Az emberek többsége mindent elhisz, csak ne legyen a Bibliában? Mit gondoltok erről?
ez pszichológia, kellően határozottan és tudományosnak tűnően adod elő akkor szinte AKÁRMIT el fognak hinni, AKÁRMIT legalábbis a többség, te megad is végezhetsz a környezetedben kísérleteket, én már kirpóbáltam és mindig bejött :D
az ,hogy "ha a bibliában van akkor az nem igaz és kész!" megint az okosnak látszani akaró buta ember tipikus véleménye, megint nem sajátította e la kritikus de nyitott gondolkodást, hanem egy külső paradigmarendszerben gondolkodik ami megmondja neki, hogy "a biblia hülyeség", olyan ember akit csak hobbi szinten érdekel a történelem ilyet már biztos nem fog mondani
Amúgy a kérdés jó, de így nem pontos. Az emberek többsége bármit hajlandó elhinni, ha azzal negligálhatja a Bibliát.
Az hagyján, hogy a megtéretlen emberek ezt teszik. De sajnos vannak vallásos emberek, akik vallják, hogy hisznek a Bibliában, mégis képesek a Biblia szavait a Biblia szavaival semlegesíteni, ami abszurdum, hiszen Jézus állítása szerint az Írás fel nem bontható, azaz egyszerre igaz, úgy, ahogy van, azaz a részletei alá vannak rendelve az egésznek, vagyis a részletek az egész Írás fényében vizsgálandók, nem pedig fordítva.
Végülis a jósok, médiumok, látnokok is megélnek valahogy meg Sam és Dean is...
Nem gondolkodtam még el ezen a kérdésen, de a mai világnak egy új vallása van születőben látszólag. A politika. Senki se lát semmit belőle, de mindenkinek van véleménye róla, és sokan azt hiszik történik valami általa.
Kellő mennyiségű magyarázattal bármit be lehet adni, csak elég "hangosan" kell ordítani hozzá.
Az emberek hiszékenyek. Mulder is hinni akar...
Ha már hiszékenység, akkor ott a rengeteg "kiváló befektetési lehetőség", amibe belebuknak, vagy az "akció" felirat.
Én például azt hiszem, hogy most elmegyek aludni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!