Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Valamit nem értek: ha Crowley...

Valamit nem értek: ha Crowley Fenevadnak nevezte magát, akkor a thelemizmus a sátániszmus egy fajtája? Vagy csak szeretett volna feltűnősködni?

Figyelt kérdés
2016. febr. 14. 12:08
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Ebből is látszik, hogy nem olvastál Crowleyt. Csak rámondod.

Amúgy milyen össszeesküvés-leméletekben hiszel? Mert nem mondtad, hogy melyik turbószittya honalpokra jársz.

Egyébként nem oltogattalak, csak kiröhögtelek. Jelentős különvség.

2016. febr. 18. 18:07
 12/17 anonim ***** válasza:
90%

Bár a wiccás Crowley bibliád pénzbe kerül, ilyen szemétért meg nem adok ki egy garast se, ha nem muszáj, viszont ami ingyen elérhető az interneten (mint pl Crowley írásai angolul, azaz eredeti nyelven - nem wicca hétvégi mágustanoncok lencséjén keresztül) azt megbecsülöm és nem sajnálom az időt arra, ami érdekel.

Persze, hogy nem válaszolok a teljesen irreleváns kérdésedre, semmi köze a megvitatott témához. Az történelmi, kulturális tény, hogy görögök, rómaiak, indiaiak, kínaiak stb. misztériumainak középpontjában a halhtatalanság áll. Ez nem turbószittyaság és konteó kérdése. Ez akkor is igaz, ha személy szerint nem hiszel abban, hogy lehetséges elérni egy tökéletes fizikai-szellemi állapotot. Aki komolyan foglalkozik az ezotériával, az legalább Julius Evola szintjét megüti - aki bár közel sem volt ahhoz, hogy testét fiatalon tartsa, vagy lassítsa öregedését, de legalább a mentális derűjét megőrizte még halálos ágyán is, sőt a jelenlévőket megkérte, segítsenek neki felállni, hogy úgy haljon meg, mint a caesarok. - ezzel szemben Crowley patkányként könyörgött a drogért még a halála előtt is. Ha nem látod a különbséget, akkor a te fejedben van a probléma, hiába vagdalkozol turbószittya konteóval, és egyéb gyenge, színvonaltalan beszólással.

Nekem is lenne egy kérdésem, ami ellenben a tiéddel témába vág: hogy tettél szert ilyen gyorsan ilyen betonbiztos tudásbázisra, hogy nem olyan rég még a GYIK-on (!!!) tettél fel kérdést okkultizmus témában, most meg másokat oltogatsz/másokon röhögsz, mint valami doktorált szakértő? Teszed ezt bárminemű érvelés nélkül, nem cáfolod a mondandómat (a szex vizualizálás és reinkarnáció kapcsán hoztál fel csak valami ellenérv szerűséget) csupán arról habratyolsz, hogy biztos valami bizarr turánista konteós oldalról veszem az infót a drogos mágushősödről.

Ez eddig enyhénszólva harmatgyenge produkció kedves kérdező. Ha már érdemi ellenérvelésre képtelen vagy, legalább a flame-re gyúrj egy kicsit.

2016. febr. 18. 22:39
 13/17 anonim ***** válasza:

Íme egy kis adalék Crowley zsidókeresztény titkos társaságaihoz.

OTO wikipédia oldaláról:

"Originally it was intended to he modelled after and associated with european freemasonry"

Tehát a 19. Század végén alapított rendet azután a modern szabadkőművesség után mintázták, ahol yahve jelszóit alkalmazzák, zsidó szimbolizmus hatja át a rítusokat, a bibliára esküdnek fel és így tovább és így tovább. Ennyit az OTO-ról.

Illetve mégse, van még érdekesség.

"The Ecclesia Gnostica Catholica, or Gnostic Catholic Church, is the ecclesiastical arm of O.T.O. Its central activity is the celebration of Liber XV, The Gnostic Mass. In recent years, other rites have been written and approved for use within the church. These include Baptism, Confirmation (into the Laity), and Ordination (for Deacons, Priests & Priestesses, and Bishops), and Last Rites. There are also several "unofficial" rituals that are celebrated within the context of E.G.C., including Weddings, Visitation and Administration of the Virtues to the Sick, Exorcism, and Rites for Life and Greater Feasts."

