A kereszténység szerint a világ Istenen kívül van?
Szia!
Amit írtál az nem krisztusi tanítás.
Ez az: "Az Isten országa nem szemmel láthatólag jő el. Sem azt nem mondják: ímé, itt, vagy ímé, amott van; mert ímé, az Isten országa ti bennetek van."
A kereszténység szerint (legalábbis a fundemantalista keresztények szerint) a világot most a Sátán uralja ,de viszont ha imádkoznak az emberek akkor I-ten megsegíti.
Üdv!
Nézegetem a válaszokat, mert kíváncsi vagyok, mit mond a kereszténység Isten és a világ viszonyára.
21:45 válaszát pl. nem értem: a világ nincs kívül Istenen, ugyanakkor nem része Istennek. Ti értitek?
A többiek nem a kérdésre válaszoltak.
21:51, arra mi a válasz, hogy mi volt a világ teremtése előtt? Isten volt, világ még nem volt. Miből teremtette Isten a világot?
Lehetséges válaszok:
(1) Volt egy világot megelőző világ-alapanyag, ami Istenen kívül volt.
vagy
(2) Istenen kívül semmi más nem volt, vagyis Isten Önmagából teremtette a világot.
Az (1) esetben tekinthető a világ produktumnak.
A (2) esetben minek tekinthető?
"Ebben az anyagi világban Isten országa bennünk van."
Ez amellett, hogy ködösítésnek tűnik, nem a kérdésre ad választ.
Nem ad választ Isten és a világ viszonyára - hogy a világ Istenen belül vagy kívül van. Isten országának és énekem a viszonyomra tesz kijelentést.
Most vagy nem tudtok választ adni, és szándékosan ködösítetek, vagy mi van? Miért kell olyan idézeteket hozni, ami nem a kérdésre válaszol?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!