Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért nem gyógyított még meg...

Miért nem gyógyított még meg engem Jézus a depresszióból? Több, mint három éve pszichés problémákkal küzdök. Hívők válaszát várom.

Figyelt kérdés

2016. febr. 22. 09:59
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
Azt kell megértened, hogy Jézus nem egy kívánságautomata. Nem egy olyan valaki, akinek ha füttyentesz, akkor ugrik, nem egy kiskutya. És ha nem, akkor számon kérheted, hogy miért nem. Ugye ez neked is világos? A hívők szeretettel álltak a kérdésedhez, mert nem a majomszeretet a szeretet, hanem az igazság és az őszinteség. Ha ömlengenénk veled, az nem szeretet. Nem tudunk érdemben cselekedni, mert ez egy ilyen fórum. Személytelen, beazonosítatlan. Nem tudunk odamenni és megbeszélni a problémáidat, amit közösen megpróbálunk megoldani. Itt csak az észt fogod kapni, semmi mást nem. Ha ezt nem fogod fel, akkor komoly gondok vannak. Hiába kérdezzük meg, hogy mi a gond, mert itt csak az észt fogjuk osztani különböző vehemenciával. Viszont gondolom vannak körülötted olyanok, akik szeretnek. Szülők, testvérek, rokonok, hozzájuk kell fordulnod elsősorban. Az ember társas lény, vannak gondok, amit sem fizikailag sem mentálisan nem képes egyedül feldolgozni. De erre egy ilyen fórum nem feltétlenül alkalmas. Folyamatosan kell kapcsolatban lenned a teremtő Atyával, nem csak periodikus imádságokban. Oszd meg vele nemcsak a mindennapjaidat, hanem minden másodpercedet. Tegyél valami jól valaki ismeretlennel. Legyen az anyagi, beszélgetés, vagy bármi más. Nem kötelező, de ilyen esetben egy kicsit kimegy az emberből a saját önsajnáltatása, és mások felé fordul. De a legfontosabb, hogy adj hálát minden nap, minden percében. Van számítógéped, van kezed, azért tudsz itt kérdéseket feltenni. Miért nem vagy hálás ezért? Azért, mert természetes? Nem természetes, beszéld ezt meg egy lebénult, vagy vak emberrel. Látsz, gondolkodsz, értelmes ember vagy. Hálás vagy ezért? Vagy csak azért tudsz imádkozni évek óta, mert neked milyen sz@r, és segítsen Jézus neked? Miben? Hogy ne legyél szomorú és depressziós? De miért vagy az? Azért, mert nem tudod megbecsülni mindazt a gazdagságot, ami az öledbe hullott? Van olyan cégtagod, ami hiányzik? Látsz? Hallasz? Élsz? Ágyhoz vagy kötve? Pelenkáznak? Mesélj, mond el nekünk, mi a baj?
2016. febr. 22. 11:25
 12/25 A kérdező kommentje:
Hálás vagyok azért, amim van, és minden percben kapcsolatban vagyok a teremtő Atyával.
2016. febr. 22. 11:38
 13/25 A kérdező kommentje:
Sőt, minden másodpercben, ahogy írtad. Nem is majomszeretetre gondoltam egyébként. A negyedik kommentár elgondolkodtatott, ezért már érdemes volt feltennem a kérdést ezen a fórumon, de lehetséges, hogy igazad van, és itt tényleg nem kapok már érdemben választ.
2016. febr. 22. 11:40
 14/25 anonim ***** válasza:
Mert neked kell kigyógyulnod magadtól.
2016. febr. 22. 12:06
 15/25 anonim ***** válasza:

Nem tudhatod, hogy milyen lenne az állapotod, ha nem olvasod rendszeresen az Igét. Nagyon is elképzelhető, hogy még ennél is rosszabb lenne.

Másik meg az, hogy az Ige olvasása nem varázsszer, nem ráolvasás. Régen az emberek nem olvasták az Igét, mert a Biblia megfizethetetlenül drága volt, és a legtöbb ember olvasni sem tudom.

Mégis jó hívők voltak, mert rengeteget imádkoztak, böjtöltek és sok önzetlen jó cselekedetet tettek embertársaikkal. Neked is inkább az ilyen aktív hitélet tehetne jót, nem csak az olvasgatás.

Az Ige olvasása jó dolog, de csak ezek mellett. Ezek helyett édeskevés.

2016. febr. 22. 12:26
 16/25 anonim ***** válasza:

Ha Jézus királysága lenne a hatalmon, akkor már mindenkit meggyógyított volna a különböző problémáitól.

Jelenleg, nem tesz kivételt senkivel, még nincs itt az ideje ennek,

Inkább abban nyújt segítséget, hogy eltudd viselni az nehézségeket. megadja a szükséges erőt hozzá.

2016. febr. 22. 13:02
 17/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2016. febr. 22. 13:37
 18/25 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Sajnálom, hogy eddig ilyen válaszokat kaptál. Én hívő vagyok, mégis sokat küzdök a depresszióval. Én valahogy úgy vagyok vele, mint Pál a tövisével. Kértem én is Istent, hogy szabadítson meg tőle, de nem tette. Amit viszont megmutatott, az az, hogy együtt tudjak élni vele, és ne terheljek vele másokat. Sokan nem is tudják rólam, csak a hozzám legközelebb állók. Van keresztény irodalom a témában, lehet segítene neked is.
2016. febr. 22. 13:43
 19/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ, sajnálom, hogy Te is ebben az állapotban szenvedsz, ahogy írtad, én is sokszor gondolok erre úgy, mint ahogy Pál apostol a tövisre életében. És épp most olvasom Jób könyvét... Tudom, ez a keresztünk, nem sajnáltatni kell magunkat, hanem elfogadni, és bízni továbbra is a gyógyulásban. Minden jót kívánok Neked!
2016. febr. 22. 14:27
 20/25 anonim ***** válasza:
Na jó, tisztázzunk valamit: a depresszió egy betegség. Mint mondjuk, az influenza. El kell menni vele orvoshoz, hogy meggyógyítson, nem pedig várni, hogy majd megszabadítanak tőle.
2016. febr. 22. 19:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!