Miért prédikálnak házról házra Jehova Tanui? Al
Mert Jézus, minden követőjének, kivétel nélkül ezt a feladatot adta, mint az imádat bemutatásnak egyik formája.
(Máté 28:19, 20) 19 Menjetek hát, és tegyetek tanítvánnyá minden nemzetből való embereket, kereszteljétek meg őket az Atyának, a Fiúnak és a szent szellemnek nevében, 20 és tanítsátok meg őket arra, hogy megtartsák mindazt, amit parancsoltam nektek. És íme, én veletek vagyok minden napon a világrendszer befejezéséig.”
(Róma 10:10) 10 Az ember ugyanis a szívével gyakorol hitet az igazságosságra, de a szájával tesz nyilvános kijelentést a megmentésre.
A nyilvános kijelentés, azt jelenti, hogy végzem nyilvánosan is és minden hogyan a keresztény életemben az imádat ezen formáját is.
(1Korintusz 9:16) 16 Ha pedig hirdetem a jó hírt, az nem ok arra, hogy dicsekedjek, mert szükség nehezedik rám. Bizony, jaj nekem, ha nem hirdetem a jó hírt!
Jehova Tanúi ugyanúgy tekintik a prédikálómunkájukat, ahogyan Pál apostol — úgy érzik, hogy az igaz keresztényekre szükség nehezedik. Pál ezt mondta: „Ha pedig hirdetem a jó hírt, az nem ok arra, hogy dicsekedjek, mert szükség nehezedik rám” (1Korintus 9:16). Prédikálómunkájuk mégis önkéntes, mivel szabadon választották, hogy Krisztus tanítványai lesznek, és teljesen tudatában voltak az ezzel a kiváltsággal járó felelősségeknek.
Pál és társai valóban annyira értékelték szolgálatukat, hogy gondosan vigyáztak, nehogy akárcsak a látszatát is keltsék annak, hogy anyagi hasznot akarnak húzni belőle.
Megbízatásunk a Királyság-üzenet prédikálása. Elfogadtuk ezt a felelősséget, amikor átadtuk magunkat Istennek. (Vö. Lukács 9:23, 24.)
(Lukács 9:23, 24) 23 A továbbiakban aztán ezt mondta mindenkinek: „Ha valaki utánam akar jönni, tagadja meg magát, nap nap után vegye fel a kínoszlopát, és állandóan kövessen engem. 24 Mert aki meg akarja menteni a lelkét, elveszíti azt, aki azonban elveszíti a lelkét énértem, az megmenti azt.
(Lukács 9:26) 26 Mert aki szégyell engem és a szavaimat, azt szégyellni fogja az Emberfia, amikor megérkezik a maga, az Atya és a szent angyalok dicsőségében.
Mert muszáj nekik.
Újabban újságos állványuk mellett is ácsorognak és a gyanútlan járókelőknek aki odamegy hozzájuk, hirdetik az igét.
"Ne járjatok házról házra. Lk 10,7." - mit jelent ez?
Elmondja a Biblia:
Lukács 10:7
Maradjatok tehát abban a házban, azt egyétek és igyátok, amit adnak, mert méltó a munkás a bérére. Ne járkáljatok egyik házból a másikba.:
" azt egyétek és igyátok, amit adnak,...":
1Korintusz 10:27
Ha valaki a nem hívők közül meghív benneteket, és ti el akartok menni, lássatok hozzá, és mindent megegyetek, amit elétek tesznek, nem tudakozódva a lelkiismeretetek miatt.
Galácia 6:6
Ezenfelül, akit szóban tanítanak a szóra, osztozzon+ minden jóban azzal, aki ilyen szóbeli tanítást nyújt.
mert méltó a munkás a bérére." :
Máté 10:10
se elemózsiás tarisznyát az útra, se két alsóruhát, se sarut, se botot; mert megérdemli a munkás az eledelét.
1Korintusz 9:11
Ha mi nektek szellemieket vetettünk, vajon nagy dolog, ha a test számára valókat fogjuk tőletek aratni?
1Korintusz 9:14
Így az Úr is akképpen rendelkezett, hogy akik a jó hírt hirdetik, a jó hírből éljenek.
1Timóteusz 5:18
Mert azt mondja az írás: „Ne kösd be a bika száját, mikor csépli a gabonát”; továbbá: „Méltó a munkás a bérére.”
"Ne járkáljatok egyik házból a másikba." :
Efézus 5:15
Így hát folyton szigorúan ügyeljetek arra, hogy ne mint balgák, hanem mint bölcsek járjatok,..
Kzitus kedves :D ezt aztán te jól le írtad!
Még áll a "fa"? Ezt azért megkérdem mert saját magad alól vágtad ki; gratula! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!