Ha az Úr Jézus nevét hívom segitségűl akkor bálvány imádást követek el?
Ugyanis ha Isten "nevét" hívom segitségűl, azt csak imában foglalva tehetem meg, úgyszintén ha az Úr Jézus nevét hívom segitségűl azt is imában foglalva teszem meg.
Ez bálvány imádatnak számit?
Jehova Tanúi és mindazok akik tagadják a Szentháromságot, ti, hogy álltok ezzel a kérdéssel.
A Biblia nem tiltja Jézus nevét segitségűl hivni, sőtmitöbb bátorit is, hogy tegyük meg, de hogyan ha Jézus imádata egyenlő a bálvány imádattal?
1Kor 1:2
Az Isten gyülekezetének, a mely Korinthusban van, a Krisztus Jézusban megszentelteknek, elhívott szenteknek, mindazokkal egybe, a kik a mi Urunk Jézus Krisztus nevét segítségül hívják bármely helyen, a magokén és a miénken:
2Tim 2:19
Mindazáltal megáll az Istennek erős fundamentoma, melynek pecséte ez: Ismeri az Úr az övéit; és: Álljon el a hamisságtól minden, a ki Krisztus nevét vallja.
ApCsel 22:16
Most annakokáért mit késedelmezel? Kelj fel és keresztelkedjél meg és mosd le a te bűneidet, segítségül híván az Úrnak nevét.
Már elnézést 28% de szerintem még te sem hiszed el amit írsz.
"Mert hát itt Jézusról beszél a vers.
s az hogy Jézus messiási mivoltját, és kinevezett királyi hatalmát elismerem, és vallom, Attól Jehova Tanúja vagyok, mert a Királyság Jehováé, S nem Jézusé,"
"Jézus így válaszolt:+ „Az én királyságom nem része e világnak.+ Ha a királyságom része volna e világnak, szolgáim harcoltak volna,+ hogy ne szolgáltassanak ki a zsidóknak. Így azonban a királyságom nem innen való.” 37 Pilátus ezért ezt mondta neki: „Akkor hát király vagy?” Jézus ezt válaszolta: „Magad mondod, hogy király vagyok."
(Ján.18:36-37)
Most akkor Jézusé a királyság vagy nem Jézusé a királyság?
Ő maga azt mondja, hogy a királysága nem e országból való, akkor hol van az Ő királysága?
Végül is annak vagy a tanúja akinek éppen akarsz, de ne vezess félre másokat az Őrtorony mocskos hazugságaival.
Igen, de Jézus kapta a kinevezését, egy időre.
s az hogy az Ő királysága nem része a világnak, az azt jelenti, hogy nem a földről fogja irányítani, és nem is emberek segítségével.
Ezzel a kijelentésével amit a Prokonzulnak mondott, máris elítélte a kereszténységet mint olyat, mielőtt létre jött volna.
A királyság nem része a földi emberi hatalmaknak. ellenben Jézus követői ugyan úgy harcolnának, mint magukat kereszténységhez tartozók teszik
Dávid is és sok más Földi király kapott kinevezést erre, de a királyság Istené, nem az aki lehetőséget kap annak igazgatására.
"amire tanították az egy felháboritó eretnekség és Istenkáromlás."
Miről beszélsz? A lényeget írd le, ne egy oldal szöveget, mert abban elveszik a lényeg, ha van benne egyáltalán?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!