Hogyan lehet az, hogy az iszlám vallás még manapság is
ilyen erős?
Figyelt kérdés
Lehet, hogy téves az egész elképzelésem, de mintha a muzulmán társadalmakba nem vájta volna bele annyira a fogát az ateizmus és a materializmus. Szóval ott az emberek nagyobb arányban vallásosak, mint nálunk, az iszlám él és virul.
Vagy ez csak a látszat? Ott is vannak materialisták, csak nem mondhatják ki? Úgy tudom, néhány országban meg is ölik a hitüket elhagyókat.
Mit gondoltok erről? Az iszlám növekszik és erős vagy pedig gyengül?
talán megkönnyíti az emberek életét, ha valamilyen előregyártott előírás, "recept" szerint tudják élni az életüket, és adott esetben nem kell megküzdeniük az "Isten-keresés", önmaguk keresésének nehézségeivel. illetőleg a kereszténység egyes problematikus kérdése eredményezhet kiábrándulást/mondjuk valaki a Krisztus-kérdést(ideiglenesen vagy sem) mellőzve tulajdonképpen kb.közösséget vált.. én is olvastam vmi olyasmit erről anno, hogy az iszlám népszerűsítése érdekében az illetékes döntéshozók (úgynevezett)könnyítéseket tettek az élet(életviteli szabályok) egyes területén(hogy akár egy nő számára is vonzóbb legyen,) sőt még (egy kissé más terület, de)bizonyos "love jihadról" is.. a külső támasz és közösségi élet meghatározó lehet egy ember életében, tartozzon is akárhova..
2014. jan. 28. 17:21
2/6 anonim válasza:
Erős, és növekszik.Nyugat Európában is, nem csak keleten.Ott nem divat ez a liberális szar amit ránk is erőltetnek.Biztos hallottál arról, hogy egyes nyugati országokban pl.nem lehetett karácsonyfának nevezni a karácsonyfát, mert sérti más vallások érzékenységét.Eszem megáll, az ilyen és hasonló dolgok miatt.
2014. jan. 28. 17:22
3/6 Komlós Henrietta válasza:
Érdekes módon csak a kereszténységre jellemző, hogy megpróbálja összeegyeztetni a tudományt a saját vallásfilozófiájával (lásd evolúció)
A mohamedán országokban nem történt annyi tudományos előrelépés, mint Európában, vagy az Egyesült Államokban így nem terjedtek el hasonló irányzatok. Talán ezért is maradt olyan erős napjainkban az iszlám öntudat, míg nálunk egyre többen kérdőjelezik meg a Biblia hitelességét.
2014. jan. 28. 19:53
4/6 anonim válasza:
Az iszlám nem kizárólag vallás hanem életmód. 0-24-ig van jelen a muszlim hívők életében.
2014. jan. 30. 21:17
5/6 anonim válasza:
Mikor kijöttem Angliába, elsőként sikerült egy olyan szobát bérelni, ahol abban a házban még 7-en éltek. És bizony mind egy bizonyos muzulmán országból való volt mind. Egyedül egy srác volt, aki minden szabályt betartott, pl. nem ivott, betartotta az imákat, stb... 3-an voltak úgy, hogy betartották a ramadánt, meg néhány szokást, de ittak, cigiztek és nem nagyon imádkoztak. Kettő volt, aki úgy gondolta, hogy Allah létezik, de nagy ívben tojt a Korán előírásaira és egy volt aki kijelentette, hogy szerinte Isten nem létezik. Sokat beszélgettünk, mondták, hogy ha hazamennek, ott nem lehet csak úgy felvállalni, hogy nem vallásos valaki. Kinézik a barátok, kollégák, a család meg van hogy ki is tagad.
2014. jan. 30. 23:31
6/6 anonim válasza:
Mert az emberek rájöttek, hogy a iszlám vallás az vallás!!! A kereszténység mitől vallás?
Soha nem fogom azt elfelejteni amikor egyik önvédelmi oktatóm elkezdte ócsárolni a kereszténységet (pedig nem tudta, hogy muszlim vagyok) hogy kereszténység ilyen olyan amolyan. Aki meg soha életében nem találkozott olyan muszlimmal aki születésétől fogva az, az inkább jobb, ha meg sem szólal és nem irkál hülyeséget!
Erős, de ha te kedves kérdező kicsit utánajárnál, tudnád, h egyre többen választják az Iszlám vallást. Ez nem véletlen!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!