A buddhizmusban hogyan lehet a szomjat, a vágyakozást leküzdését?
én csak azt írtam le, ez a bizonyos buddha akiről a vallás el van nevezve olyan életet élt, hogy 10 rocksztár nem élt úgy mint ő, és erre a következtetésre jutott, tévedett, Noss ezt mindenki döntse el maga.
Érdemes gondolkodni, vizsgálni magasabb rendű igazságokat, tudományos élettel foglalkozni, művészetet fogyasztani és alkotni? Talán nem, talán az élet értelme, hogy éhes vagyok eszek, merevedésem van megrakok egy prostit, utálok valakit, félholtra verem, stb
de akkor minek ide kiírni kérdéseket?
"de te úgy írtad le mintha ez lenne az egyetemes igazság"
Kérdező, ha észreveszed, mindenki, aki a hit egy komolyabb fokára jutott, aki jár egy utat, kizárja a többit, mert ha nem zárná ki, akkor nem tudna komolyan hinni a sajátjában. Csak az elején van olyan, hogy megengedi, hogy más is járhat jó úton. Aztán az út későbbi szakaszában, amikor ő már eléggé megingathatatlanná vált, már megint megengedi, hogy másoknak más az igazsága.
Csak haladj az úton, amelyben hiszel, és ne foglalkozz semmi mással! Miért hiszed, hogy a buddhisták tudnak bármit is?
Szia!
Egyszerűen úgy, hogy nem küzdesz ellene! Felismered, amikor születik, megnézed a hatását és megmaradsz a látásban.
"noss a buddhista alapvetés a tiéddel ellnkezik"
Noss, le is győzte viták sorozatában Shankara - akinek az alapvetését elfogadom sajátomként - a buddhista alapvetést annak idején. Shaknarával egyetértésben szerintem a buddhizmus tévút.
"A buddhizmusban hogyan lehet a szomjat, a vágyakozást leküzdését?"
Szerintem úgy, hogy amennyire tudod, kiéled magad.
Az emberek vágyai annyira nem különböznek, hiszen egymást utánozzák.
Reális vágyakról beszélek.
Gotama hiába mondta, ha egyáltalán ő mondta, hogy a vágyak nem kielégítőek, ezt neked is meg kell élned.
Valószínűleg ő is megélte, hiszen lehetősége volt rá. Társadalmi státusz stb.
Ha ez megvan és volt elég tapasztalat, akkor a szomjat a vágyat megértéssel, végül elengedéssel tudod "feloldani".
Szerintem itt nem kell küzdni. Megértés -> elengedés
Ehhez sokat kell szemlélődni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!