Miért nem gyógyított még meg engem Jézus a depresszióból? Több, mint három éve pszichés problémákkal küzdök. Hívők válaszát várom.
Kedves Kérdező, és a többiek! Jézusról egy dolgot ne felejtsünk el: minden beteget meggyógyított! Soha, senkitől nem fordult el! Manapság lehet, hogy sokan belemagyaráznak mást (pl.: "ma már nincsenek csodák..."), de ha félretesszük egy pillanatra azt, amit az emberek "tettek hozzá", és maradunk a színtiszta, Istentől ihletett igazságnál, az Igénél, ami maga Jézus Krisztus, akkor csak idő kérdése, hogy számunkra is a Biblia legyen a realitás, és meggyógyulunk. Bármiből. Ismétlem: Nincs olyan betegség, amire a mi szerető Istenünk ne tudna gyógyírt! (saját tapasztalatból már rövidke hívő életem alapján is sokat tudnék mesélni, és ha kéritek, fogok is).
Másik fontos alap: Isten akarata az egészség. Soha, semmilyen betegséget vagy rossz, negatív állapotot ne tulajdonítsunk az Istentől valónak. Gondolj bele, ha a gyerekedet szenvedni látod, azt mondod talán: tudnék segíteni, de á, inkább úgy hagyom, hadd vergődjön-kínlódjon még egy darabig. Isten nem ilyen az övéivel, márpedig mi az ő gyermekei vagyunk. Az is igaz azonban, hogy nem erőltet ránk semmit, tiszteletben tartja az akaratunkat és a saját adott szavávt is. Oka-célja van mindennek, ami történik, és "akik Istent szeretik, minden a javukra van".
Gyakorlati tanácsom az, hogy ne csak olvasgasd a Bibliát, hanem: forgass magadban olyan igéket (elmélkedj rajtuk minél többet, amíg a gondolkodásmódod megváltozik), amik a fenti állításokat támasztják alá. Pl ezeket:
1Pét 2:24 Aki a mi bűneinket maga vitte fel testében a fára, hogy a bűnöknek meghalván, az igazságnak éljünk: akinek sebeivel GYÓGYULTATOK MEG. (vagyis elvégzett dolog, hogy meggyógyultunk, Ő értünk már mindent megtett, rajtunk a sor, hogy ezt el is fogadjuk!)
Ézs 53:4 Pedig BETEGSÉGEINKET ő viselte, és fájdalmainkat hordozá, és mi azt hittük, hogy ostoroztatik, verettetik és kínoztatik Istentől!
Péld 3:7 Ne légy bölcs a te magad ítélete szerint; féld az Urat, és távozzál el a gonosztól.
Péld 3:8 EGÉSZSÉG lesz [ez] a te testednek, és megújulás a te csontjaidnak.
Péld 4:20 Fiam, az én szavaimra figyelmezz, az én beszédeimre hajtsad füledet.
Péld 4:21 Ne távozzanak el a te szemeidtől, tartsd meg ezeket a te elmédben.
Péld 4:22 Mert életük ezek azoknak, akik megnyerik, és egész testüknek EGÉSZSÉG.
Most itt befejezem, de korántsincs vége a felsorolásnak :)
UI.: jól teszed, hogy nem vádolod magad, hiszen ha Isten sem vádol minket (hiszen megigazultunk Krisztusban), hogy jöhet bárki ahhoz, hogy vádaskodjon? ;)
Szeretettel: Anna
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!