Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért nem gyógyított még meg...

Miért nem gyógyított még meg engem Jézus a depresszióból? Több, mint három éve pszichés problémákkal küzdök. Hívők válaszát várom.

Figyelt kérdés

2016. febr. 22. 09:59
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:
Szerintem szinte minden depressziós ember felkeresett szakorvost, többek közt én is.
2016. febr. 22. 19:14
 22/25 anonim válasza:

Kedves Kérdező, és a többiek! Jézusról egy dolgot ne felejtsünk el: minden beteget meggyógyított! Soha, senkitől nem fordult el! Manapság lehet, hogy sokan belemagyaráznak mást (pl.: "ma már nincsenek csodák..."), de ha félretesszük egy pillanatra azt, amit az emberek "tettek hozzá", és maradunk a színtiszta, Istentől ihletett igazságnál, az Igénél, ami maga Jézus Krisztus, akkor csak idő kérdése, hogy számunkra is a Biblia legyen a realitás, és meggyógyulunk. Bármiből. Ismétlem: Nincs olyan betegség, amire a mi szerető Istenünk ne tudna gyógyírt! (saját tapasztalatból már rövidke hívő életem alapján is sokat tudnék mesélni, és ha kéritek, fogok is).

Másik fontos alap: Isten akarata az egészség. Soha, semmilyen betegséget vagy rossz, negatív állapotot ne tulajdonítsunk az Istentől valónak. Gondolj bele, ha a gyerekedet szenvedni látod, azt mondod talán: tudnék segíteni, de á, inkább úgy hagyom, hadd vergődjön-kínlódjon még egy darabig. Isten nem ilyen az övéivel, márpedig mi az ő gyermekei vagyunk. Az is igaz azonban, hogy nem erőltet ránk semmit, tiszteletben tartja az akaratunkat és a saját adott szavávt is. Oka-célja van mindennek, ami történik, és "akik Istent szeretik, minden a javukra van".

Gyakorlati tanácsom az, hogy ne csak olvasgasd a Bibliát, hanem: forgass magadban olyan igéket (elmélkedj rajtuk minél többet, amíg a gondolkodásmódod megváltozik), amik a fenti állításokat támasztják alá. Pl ezeket:

1Pét 2:24 Aki a mi bűneinket maga vitte fel testében a fára, hogy a bűnöknek meghalván, az igazságnak éljünk: akinek sebeivel GYÓGYULTATOK MEG. (vagyis elvégzett dolog, hogy meggyógyultunk, Ő értünk már mindent megtett, rajtunk a sor, hogy ezt el is fogadjuk!)

Ézs 53:4 Pedig BETEGSÉGEINKET ő viselte, és fájdalmainkat hordozá, és mi azt hittük, hogy ostoroztatik, verettetik és kínoztatik Istentől!

Péld 3:7 Ne légy bölcs a te magad ítélete szerint; féld az Urat, és távozzál el a gonosztól.

Péld 3:8 EGÉSZSÉG lesz [ez] a te testednek, és megújulás a te csontjaidnak.

Péld 4:20 Fiam, az én szavaimra figyelmezz, az én beszédeimre hajtsad füledet.

Péld 4:21 Ne távozzanak el a te szemeidtől, tartsd meg ezeket a te elmédben.

Péld 4:22 Mert életük ezek azoknak, akik megnyerik, és egész testüknek EGÉSZSÉG.

Most itt befejezem, de korántsincs vége a felsorolásnak :)

UI.: jól teszed, hogy nem vádolod magad, hiszen ha Isten sem vádol minket (hiszen megigazultunk Krisztusban), hogy jöhet bárki ahhoz, hogy vádaskodjon? ;)

Szeretettel: Anna

2016. febr. 22. 22:34
 23/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszodat! Igen, nekem is egyik kedvenc igeszakaszom többek közt, amit idéztél Pál apostol rómaiakhoz írt leveléből: "Azt pedig tudjuk, hogy akik Istent szeretik, azoknak minden javukra szolgál..."
2016. febr. 23. 09:31
 24/25 anonim ***** válasza:
A depresszióra a legjobb orvosság a hálaadó ima. Igyekezni kell mindig a legkisebb jó dolgokat is felfedezni az életben és megköszönni Istennek. Eleinte ez nehezen megy de bele lehet jönni. Ha gyakorlod akkor egy idő után valóban mindenért hálás leszel és mindennek tudsz majd örülni és akkor a depressziónak annyi :)
2016. febr. 23. 13:30
 25/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2016. febr. 23. 13:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!