Hogyan értelmezzem az alábbi Luthertől származó idéztet : "Ha tudnám is, hogy holnap elpusztul a világ, még akkor is ültetnék egy almafát. "?
Figyelt kérdés
Valamennyire sejtem hogy mi az idézet fő mondanivlója de nem tudom szavakba önteni , ami azt jelenti hogy lehet mégsem értem olyan nagyon ! Kérlek segítsetek !2016. febr. 26. 19:27
1/5 anonim válasza:
Azt jelenti, hogy nem a halált kell várni és a haláltól kell, hogy függjön az életünk. De a legsötétebb órákban is hiszünk tovább az életben és úgy élünk, hogy el tudjuk mondani, hogy éltünk és nem a halálban jártunk.
2/5 anonim válasza:
Szóval nem a haláltól függ, hogy hiszünk. És az utolsó percig harcolunk mindenki életéért.
3/5 anonim válasza:
ennek a mondatnk az értelméről már így is sok történész vitatkozott :) :D van egy olyan gondolat is, hogy talán úgy érthette, hogy annyira bízik a feltémadásban, hogy ha holnap világvége akkor az újjá teremtett világban ott lesz az a fa, mert minden élő ött lesz, és ezért érdemes neki ezt a fát elültetni, akkoriban az emberek úgy gondolták a növényi élet a földben fogan(mintha a mag lenne az apa nemzőfolyadéka az anyaméh pedig a föld, a sperma szó is magot jelent)
4/5 szp72 válasza:
Kissé rosszindulatúan és a szavakon lovagolva azt mondanám, hogy ez hülyeség. Gondolom ő se ültetett mindennap almafát, miért pont az utolsó napon kéne ezt csinálni.
Jóindulatúan pedig:
A jócselekedetek értéke nem csak a megfogható és lemérhető haszonban van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!