden nap vár bennünket haza, és mikor messziről meglát, már szalad is elénk, gyűrűt húz az ujjunkra, stb > lásd tékozló fiú története.

"Annyi embert elvesztettem,úgy érzem azzal büntet. Már a templomok közelében is rosszul érzem magam,bemenni meg végképp képtelen vagyok.

Mára már idegesít,ha valaki hisz benne. A nagy és végtelenül jó Istenben. Miért van az,hogy a leghithűbb emberek mind a nyomorban élnek? Hol van Isten,mikor egy gyermeket halva kell megszülni vagy amikor sorra temetjük el a szeretteinket? Hogy tud bárki így tovább hinni? Hogyha valami jó történik miért Istennek adunk hálát,amikor neki köze sincs hozzá. Ha nem ott tartana az orvostudomány ahol tart, ki mentené meg az embereket?"

Én is átéltem már a poklot mind fizikai mind pszichés értelemben, sőt néha odáig züllöttem hogy szidtam a Jóteremtőt... De hinni Benne egy másodpercre se szűntem meg. Aki kicsit gondolkodik az nem lehet ateista. Nem azért hiszünk, mert Isten jobbá teszi a kis életünket, segít a vizsgán, meggyógyítja a torkunkat meg cukorkákat osztogat, hanem mert Ő rászól a semmire, és a teremtmények előállnak, és ebben a pillanatban ha nem akarná hogy legyen ez a laptop, akkor az nem lenne. Itt: [link] ez jobban ki van fejtve egy óra hosszában.

A Te kérdésedet már más is feltette a bibliában:

János 11:21

" - Uram, ha itt lettél volna, nem halt volna meg a testvérem."

Számon kéri, hogy miért engedte meg hogy meghaljon a testvére.

Érdekes, hogy Jézus nem adott teológiai magyarázatot a szenvedésre, hanem megvilágította a kérdést, és egyben egyben szokásához híven meg is haladta: föltámasztotta Lázárt, ami több minden magyarázatnál.

A szenvedés misztérium, szerintem Neked kell az Úrral a saját válaszodat megtalálni rá.

2016. márc. 2. 07:48
 14/17 anonim ***** válasza:

Nem mindig ugyanolyan erős, de újra és újra meg kell tudni újulni, erőt meríteni. Nekem speciel az erősíti meg a legjobban a hitem, ha a keresztény ismerőseim között olyanokat látok, akik öregebbek, betegebbek, szegényebbek mint én, mégis derűsek, és lelkesek tudnak lenni. Mivel gyakran találkozunk, tudom hogy ez nem álarc, hanem tényleg ilyen az életük, és nyilván nekik is van néha hullámvölgy a hitükben, de egymást erősítjük.

A jó prédikációk is fel tudnak tölteni, a bibliai igék is, és amikor tiszta szívvel sikerül az Úr nevében valami áldozatot hozni.

2016. márc. 5. 10:11
 15/17 anonim ***** válasza:
52%

Az hogy felvetődött benned ez kérdés Istennel kapcsolatban, azt jelenti hogy Isten visszahív az Ő szeretetébe!

Egyszerűen csak (nem tudom milyen vallású vagy) el kellene menned egy pappal vagy lelkésszel beszélgetned

vagy életgyónást végezned és megváltozna Istennel való kapcsolatod!

Az Úr mindenkinek megbocsájt aki kéri Tőle, meggyógyít!

Én is sok éven keresztül Isten nélkül éltem sajnos!

2016. márc. 5. 12:49
 16/17 KZitus ***** válasza:

5-ös

"Megtennéd, hogy legközelebb oda írod, hogy ez Jehova Tanúi véleménye?" - soha nem tenném meg, hogy a saját véleményemet a másénak tüntessem fel.

Köszönöm, hogy bemásoltad a véleményemet, így hangsúlyoztad az, hogy mnnyire tetszik neked. Mi mással magyaráznám??:-)

" Mert egy sajátos nézetet írtál le a kérdezőnek, ahol az ördögi emberi dogmák közül elég sokat leírtál,..." - ez a te személyes véleményed, és ne vedd 100%-ban igaznak. Mert közöttünk a Teremtő, Jehova tesz majd igazságot:-) - nem te...

" érzelmileg labilis embert nem sodorsz még nagyobb bajban." - ezt most magadról írtad?, magadról beszélsz?

" Krisztus azt mondta a Latornak, "Mondom néked, ma velem leszel a paradicsomban" Tudod mekkora bűn az, hogy a vesszőt a "ma" szó után tettétek? Őszintén válaszolj, felfogjátok, e azt, hogy Isten milyen ítélettel lesz azok felé, akik átírják saját szájuk íze szerint a Bibliát? Kérlek gondolkozz el." - ez most hogyan illek ide? Asztalon a csizma?

Talán jó lenne NEM csapongani a témák között, inkább a kérdésre öszpontosítani:-)

Üdvözöllek

2016. márc. 5. 18:12
 17/17 Attila_the_hun ***** válasza:
Ne irigyeld őket. Nincs rá okod. Ők a sötétséget választották.
2016. márc. 7. 23:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!