Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Rettegek a haláltól. Hogyan...

Rettegek a haláltól. Hogyan találjak egy vallást amiben tudok hinni?

Figyelt kérdés

16 éves lány vagyok.Tudom,hogy az én koromban ez hülyén hangzik,de rettegek a haláltól.A családomban akad jó néhány ember akik nagyon fiatalon haltak meg és jó páran minden jel nélkül balesetben vagy hasonlókban.És csak mostanában kezdtem el azon gondolkodni,hogy mi lesz velem halálom után.Az igazság az,hogy teljes mértékben a keresztény vallás ellen vagyok,elég ránézni a mai papokra meg a magukat szentnek mutató híveket.Meg,hogy mennyire az emberekre erőszakolják a hitüket.Viszont engem mégiscsak valamennyire nyugalommal töltene el,ha hinnék valamiben és talán "tudnám",hogy mi lesz a halál után.

Vagy esetleg van olyan vallás aminek a gyakorlása közben voltak jelek az embereknél,hogy tényleg kapcsolatba léptek az istenükkel?

És milyen nem keresztény (és nem iszlám xd) vallások vannak amivel megtudnék békélni?

Akiknek vannak ilyesmivel tapasztalatai azoknak szívesen várom a privát üzeneteit is. :)

2016. febr. 9. 16:27
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
De hát a keresztények azt is mondják,hogy van menny,pokol meg purgatórium.Akkor most mi az igaz?Ha a biblia azt is mondja,hogy van menny és azt is,hogy halál után semmi sincs...
2016. febr. 9. 18:38
 12/27 anonim ***** válasza:

A keresztények nem mindig azt mondják, amit a szent könyveik írnak. A legtöbben össze-vissza beszélnek.

Én megnéztem a fentebb javasolt filmet, egész jó hatással volt a lelkemre - neked is javaslom! Logikázással nem mész semmire.

2016. febr. 9. 18:44
 13/27 A kérdező kommentje:
Amint lesz egy kis időm megnézem :) Köszi!
2016. febr. 9. 18:51
 14/27 anonim ***** válasza:
Isten a minden. Ott van mindenhol, benned, rajtad, körülötted. A növényekbe, állatokba, mindenhol. Isten nélkül minden halott. Isten nélkül nem bújik ki a csíra a magból. Ha "meghalsz" közelebb kerülsz. De ne kívánd a halált, élvezd a mai szemeddel Isten tökéletes munkáját, gyönyörködj a természetben, minden tökéletesre van tervezve, szemlélődj és tanulj. És nem fogsz félni a haláltól.
2016. febr. 9. 21:42
 15/27 anonim ***** válasza:
39%

"a biblia azt is mondja,hogy van menny"

A menny-pokol-purgatórium képi ábrázolás. Költői kép.

A lényeg Jézus Krisztusnak ez a mondata az Evangéliumban:

Lukács evangéliuma (ezt olvasd el először) 17,20-21

Megkérdeztetvén pedig a farizeusoktól, mikor jő el az Isten országa, felele nékik és monda: Az Isten országa nem szemmel láthatólag jő el.

Sem azt nem mondják: Ímé itt, vagy: Ímé amott van; mert ímé az ISTEN ORSZÁGA TIBENNETEK van.

*

Isten országa, mennyország mibennünk van. Ha nem érzed, azért van, mert csak a lehetősége van, meg kell valósítani.

A pokol lehetősége is bennünk van. És igyekszik lerántani.

A purgatórium is bennünk van: tisztítsuk meg magunkat. Holnap Hamvazószerda, kezdődik a Húsvétig tartó böjt. Ilyenkor nem csak a testet a lelket és a szellemet is meg kell tisztítani.

És megvalósítani, vagy más szóval realizálni, ami csak potenciálisan adott:

Isten országát.

2016. febr. 9. 22:30
 16/27 dirtibi ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Ha nem lenne a halál után lét, nem rettegnél tőle. Tudat alatt is félsz tőle. Sajnos, a keresztény vallások az emberek hatalmi vágyai és mérhetetlen kapzsisága miatt nem tudják közvetíteni az igazságot és megcsúfolják azt.

De van lehetőségük, hiszen nélkülük is megtalálhatod azt. Ha az „ismeretlen Istenhez” kiáltasz, őszintén keresed Őt, egész biztos, hogy megtalálod. Megismered Jézus Krisztust, és nem csak a haláltól való félelemtől szabadít meg, hanem valóban boldoggá tesz.

Ne a kereszténységben higgy, hanem Jézus Krisztusban – én hiszek Őbenne, és nem félek, sem a haláltól, sem a jövőtől.

2016. febr. 10. 08:20
 17/27 anonim ***** válasza:
63%

Hogy a kereszténység mit tanít vagy mond, az egy dolog.

