Valamit nem értek: ha Crowley Fenevadnak nevezte magát, akkor a thelemizmus a sátániszmus egy fajtája? Vagy csak szeretett volna feltűnősködni?
A thelemizmus évtizedekkel előbb volt mint a sátánizmus, ha tehát van is összefüggés, akkor a sátánisták vettek át dolgokat Crowleytól.
(Persze a sátánisták szeretnek ősi, ókori és középkori elődökre hivatkozni, csakhogy akikre hivatkoznak, azok nem tekintették magukat sátánistáknak :))
Pontosan!
Fekete misék, oltáriszentség(Krisztus teste) gyalázása
stb....
Fenevadakinekaszáma666...
Bár abban a korban mindenkit sátánistának tekintettek, aki okkultizmussal foglalkozott...
Ez az igazság, kedves kérdező. Úgy tűnik nincs tudomásod arról, hogy Crowley Eliphas Levi reinkarnációjának tekintette magát, aki martinista volt: martinizmus = zsidókeresztény ezoterikus titkos társaság. (Szó szerint így határozzák meg magukat.)
A titkos társaságok melyekben "felnőtt" Crowley (Golden Dawn, OTO) szintén ugyanezt az irányvonalat követik.
Ebből is látszik, hogy nem olvastad a Fenevad mágiáját, és azt se tudo, hogy ki votl Crowley. Mellesleg egy krétai táncosnő reinkarnációjának is tartotta magát, és még lehetne sorolni.
Teljesen idiotisztikus az érvelésed.
"A titkos társaságok melyekben "felnőtt" Crowley (Golden Dawn, OTO) szintén ugyanezt az irányvonalat követik."
Amúgy nem is tudtam, hogy a pogány istenkekkel való szexuális fantáziálgatás keresztény dolog. Melyik turbószittya honlapról vetted?
A fenevad mágiája c könyvet egy magyarországi wiccás állította össze, és akkor mi van, ha nem olvasta valaki? Én eredetiben olvastam Crowley írásait, amellett, hogy különböző ezoterikus rendszereket (judeo-keresztény és tisztán pogányt egyaránt) tanulmányoztam. Inkább primer forrásokból kéne merítened a tudásod, nem gondolod Kérdező? Akkor ott tartanál, hogy GYIK-on kelljen kérdezgetni a mélyen tisztelt válaszolóközönséget. (Micsoda fordulat!: gyík kérdezőként kezded, utána úgy osztod az észt, mintha valami szakértő lennél - egy wiccás könyv elolvasása után - és lehülyézel másokat.)
Nincs lényegi ismereted a valódi pogány misztériumok és a gnosztikus zsidókeresztény irányzatok közti áthidalhatatlan különbségekről. Ha lenne, akkor leesne, hogy a kettőt nem lehet szintetizálni. (Ahogy tette azt Albert Pike, Blavastky stb.) Ugyanis ezt nivellációnak nevezik. Crowley nivellálta, lealacsonyította a pogány tradíciókat az elmelágyult judeo-krisztián szintre. Ergo az egész életműve a zsidókeresztény ezotéria jegyében áll, ahogyan példaképe, Eliphas Levi is.
A pogány misztériumok lényege, hogy a gyakorló tökéletesítse magát mind fizikailag, mind spirituálisan, hogy az Istenekhez hasonlatosssá, "Olülmposzivá" váljon. Nem az, hogy egy drogfüggő nyomorékként szenvedve pusztuljon el, ahogy Crowley.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!