Segítene valaki megkeresni a választ?
Annyira egyszerű a kérdés, amit többed magammal feltettünk már a tanúknak, mégpedig: HOGYAN nevezte ki Jézus, mi módon személyesen a vezető testületet?
Végre egy tanú privát levélben megírta, hogy ez kitesz vagy 15 oldalt, de fenn van a jw.org-on. Nem találtam. Kiírtam kérdésben, hogy hol található az oldalon, mire kzitus is írt egy privát levelet, amiben kihangsúlyozta, hogy vitának helye nincs és adott egy linket, ahol - reményeim szerint- le van írva a kérdésre a válasz. De nem találom. Pedig kiemelte, hogy van mellette link, amit ugyancsak el kel olvasni. Megtettem, de a HOGYANRA egyszerűn nincs válasz. Ezt a linket kaptam: [link]
Ami engem aggaszt, hogy nem értik a kérdést és nem adják a választ. Tehát Jézus, a tanításuk szerint személyesen nevezte ki a vezető testületet. Oké. DE HOGYAN???????? Mivel azt is mondják, hogy manapság nem lehet Jézussal személyesen beszélni. Akkor meg HOGY???
Mert a linkben szereplő szöveg tele van feltételezéssel, amit kész ténynek adnak el. Ez nem válasz. Semmire sem. De ha azt állítják, hogy Jézus személyesen tette meg a kinevezést, akkor biztos, hogy megvan a kérdésre a felelet, hisz csak azért, mert azt mondják, az ugye kevés....
Tanúk válaszát már nem kérem, köszönöm, elegem van a folyamatos mellébeszélésből. Unalmas és szánalmas. Valaki más?
Én ebben nem találtam meg.
Ne aggódj, eddig nekem sem tudtak szakszerű, teológiailag helytálló választ adni.
Pedig én nem adom fel. Ha kell minden jw.org-os stand mögött némán ácsorgó tanúhoz odamegyek és megkérdezem.
Vagy kimondhatjuk, hogy úgy követik a társulatot, hogy ennek a legalapvetőbb dolognak sem néztek utána, hanem elfogadták a szavukat?
Isten szelleme által. ahogy az égi elhívottságot is.
Ez azt jelenti, hogy az elméjükbe, és a szívükbe adja azt az indítékot, hogy megtegyék ami a Bibliában írva van. Ezáltal felismerik, hogy Ők elhívottak erre a feladatra.
(Róma 8:16, 17) 16 Maga a szellem tanúskodik a mi szellemünkkel együtt arról, hogy Isten gyermekei vagyunk. 17 Ha tehát gyermekek vagyunk, akkor örökösök is: igen, örökösei Istennek, társörökösök pedig Krisztussal, feltéve, hogy vele együtt szenvedünk, hogy vele együtt meg is dicsőüljünk.
Van aki erre kap meghívást, van aki más feladatra.
ez Attól Függ Isten milyen lehetőségeket képességet lát az egyénben.
Hazudik?
Talán ismered ezt a Biblia verset kedves kérdező:
(János 6:43, 44) . . .. 44 Senki sem jöhet hozzám, csak ha az Atya, aki küldött engem, vonzza őt;. . .
Jehova az aki a szellemén keresztül hívja az embereket, hogy legyenek a Fia követői.
Ebben semmi hazugság nincs.
(1Mózes 1:2) . . .És Isten tevékeny ereje lebegett a vizek felett.
Vagy a Károli fordítás szerint:
és az Isten Lelke lebeg vala a vizek felett.
Ez Istenhez tartozik, mert akkor a vers így szólna:
Isten és a szent Lélek lebeg a vizek felett.
S hol volt Jézus?
Mert hát a Biblia szerint, Jézus volt Isten első szülötte, vagy teremtése,
De ebben a versben a Te értelmezésed szerint, a Lélek már létezett, és Jézusról szó sincs.
Most akkor melyik volt előbb?
Jézus, vagy a "Lélek" más néven a Szent Szellem?
Mert ha a Lélek, akkor Miért van háttérbe szorítva, holmi ide oda küldöttként, Jézus pedig learatja a Babérokat.
Jézus királyi hatalmat kap az atyjától, a Szellem vagy a Lélek mit Kap?
Valahogy a Szent szellem, vagy lélek, nem igazán van hatalommal így felruházva az írásokban, mit az atya, és utána a Fiú Jézus....
S ha egyenrangú felek hárman, mi alapján döntötte el, és Ki volt aki ezt a Döntést hozta, hogy mindezek így történjenek?
Mert Bizony akkor nincs egyenrang...
Egyszülött és nem első szülött.
A többire pedig minden nap megkapod itt a választ, kár hogy nem érted.
És bizony nem egy és ugyanaz, hogy valakit Jézus hív el személyesen, vagy az általatok kitalált jehova isten személytelen ereje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!