Hogyan lehet a református egyházból "kikeresztelkedni, eltünni"?
Érdekes... nekem nem küldenek csekket.
A keresztség "eltörölhetetlen jegyet hagy az ember lelkén", tehát nem lehet tőle megválni.
Igen megkaptam,de nem sokáig használtam mert bass gitáros lettem úgy nyomtam 15 évig.
Semmi deth metal nem volt rock grunge szerű zenét játszottunk.
Szia!
Szerintem a csekket nem kötelező befizetni, ha édesanyád nem akarja.
Egyébként úgy tudom, két tanú jelenlétében ki kell jelentened hogy nem akarsz az egyház tagja lenni és ezt bejegyzik a keresztelési könyvbe is.
A keresztség viszont érvényes marad, csak az egyházból lépsz ki.
Hehehe... Kiderült, hogy a poén nem is volt akkora poén? :)
De végül minden jól sült el: a családod hiába akart aprópénzes érdekre apellálva megkeresztelni, te úgysem tértél meg, illetve másik oldalról, hiába mentél bele ebbe az aprópénzes érdekbuliba, de most már örökre rajtad marad a keresztség. Bizony, bizony... :D
Volt már a kérdés, és persze a hívők megpróbáltak a válaszokban csúnyán becsapni.
De a valóság az, hogy KI LEHET KERESZTELKEDNI.
Persze ezzel nem törlik el a keresztelést (így próbálnak becsapni, hogy ezt nem lehet). Tényleg nem lehet - de azt lehet, hogy elmész abba a templomba, ahol kereszteltek, és bejelented, hogy nem kívánsz keresztény lenni.
Ott is megpróbálnak majd lebeszélni, talán becsapni is - de ha nem hagyod magad, akkor bejegyzik, és innen kezdve nem vagy keresztény.
"De végül minden jól sült el: a családod hiába akart aprópénzes érdekre apellálva megkeresztelni, te úgysem tértél meg, illetve másik oldalról, hiába mentél bele ebbe az aprópénzes érdekbuliba, de most már örökre rajtad marad a keresztség. Bizony, bizony... :D"
Na ja, csak az már úgy kb. senkit sem érdekel itt Európán belül, hogy keresztény vagy-e vagy sem. Anyud meg így is úgy is adakozni fog az egyháznak, ha nem csekken, akkor máshogy, szóval ilyen szempontból megint tökmindegy hogy kilépsz-e vagy sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!