Az Újszövetség nem ír arról hogy a nők nem lehetnek papok és hogy a homoszexuálisok nem házasodhatnak össze, Ferenc Pápa és miért vélekedik akkor ezzel ellentétesen? Szerintetek meg kellene reformálni a katolikus egyházat?
Luther Márton volt az aki a leginkább rávilágított erre a ferde pontjára az egyháznak ! Ugyanis ő hírdette hogy Csak az írás ! Sōla Scriptūra !
Az egyház ezzel ellentétesen a mai napig ferdít és belemagyaráz a dolgokba ! Mert a 12 apostol között nem volt nő , ez azt jelenti hogy nők nem lehetnek papok ! ( magyarázta ekem egyszer egy pap ) Mert Jézusnak nem volt felesége ezért papoknak sem lehet ?! <-- Mondta ezt Jézus egy szóval is ?!
És hasonló bugyuta következtetésekből születtek és születnek az új dogmák az egyházban !
Még egy dolgot leírnák ! Megkérdeztem szintén egy papot hogy miért nem házasodhatnak a papok ! Erre azt mondja hogy természetellenes istennek nem tetsző cselekedet az amit a homoszexuálisok művelnek !
Kicsit utána néztem a dolgoknak és kiderítettem hogy körübelül 500 álatfajnál megfigyelték a homoszexualitáshoz hasonló jelenségeket míg a cölibátust nem lehet felfedezni egyik állatnál sem !
Akkor mi is az igaz ?
A kérdés egy a Wikipédián olvasott cikk kapcsán merült fel bennem amelyben azt közlik hogy , Ferenc pápa Papi szolgálatából kitiltotta és az egyházból kiközösített egy ausztrál papot, aki az egyház tanításaival ellentétes nézeteket hirdetett (pl. a nőknek is lehessen egyházi méltóságuk, illetve a melegek is házasodhassanak )
1517-ben is az emberi elégedetlenség vezetett a reformációhoz amely késöbb pedig rávette az egyházat a megújjulásra ! Hasonló mozgalmak kellenének ma is ! Ti hogy látjátok ?! Szerintetek meg kellene reformálni a katolikus egyházat ?
Ez nem igaz.
A Nő nem alsóbb rendű és bűnösebb.
Mindössze Sátán jól tudta kit kell a Családfő behúzására felhasználni.
A Nő kiegészítője a Férfinak, nem a vetélytársa.
Egy családban pedig egy "vezetőt" nevezett ki Isten, s erre a Férfit gondolta, mivel Ő előbb teremtetett, és így a Férfinak kell a vezető szerepet minden téren betöltenie, ami nem azt jelenti hogy egy Nő el van nyomva.
Ugyan is egy Nőnek is lehetnek jó gondolatai amit a férj mérlegel amikor megbeszélnek fontos dolgokat, nem egy alkalommal egy nő hozhat jobb ötletet,
sokszor hallottuk hogy "minden sikeres férfi mögött ott van egy okos Nő"
ezért a Nő támogató és kiegészítő szerepet tölti be Isten elrendezése szerint, és a Férjnek mint gyengébb edénynek tekintve szereti és vezeti a feleségét,nem elnyomja.
Én nem azt mondtam, hogy a nő alsóbb rendű és bűnösebb.
Én azt mondtam, hogy a zsidó vallás szerint és az ószövetség alapján.
Amúgy se fogadom el az ószövetséget, tehát nekem nem ez a véleményem. Csak megmagyaráztam a katolikus elgondolást.
A homoszexualitáshoz fűzném hogy miért nem engedi az egyház és miért istennek nem tetsző:
Isten Ádámnak egy Évát teremtett és nem egy másik Ádámot...
Ferenc pápa meg fogja reformálni a katolikus egyházat, a XXIII. Szent János pápa által elindított aggiornamento szellemében, de ettől Isten parancsolatai nem változnak meg, csupán mi emberek könnyebben fogjuk tudni megvalósítani azokat.
A nők egyenjogúságának kérdésében éppen most tett fontos szimbolikus jelentőségű előrelépést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!