Hogyan lehet a református egyházból "kikeresztelkedni, eltünni"?
Ha szegény nagyidnak az lelki békét ad, hogy titeket a felekezet részeként "tud", bár nem vagytok hívók, nem tudom miért nem hagyod meg őt ebben? Az elviselhető érzés lesz, ha azt látod öreg napjaira, hogy örlődik, hogy veletek mi lesz?
Egyébiránt az egyházi hozzájárulás, amiről beszélsz, nem kell automatikusan fizetni. Ha bemész a felekezethez, akkor ott lehet magad töröltetni a nyilvántartásból, és nem küldenek több csekket. A mamid annak idején valószínűleg úgy érezte magát jól, hogy a felekezetbe is beregisztrált benneteket, és önként vállalta, hogy fizeti utánatok a hozzájárulást. Egyébként ha nem fizetné a hozzájárulást, akkor 1-2 elmaradt befizetés után a legtöbb felekezetnél a gondok automatikusan elvégzi a törlést.
Én még mindig azt mondanám, mielőtt bármit teszel, a nagyiddal beszélj. Emberileg szerintem ez vele szemben tiszteletlenség, sem a református egyházat, sem a felekezetet nem fogja rosszul érinteni a döntésed, pláne ha sosem láttak templomban. A nagyid viszont megérdemli, hogy beszélj vele erről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!