Kinek a tulajdonában van a Mátyás templom?
Rendben van, hogy az egyház ilyen magas belépőket kér a magyar adófizetőktől, hogy megtekinthessük a templomot, illetve a toronyba felmenjünk?
Szerintem igen. A templom rendeltetése alapvetően nem az, hogy az ember turistáskodjon benne. Aki rendeltetésszerűen használja (imádkozik, zarándok..), annak ingyenes.
Egyébként 1500 Ft a teljes árú jegy. Ez szerintem egyáltalán nem drága. Egy mozi többe kerül.
Szerintem egyházi tulajdonban van és mivel alapvetően egy szakrális tér, mint a templomok általában, ezért a más célú felhasználását tekintve egy ilyen épületnek, szerintem nem ördögtől való, ha pénzt kérnek érte. Misére be lehet menni ingyé...
Általában egy templom klf. állagmegóvási munkálataira az egyházközség tagjainak hozzájárulása a fedezet és ált ők is takarítják. A túrista viszont, nem Lévén feltételenül az egyházhoz tartozó hívek közül való, akik mindezek költségekhez és munkálatokhoz hozzájárul, ezért gondolom természetes is, hogy valamifajta belépődíjat fizet. Jó, a Mátyás templom sok szempontból különleges, de "alapszabály szerint" ez erre is érvényes szerintem.
A katolikus egyház tulajdonában van, és rendben van, hogy turistáktól belépőt kérnek. Te sem ingyen mutogatnád, ha a tied lenne :)
Aki misére megy, annak nem kell fizetni.
# 4
"ezeket soha egyetlen egy Apostolának sem adta parancsba, hogy a későbbi gyülekezetek, követők majd eképpen cselekedjenek"
Talán ott voltál velük végig?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!