Rettegek a haláltól. Hogyan találjak egy vallást amiben tudok hinni?
16 éves lány vagyok.Tudom,hogy az én koromban ez hülyén hangzik,de rettegek a haláltól.A családomban akad jó néhány ember akik nagyon fiatalon haltak meg és jó páran minden jel nélkül balesetben vagy hasonlókban.És csak mostanában kezdtem el azon gondolkodni,hogy mi lesz velem halálom után.Az igazság az,hogy teljes mértékben a keresztény vallás ellen vagyok,elég ránézni a mai papokra meg a magukat szentnek mutató híveket.Meg,hogy mennyire az emberekre erőszakolják a hitüket.Viszont engem mégiscsak valamennyire nyugalommal töltene el,ha hinnék valamiben és talán "tudnám",hogy mi lesz a halál után.
Vagy esetleg van olyan vallás aminek a gyakorlása közben voltak jelek az embereknél,hogy tényleg kapcsolatba léptek az istenükkel?
És milyen nem keresztény (és nem iszlám xd) vallások vannak amivel megtudnék békélni?
Akiknek vannak ilyesmivel tapasztalatai azoknak szívesen várom a privát üzeneteit is. :)
Kérdező,
nem lesz könnyű dolgod, mert ilyen kérdés nyomán jnnek csőstül az egymással versengó különféle gyülekezetek a többinél igazabb igazukkal, - másrészről meg majd kapod a sok kritikát a vallástagadóktól, hogy ez tudománytalan, csak hülyék mentsvára, stb.
Abban igazad van, hogy a keresztény vallás nagyon felhigult, láthatóan kevesen veszik komolyan a saját hitüket keresztényként. Én speciel egy modern kori kinyilatkoztatásban hiszek, ami bár a hagyományos vallások hívei eretnekségnek gondolnak, értelmes válaszokat tud adni olyan kérdésekre, amik látszólag ellentmondásokat szülnek a különféle egyházak és vallások között, mert mindezeket egy egységes rendszerben látja.
Mégis saját tapasztalatból mondom, ahány ember, annyiféle megközelítést kínálnak fel, és egymást kölcsönösen hiteltelennek állítják be, - így nem jutsz messzire, csak a parttalan viták között találod majd magad, és a eredeti problémádon ez nem segít.
Ha a fájó kritikáktól, a felesleges szócsépléstől meg akarod védeni magad, talán legelőször is gondolkodj elezeken. Tudom, elsőre soknek tűnik, de szerintem 5-10 perc alatt értve el lehet olvasni, és talán elindít benned is néhány gondolatot:
Persze, hogy eltérők a válaszok a mai, borzasztóan sokrétű világban. Szerintem ne embereknél keresd a választ, mert csak jobban összekavarodsz, hanem annál az Istennél, Akiben kételkedsz. De biztos vagyok benne, ha valóban akarod, megfogod találni.
A keresztények soha nem féltek a haláltól. Keresztények alatt nem vallásos, templomba járó, de hétköznap bűnben élő embereket értek – ebből rengeteg van, őket ne vedd figyelembe.
A megoldás egyébként Jézus Krisztusban van, és ha életed valódi boldogságát keresed, nem csupán szalmaláng idejű dolgokban, végül Őt fogod megtalálni.
Ne félj!
16 éves korom körül én is átéltem mindezt!
Csak akarnod kell hinni, kérd Jézust hogy segítsen át ezeken a lelki dolgokon!
Megkapod a segítséget,bízzál! :)
19-es vagyok:
Élvezd az életet ,és kész.
Keress jó dolgokat ,mindenbe a jót keresd.
Amibe nem tudod ,azt pedig orvosold ,vagy hagyd figyelem kívül.
Azaz vesd el.
UI: Nem értem minek lettem ennyire lepontozva. Mindegy ,pff. :P
Üdv megint!
Szia Kérdező.
A Haláltól nem kell vagyis felesleges rettegned mivel aki megszületett meg is hal egyszer.Az életed minősége a Fontos.Ami meg a Kereszténységben lévő viszályokat illeti a Keresztények is csak emberek csak Őket valahogy divatosabb szapulni mint a választott fajzatot és bérenceiket.Fogadd el Jézust megváltódnak és olvasd a Bibliát. De Ne a Jehovás-újvilág-forditásút,hanem a keresztényt.
Szia
Eltelt több mint 2 év. Tiszta szívemből remélem, már másként látod a dolgokat.
Légy boldog, és lásd meg mindenben a szépet, a jót, még a rossz dolgokban is.
Írj kérlek magadról :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!