Konkrétan az OTO egy saját gnosztikus katholikus egyházat alapított, olyannyira pogányok. Ezt felfogod ésszel, kedves kérdező? Az angyatáboros wiccás biblia szkriblered gondolom erről nem írt egy sort se a dogmákat lefektető zsinattal egyenértékű fenomenális remekművében. (amit ha valaki nem olvasott, akkor turbószittya oldalakat búj - kategórikus imperatívusz!)

2016. febr. 18. 23:08
 14/17 anonim ***** válasza:

Known as a magical order, the Hermetic Order of the Golden Dawn was active in Great Britain and focused its practices on theurgy and spiritual development. Many present-day concepts of ritual and magic that are at the centre of contemporary traditions, such as Wicca, and Thelema were inspired by the Golden Dawn.

Tehát ez a drágalátos társaság fektette le a pogánynak tetszelgő, de valójában zsidókeresztény nebántsvirág 'tartsd oda a másik orcádat' moralizmust spiritualizáló wicca alapjait. Eddig nagyon pogány.

The three founders, William Robert Woodman, William Wynn Westcott, and Samuel Liddell MacGregor Mathers, were Freemasons and members of Societas Rosicruciana in Anglia (S.R.I.A.).

Tehát a három alapitó szabadkőműves volt, amiről már fentebb írtam: júdaizmus, biblia, zsidó szimbolizmus, stb...

Nézzük a GD-re ható fő irányzatokat:

Influences on Golden Dawn concepts and work include: Christian mysticism, Qabalah, Hermeticism, Ancient Egyptian religion, Theurgy, Freemasonry, Alchemy, Theosophy, Astrology, Eliphas Levi, Papus, John Dee & Edward Kelly, Enochian magic, and Renaissance grimoires, as well as Anna Kingsford & Frederick Hockley.

Keresztény miszticizmus és Kabballa az első kettő, hmm... Még leginkább az eredeti alkímia, hermetika és az egyiptomi vallás, ami nem kóser ezen a listán, a többi: Énoki (angyal) mágia, Eliphas Levi (martinista) Teozófia (ami szószerint keresztény ezotéria - az alapító szavai) és a többi mind judeokeresztény humbuk kategória.

Ja, hogy én pont ezt mondtam? Kit érdekel? Úgyis biztos turbószittya összeesküvés elméletekben hiszek, ráadásul a szittyaságtól piszkos kisujjamat se tettem az akasha krónikák bölcsességével vetélkedő, Fenevad Mágiája c. szakrális beavató könyvre. Így eleve kizárt, hogy köze van annak a valósághoz, amit írok. No de ez van, ilyen fura világot élünk.

Következő válaszomban a fentebb tárgyalt társaságok prominens tagjainak "ízig-vérig pogány" mivoltára és életműveikre fogok rámutatni, Crowleyt beleértve.

2016. febr. 18. 23:35
 15/17 A kérdező kommentje:

Te infantibilis vagy, és primitív.

Kiragadsz néhány gondolatot és irányvonalat Crowley egész mágikus kttásaiból az egészből,és ahhoz költöd hozzá a saját szűrőd véleményét. (Csak nem vagy spiritális sátánista? Ott találkoztam ilyen paraonoid csőlátással..)

Bocsi, de én komoly válaszolókra vagyok kíváncsi.

2016. febr. 19. 18:13
 16/17 anonim ***** válasza:

Próbáld újra kérdező, mert egyre kínósabb, hogy se az érvelésekre nem válaszolsz érdemben, sem idézetekre-tényekre, amiket felsoroltam, sem a kérdésemre, hogy hogy lettél gyík kérdezőből az okkultizmus mély ismerője.

Annak ellenére sem teszed ezt meg, hogy "infantibilis" és paranoid (?) csőlátással rendelkezem. Ahelyett, hogy az általad idiosztikusnak ítélt érvelést megcáfolnád (amit nem lenne nehéz megcáfolni) próbálsz valamilyen fogást keresni a személyemen, vagy a saját világnézetemen, hogy dehonesztálj és értéktelenítsd a mondanivalómat érdemi vita nélkül.