Meg kell nézni, utána kell járni, hogy valóban tanítja-e a Biblia, vagy Jézus,

Ha nem akkor, ez a meghatározó, nem amit a Tömeg mond,

Miért?

a válasz Jézus egyik híres beszédében van:

(Máté 7:21–23) 21 Nem mindenki fog bemenni az egek királyságába, aki azt mondja nekem: »Uram, Uram«, hanem az, aki cselekszi égi Atyám akaratát. 22 Sokan mondják majd nekem azon a napon: »Uram, Uram, nemde prófétáltunk a te nevedben, démonokat űztünk ki a te nevedben, és sok hatalmas cselekedetet vittünk véghez a te nevedben?« 23 De én akkor megvallom nekik: Soha nem ismertelek titeket! Távozzatok tőlem, ti, akik törvénytelenséget műveltek!

Jézus itt elismeri, hogy sokan az Ő nevében, vagy az Ő nevére hivatkozva tesznek, akár hatalmasnak tűnő, még jótékonynak látszó dolgokat is.

De nem ezt kérte, vagy nem mondta azon dolgok gyakorlását.

(Máté 7:13, 14) 13 Menjetek be a szűk kapun; mert széles és tágas az az út, amely a pusztulásba visz, és sokan vannak, akik azon mennek be; 14 ellenben szűk az a kapu, és keskeny az az út, amely az életre visz, és kevesen vannak, akik megtalálják.

Amint láthatod, Jézus nem azt mondta, hogy a Tömeg jár jó úton. Hanem kevesen vannak, mert a kapu és az út keskeny, Tehát a keresztény élet, nem lehetőségek tárháza, hanem olyan életforma, ami talán az embereknek népszerűtlen, mert nem engedékeny az erkölcs terén, vagy olyan dolgokat is Tenni kell, Jézus kérése szerint, amit az emberek nevetségesnek, vagy gúny tárgyának tartanak.

2016. febr. 10. 13:23
 18/27 KZitus ***** válasza:

Szia

Vajon miért félsz a haláltól?, holott minden ember úgy születik meg, hogy szép lassan lépeget a halál felé...

De egy ideig, az élete során, nem foglakozik vele.

Viszont te már fiatalon nem csak foglalkozol vele, de mint írod félsz tőle. Leírod az okát is: többen fiatalon haltak meg a családodban, na és ott a szóbeszéd, amit hallottál, hogy mik történhetnek a halál után.

Mivel az élet létrejötte, és bűn okka, a halál is a Bibliában van leírva, talán jó lenne, ha ebből a hiteles forrásból vennél információt. Hiszen sokfélle váálaszt kaptál, hogyan tudnád eldönteni, melyiknek higyjél?

Hasonlitsd össze az eddig hallottakat és a Biblia tanítását a halálról, és ami azzal(Bibliával) megeggyezik, az igaz - ami nem, az nem. Ez ennyire egyszerű.

Lehet, hogy vallás ellenes vagy, de leírtad az okát, hogy miért. Vajon Istennek mi a véleménye a vallásokról? Benne van a Bibliábn! "Meg,hogy mennyire az emberekre erőszakolják a hitüket" - mi Isten véleménye erről? Beműnne van a Bibliában a válasz.

"Viszont engem mégiscsak valamennyire nyugalommal töltene el,ha hinnék valamiben és talán "tudnám",hogy mi lesz a halál után." - benne van a Bibliában a válasz, hogy mi történik a halál után.

Vedd kérlek a fáradságot, és hiteles forrásból tudd meg a válaszokat a kérddéseidre. Életed legfontosabb lépését teszed meg, - ha megteszed:-)

Én most térítettelek? Őszintén érdekel a válaszod:-)

2016. febr. 10. 14:28
 19/27 anonim ***** válasza:
46%

Nos ,szia kérdező! :)

Én humanisztikus zsidó vagyok.

Kezdjük sorjában:

"Tudom,hogy az én koromban ez hülyén hangzik,de rettegek a haláltól."

Ki nem?

De az élet nem arról szól ,hogy rettegjünk a haláltól ,hanem arról ,hogy éljünk.

Én pont ezért vagyok humanisztikus zsidó. Mivel számomra a humánia (héberül: אדם kiejtés: Ádám ,-ez a nevem-) és a "18" érzetem nagyon fontos dolog(a héber nyelvben az "élet" szónak ,azaz a חי -nak a számértéke 18) és minden dologban pozitívumot keresni ,ne csak a szäärt.

Azaz -úgymond "hedonista" felfogással- az élet örömeinek élni ,evégre mégis miről szólna a "18" ,ha nem erről -persze ez néző pont kérdése-?

+ A zsidó kultúra és az identitás miatt.

Ezzel természetesen nem téríteni szerettem volna ,hanem az álláspontomat leírni.

Ha a továbbiakban lenne kérdésed ,szívesen várom. :)

Üdv!

2016. febr. 10. 16:06
 20/27 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

De sajnos még mindig nem tudom,hogy mit csináljak :))

Annyira eltérőek a válaszok ugyan arról a témáról szóval nem igen tudom,hogy mit higgyek.

Azért még szívesen várok válaszokat :)

2016. febr. 10. 20:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!