Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az utolsó idők Góg és Magog...

Munyamunya kérdése:

Az utolsó idők Góg és Magog háborúja mikor, hol, hogyan fog lezajlani?

Figyelt kérdés

Az Írásokban két helyen lehet erről az eseményről olvasni. Az Ezékiel 38. és 39. fejezetében, ami végig erről szól, valamint a Jel.20:7-9-ben.

"És mikor eltelik az ezer esztendő, a Sátán eloldatik az ő fogságából. És kimegy, hogy elhitesse a föld négy szegletén lévő népeket, a Gógot és a Magógot, hogy egybegyűjtse őket háborúra, a kiknek száma, mint a tenger fövenye. És feljövének a föld szélességére, és körülvevék a szentek táborát és a szeretett várost; és Istentől a mennyből tűz szálla alá, és megemészté azokat."

Hogyan kell érteni ezeket a próféciákat, milyen konkrét esemény(ek)re vonatkoznak? Van valakinek erről bibliai alapon álló magyarázata?

#prófécia #Góg és Magóg
2016. febr. 17. 10:13
 1/5 Inkviziciós detektív ***** válasza:

Annyi kisilabizalhato, hogy 2 Gog haboru lesz.

Az egyik nemsokara, a masik az ezereves birodalom vegen.

Az ezereves birodalomban minden nep ismerni fogja Istent (Ézs 11:9), hiszen Krisztus fog uralkodni, mig az Ezekiel profetanal Isten itelete altal fogjak csak megismerni a poganyok, hogy van Isten, es Izrael mellett van. (Ez 38:16)

2016. febr. 17. 11:14
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ, valóban elgondolkodtató az, hogy Ezékielnél még meg kell ismertetnie magát YHVH-nak ezekkel a népekkel. Bár szerintem itt nem minden nemzetről van szó, csak azokkal (Góg és társai), akik ekkor támadnak, ők valamiért még nem tisztelik az Örökkévalót.
2016. febr. 17. 12:00
 3/5 anonim ***** válasza:
60%
Mi az hogy Izrael mellett?Izrael már nem létezne ,csak erőszakkal tartják fent.
2016. febr. 17. 14:49
 4/5 anonim ***** válasza:
# 3/3 Ez egy másik Izrael, ami a milleneum alatt megvalósul majd. A mostani inkább a megtévesztést szolgálja és csak név szerint Izrael, de még bűnös. Ezt bizonyítják az alábbi versek: Jel 11,8 - két tanúbizonyságot ebben a gonosz Jeruzsálemben ölik meg, ami lélek szerint Sodoma, ez még nem történt meg. Gal.4:25: a mostani Jeruzsálem szolga.
2016. febr. 18. 11:56
 5/5 anonim ***** válasza:
Köszi a választ 4-es!Elgondolkodtató,mint ahogy a kérdés is.(3-as vagyok amúgy).Nem értem miért kellett lepontozni,mert kimondtam mit gondolok.
2016. febr. 18. 15:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!