Ahogy ígértem, napi csemegét nyújtok a Crowley féle judeo-krisztián drogmágusokról:

"Fortunately, there is one science that can aid us, a science that, properly understood by the initiated mind, is as absolute as mathematics, more self-supporting than philosophy, a science of the spirit itself, whose teacher is God, whose method is simple as the divine Light, and subtle as the divine Fire, whose results are limpid as the divine Water, all-embracing as the divine Air, and solid as the divine Earth. Truth is the source, and Economy the course, of that marvellous stream that pours its living waters into the Ocean of apodeictic certainty, the Truth that is infinite in its infinity as the primal Truth which which it is identical is infinite in its Unity.

Need we say that we speak of the holy Qabalah? O science secret, subtle, and sublime, who shall name thee without veneration, without prostration of soul, spirit, and body before thy divine Author, without exaltation of soul, spirit, and body as by His favour they bathe in His lustral and illimitable Light?"

-Crowley (Temple of Solomon, Liber LVII.)

Mivel a magasságos 'fintibilis' (ha én 'infatibilis' vagyok, levontam a kézen fekvő következtetést, hogy te ennek az ellentétes princípiumát képviseled.) agyacskád honi wicca szerzőkhöz szocializálódott, adok egy kis segítséget a fordításhoz, mert úgy látom a wikipédia szintjével nem sikerült megküzdened. Inkább elejét veszem a bonyodalmaknak:

Crowley itt arról értekezik, hogy van egy oly abszolút tudomány a 'beavatott' (beherkázott?) elme számára, mint a matematika, mely maga a tudomány szelleme, forrása az igazság, s melynek "isten" a tanítója. Ki nem találod, hogy miről beszél ilyen egekbe magasztaló szavakkal, mi az amit abszolútizál: a Kabbaláról, más néven ezoterikus júdaizmusról.

Itt meg is dőlt az együgyű vádad, hogy kiragadok crowley munkásságábol egy kis tortaszeletet, amit a félreértelmező lencsémen keresztül kiterjesztek az egészre paranoid módon.

Nekem ezt nem kellett megtennem, megtette helyettem a heroin-héroszod.

Ő maga igazolja a saját szavaival azt, amit már így is világossá tettem, és még egy kétjegyű IQ-s szellemi paralimpikon is átlátna:

Az ábrahámita zsidó-keresztény hókuszpókusz szintjére nivellál minden egyes tradíciót, amivel foglalkozik, mivel a zsidóság elmelágyult ezo-hülyeségeit teszi -nem csak a mágia, hanem a TUDOMÁNY szellemévé.

Ha a nagy betűs igazság forrásaként tekint a kabbalára, akkor magyarázd már meg milyen logikai cigánykerékkel vonod le a következtetéseidet? (hogy Crowley munkásságában csak egy apró részről van szó.)

Maga a Thelemopedia (amit meglepő, de nem spirituális sátánisták, vagy szittyák szerkesztenek, ergo semmi okod diszkreditálni a forrást) írja, hogy a thelemita mágia sine qua non-ja a kabballa.

A következő hsz-ban folytatom a Crowley munkáiból való csemegézést és kitérek egy másik jómadárra, a drága Israelre is (Crowley személyes barátja és a 777 összeállítója).

2016. febr. 21. 21:32
 17/17 A kérdező kommentje:

Többször átgondoltam,hogy mit írjak,és hogy egyáltalán van-e értelme válaszolni olyannak, aki ennyire a saját kis világában él.

Úgyhogy csak enny:it

"Próbáld újra kérdező, mert egyre kínósabb, hogy se az érvelésekre nem válaszolsz érdemben"

Válaszoltam rájuk, csak nem figyeltél. A későbbi poszjaidban pedig bebizonyítottad, hogy nekem van igazam.

Mivel csak untatnám magam,ha egy ilyen csőlátású emberre pazarolnám tovább az időmet, ezért ha van még valami mondandód, arra nem válaszolok...

2016. febr. 24. 14:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!